"Стрелецът" Амет от Пазарджик – в рамките на закона

Пазарджиклията ще получи само административно наказание
4 яну 2016 09:07,
52
"Стрелецът" Амет от Пазарджик – в рамките на закона
Снимка: YouTube

Газовото оръжие, което се вижда в клипа на мъжа от Пазарджик, служи за самозащита и е на свободен режим на продажба, тоест всеки, навършил 18 години, може да си го купи.

Това обясни говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов във връзка с видеото, показващо мъжа с боен арсенал в багажника на колата си.

Клипът вече взриви социалните мрежи и предизвика недоволството на хората, а МВР започна разследване на инцидента, разиграл се на 31-ви декември по обед.

Още по темата

На 1 януари обаче полицай от Пазарджик попада на клипчето в мрежата и няколко часа по-късно униформените са в дома на стрелеца в ромската махала "Изток" в града.

Мъжът оказал пълно съдействие и доброволно предал оръжията, за които било установено, че са газови и законно притежавани.

"Недопустимо е използването на газ-сигнално оръжие по този начин", допълни още Стоянов пред Нова тв, като обясни, че оръжието задължително трябва да бъде регистрирано в полицията.

Оказа се, че главен герой в клипа е 38-годишният Атанас Бончев, по-известен в махалата в Пазарджик като Амет. Той работел в чужбина. Прибрал се у нас за празниците.

На мъжа най-вероятно ще бъде наложено само административно наказание.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пръв път виждам автоматичен газов пистолет
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нормален човек съм с 2 висши Образования , работя нормална работа на нормална заплат! Плащам си редовно данъците, жилището ми е на кредит , колата ми е на кредит , плащам си редовно вноските , трудя се по 10-12 часа на ден. Сигурен съм , че ако Аз или някой друг като мен се снима със същия арсенал ще бъде задържан за най - малко 72 часа и осъден по бързата процедура ! Но при този къде къде по - стойностен и съвестен гражданин естествено всичко при него е изрядно и законно!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Автоматични газови оръжия има...2 Аз имам неавтоматично и негазово 3 Ако случайно минавам покрай тоя И з Р о Д сам ще търся начин да се покрия4 Ако съм със семейството и някой бърка и вади картечен пистолет го застрелвам на мига ако успея...бих рискувал себе си не и децата си!Хич няма да гледам газови ли са или бойни и щото съм страхлив и стресиран ще му обухам целия пълнител!Тия *** само това ги лекува!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква законна работа работи тоя у чужбина та така се е накичил със злато?!
25
1
 
15
 
! Отговори
Мен преди 8 години
А Амет какво работи в Германия, че тука къща вдига, деца храни и има 2 кила злато по него ? Бас хващам, че не е строител или мияч на чинии.. нито пък програмист.
24
15
 
5
 
! Отговори
Емин преди 8 години
Като чета коментарите разбирам защо магаретата и прасетата носят български имена..ха.ха
23
0
 
14
 
! Отговори
РОСЕН преди 8 години
ТОЗИ ПОЛИЦАЙ НЕ ЗНАЕ ЗАКОНА ЗА ГАЗСИГНАЛНИТЕ ОРЪЖИЯ РЕЖИМА ЗА ТЯХ НЕ Е РЕГИСТРАЦИОНЕН А УВЕДОМИТЕЛЕН
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ ЩЕШЕ ДА СИ СЕДИ КРОТКО И ТИХО...А СЕГА КАТО КОЛЕДНА ЕЛХА СЕ НАКИЧИЛ С БИЖУТА И СЕ ПЕРЧИ ПРЕД НАРОДА...
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е тръгнал с тези ментета от по 50 лв. да стреля. Даже не държи правилно газеника :) Пълен сеир. Тези неща са в групата на пиратките и нищо не могат да му направят.
20
0
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Този май не е чувал вица за младия ковбой, който стрелял в кръчмата....Моя съвет е, просто за всеки случай, да си изпили мушката на пистолета. Ако вземе някой да му го натика, там където не грее слънцето, да не боли толкова.
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАГЛИЯ САМОЗАБРАВИЛ СЕ МНГЛ УТРЕ АКО УБИЕ ЧОВЕК ПАК ЩЕ Е ЗАКОННО ЗАЩОТО Е ОТ ПРИВИЛЕГИРОВАНОТО И НЕДОСЕГАЕМО ПЛЕМЕ..НАЛИ!!
18
0
 
5
 
! Отговори
Amfilm преди 8 години
Napravil si maitap s "umirai trudno":-):-):-):-):-)
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20 Да даже и със съчми има автоматично .
16
5
 
3
 
! Отговори
анчу преди 8 години
Кино вино цялата работа сеир да става по вестниците и при мен идваха куките от Аксаково преди години доста се чудиха какво да измислят и накрая циба кьопеци към районното
15
0
 
17
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
Тия в там си пряват каквото си искат. Като държава в града е. Върти се бизнес. Изнасят се знаете за западна европа и се разпространява радикализъм. Който не е този град той не знае.
14
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такава държава!!!!! Някой да е чувал за автоматично газово оръжие?
13
2
 
34
 
! Отговори
Niki преди 8 години
говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов, ПУ НА МЙАКА ТИ и на целия закон в БГ
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това вече е *** работа !Около блоковете в София знаете ли колко гилзи има ? Защо точно с този са се хванали ?
11
1
 
27
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Ми тогава да спре пред народното събрание да отвори багажника и да постреля малко( за 3 март)или когато му е кефне на Амет.
10
2
 
35
 
! Отговори
българина преди 8 години
искам да чуя олиго ените от бхк какво ще кажат, и защ този *** ал не стреля така в Кьолн?????? може би защо там нямат БХК, да пукнат дано