Ванга никога не е предричала Трета световна война!

Злоупотребява се с пророчицата, твърди Жени Костадинова
31 дек 2015 09:39,
94
Ванга никога не е предричала Трета световна война!
Снимка: архив, Reuters

"Ванга никога не е казвала, че ще има трета световна война или че Рим ще стане столица на халифата." Това твърди пред "Труд" Жени Костадинова, автор на пет книги за Ванга.

Първата й книга "Пророчествата на Ванга" излиза през 1997 г. и в нея са публикувани спомените за пророчицата на нейните приятели, събрани веднага след смъртта й.

В България интересът към личността и предсказанията на Ванга никога не е секвал. Тя е много популярна в Сърбия и Македония, а в Русия преди две години дори направиха филм за нея. Но изведнъж в началото на декември мъртвата пророчица стана световна новина, след като един от най-големите таблоиди - "Ню Йорк пост", й посвети материал, озаглавен „Трябваше да слушаме тази сляпа българска старица за ИДИЛ“.

"Сляп мистик, за когото се твърди, че е предвидила 11 септември, цунамито от 26 декември 2004 г., разлива в атомната централа във Фукушима и раждането на ИДИЛ, също така е направила злокобни предсказания за 2016 г. и занапред", пише в статията, в която Ванга е наречена "Нострадамус на Балканите". Същата история публикува и британският "Мирър", цитира я "Индипендънт". 

Още по темата

Малко по-рано темата "Ванга" бе засегнала и сръбската поп звезда Лепа Брена, която припомни как Ванга й предрекла "Ке земеш мъж у бело!" Лепа Брена е омъжена за легендата на сръбския тенис Слободан Живойнович.

"Ванга никога не е прогнозирала по години. Тези нейни "пророчества", започващи от 2000 г. и стигащи до 5000 г., тръгнали от сайта "Риа новости" преди 6-7 години, наскоро един турски блог си ги доизмисли и подмени, а в ерата на интернет всеки говори всякакви небивалици. Хората да бъдат внимателни, като четат такива "новини". Ванга е удобна чрез нея да се внушават всевъзможни послания, но търсещият истината не се доверява лесно", казва Жени Костадинова.

"Ванга е Балканският Нострадамус, днешният Нострадамус и като велик пророк ще бъде цитирана често”, казва Костадинова. - Жалкото е обаче, че я цитират некоректно. Всеки си измисля "пророчества" от нейно име - кое от кое по-нелепи, смесват се истинските й прозрения с лъжливи и това създава изкривен образ както на нейната личност, така и на мъдростта и дарбата й. Но с великите хора е така - митовете надживяват и тях, и оставеното от тях."

"За 20 години изследователски труд върху личността и делото на Ванга не съм срещала човек, който да ми каже подобно нейно "пророчество" - коментира Костадинова друго приписвано на Ванга предвиждане - че Рим ще стане столица на новия халифат.

"Откъде е взето това нейно твърдение? Винаги, когато говоря за нейните пророчества, аз цитирам пред кого и кога - някакъв ориентир за време, ги е направила. Тя много внимателно подбира хората, пред които говори за политика и общочовешки теми. Точно защото е знаела, че с думите й ще злоупотребяват. Не че не го правеха още когато беше жива. Но пък днес, когато я няма във видимия земен свят, съвсем не може да се защити от вменени й нелепи думи и твърдения, целящи да внасят смут и страх сред хората. Точно от това Ванга се опитва да предпази присъстващите край нея и отказва да прави глобални пророчества. А направи ли ги, иска от хората, пред които ги е казала, да й дадат обет за мълчание. Има неща, които са орисани да останат тайна", казва още Костадинова.

Друго популярно "предсказание" на Ванга е че световният конфликт ще тръгне от изпуснат от лаборатория вирус. Отговорът на Костадинова също е категоричен: "Глупости! Пак съчинения от името на пророчицата! Някои написаха романи за Ванга и цитират собствените си измишльотини като нейни твърдения. Това е кощунство. Но всеки да си носи отговорността пред собствената съвест и морал."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Отн.: Ванга никога не е предричала Трета световна война!Старата комунистическа 'светица'р никога нищо не е предричала ... ако наистина е била закачена за сателита на психотрониката на ГРУ, както вече се разбра.
34
0
 
3
 
! Отговори
До анонимен 68 преди 8 години
Абсолютно си прав.То и между фашизма и комунизма няма никакава разлика. И двете са човеконенавистнически идеологии
33
2
 
7
 
! Отговори
байо ви Ставри преди 8 години
Баба Ванга казваше по някое изречение и болните бозъци веднага "заработваха".Истината е,че никога не казвала истина.
32
2
 
0
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
Великите пророци винаги са жертва на невежи тълкуватели. още от времето на пития и кумската сибила.Бъдете здрави!!!
31
6
 
2
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Баи *** иска ванга да му каже числата от тотото,Ванга си беше светец пророк.Тва ,че мъдроста ви липсва да я разберете е др въпрос.Тя какво е казала казала дала ви е насока вярата,чрез вярата с усилие и търпение може да ви стане ясно кокво е предсказала и какво не е.А и Ванга е потвърдила събития описани в библията.които е видяла.Макар и сляпа е помогнала на толкова хора,е предостатъчно,за неината мисия и важност тук.Много е лошо даси беден духовно.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, нали руснаците ще я загубят, смее ли да каже такова нещо ?
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фило, чакай да те светна - бог и царството на мрака и дявола са едно и също нещо. Разлика между тях няма. Всеки човек, който не е с промит мозък от религията, която е приел, ще види че са едно и също. Никоя религия нищо добро не е донесла на хората.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А да не би да не е познала? Членовете на БКП да не би да не благодентсват и да не просперират? Цялото богатство на България мина в техни ръце. Познала е жената!
27
1
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Ако войната и другите неща зависеха от предсказания.....Примерно в САЩ щяха да слагат само чер.ни за президенти.("Чер.ният президент ще е последен!")Ха-ха!
26
2
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Спокойно тролчета. Война няма да има. Разбрахме вече, че искате да успокоите ра.ята, да си кротува, да бачка за мизерни пари и с удоволствие да мре за работодателите си един ден. Никой няма да ходи никъде и да се развива и учи езици. Всички ще стоим тук като стадо овце и ще чакаме да ни оправят (няма значение кой и кои).п.с. А, че ще ни оправят-ще ни оправят. Ама кой, кога, защо и как - онези отгоре си знаят.Хайде наздраве, за новата година и полека с бомбите, да не си устроите сами някой акт.
25
1
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тия предсказания са ала-бала!Има си влиятелни личности и организации,дето планират за десетилетия напред!Та те понякога използват измислени предсказания,за да убедят хората в неизбежността на неприятните неща,които ще им причинят!Когато имаш огромна информация за нещата,които движат събитията,спокойно можеш да манипулираш обществото!С Третата Световна е същото-американците си имат план,руснаците-също,даже и доста по-малки държави.Само ние я караме на самотек,като ТКЗС в ликвидация.
24
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VANGA E SATANA
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт: Над 90% от "пророчествата" на Ванга цитирани в интернет са фалшиви.
22
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 8 години
Е , ДА СИ НОСИ САМ ОТГОВОРНОСТТА ,НО ТАКИВА ХОРА ПОЧТИ НЯМА !ЗАТОВА ПОЛИЦИЯ ,ДАНС,ПРОКУРАТУРА И ДР. ,ДА ГИ ХВАЩАТ ЗА РЕВЕРА И В ПАНДИЗА ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ !
21
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАНЕТЕ Я ТАЗИ ВАНГА ЦЯЛАТА И СЛАВА ИДВА ОТ ТОВА ЧЕ ОТКАЧЕНАТА ДЪЩЕРЯ НА ТОДОР ЖИВКОВ Я СМЯТАШЕ ЗА НЕ ЗНАМ СИ ЩО СИ НАКРАЯ СЕ И ОБЕСИ ЖАЛКА И ТЪЖНА ИСТОРИЯ НЕ ВЯРВАЙТЕ ВЪВ ВРАЧКИ
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нострадамус поне има някакви текстове писани. А на Ванга какво интерпретират? Пре-преразказ на разговор.
19
6
 
7
 
! Отговори
Фил преди 8 години
Защо е това предупреждение? Защото всички упоменати практикуват гнусния си занаят чрез посредничеството на демони/нечисти духове. Те са оръдие на тези духове и поради контакта си с тях самите те стават нечисти и омразни. Това че някой показва свръхестествени способности не значи че е свят човек, трябва да се определи източника на способностите му. При Ванга ясни признаци показват, че това са нечисти духове.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам позната във Варна , на която синът и е влязъл с лидка в Черно море преди години ( когато имаше 5 дневна буря ) морето изхвърляше удавници , но не и него - така тя не намери синът си. Ходила е при Ванга да й каже , възможно ли е да е жив ? Ванга не е отговорила , питала е , а ти какво смяташ при такава буря ?Тази жена беше още по - смачкана , не е очаквала , че няма да и каже точно какво се е случило ?
17
3
 
5
 
! Отговори
Фило преди 8 години
В Светите Писания е казано "Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.Да не се намери между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омайник,никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;защото всеки, който прави тия дела, и омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе."
16
13
 
7
 
! Отговори
Фило преди 8 години
Има само два източника на предсказания. Единия е Бог, другия е царството на мрака и дявола. Ванга е била използвана от нечисти духове които са и казвали какво да вижда за човека и за предсказанията и. Има история за един християнин който отива при нея и тя не му познава нищо. Когато той и казва, че е хрстиянин тя му казва: а какво тогава правиш тука? Ванга също се е питала: Господи на кого служа и какъв ще е моят край?