ЧНГ! 23 минути след полунощ - данъчна декларация

Баба от Кубрат декларира доходи още в първия работен ден
6
ЧНГ! 23 минути след полунощ - данъчна декларация
Снимка: архив, Ройтерс

Първата данъчна декларация през 2016 г. е подадена по интернет 23 минути след полунощ на 1 януари. Втората е постъпила в НАП час и половина по-късно от Бургас и е с искане за ползване на 5 на сто отстъпка от данъка за довнасяне, съобщиха от приходната агенция.

Общо подадените по интернет декларации за облагане на доходите през първите три дни от началото на годината са 50, като 26 от тях са подадени с ПИК - персоналния идентификационен код на НАП.

Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица с електронен подпис е била активирана в първата минута след настъпването на Новата година.

Усложнената зимна обстановка не е спряла 79-годишна жена от Кубрат да пътува до Разград, за да подаде декларацията си за доходите точно в 9:10 ч. в първия работен ден на 2016 година.

Жената е декларирала доходи от наем. Две дами са и първите клиенти на НАП-Пловдив, подали своите декларации. Първата е декларирала доходи от наем, а втората - от свободна професия.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 година.

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

При подаване на декларациите по електронен път до 31 март 2016 г. физическите лица могат да ползват и 5 на сто отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 година.
 


6
Още по темата: НАПданъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mutrata Sascho majonesata i patniorkata mu Diana koga schte plaschtat Dobre 4e priatelkata mi Elen se otarva ot mutrata
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на бабата! Свършва си работата рано-рано и после не го мисли