Ракията в Якоруда – отрова, но на вкус като елексир

Оцелелите са без осигуровки, всеки дължи по 1600 лева на болницата
73
Ракията в Якоруда – отрова, но на вкус като елексир
Снимка: Кадър Нова телевизия

Осемте оцелели мъже от Якоруда, които пиха отровна ракия около Коледа, вече са в домовете си и се готвят да съдят Тайфи Мекльов, от когото са взели, както се оказа по-късно чистия метилов алкохол, който ги натръшка.

Още по темата

Те бяха изписани вчера от болницата в Благоевград, след което дадоха показания пред Окръжния съд, защото днес  в София се гледа обжалването на мярката за неотклонение на Тайфи Мекльов, който за момента е в ареста.

"Какво стана тогава - дадох му заека, а той на мен ракията. Пийнахме малко на масата в цеха на Тайфи с едно от момчетата, които починаха Мустафа Козинаров. После отидохме и взехме около 2 литра ракия с него. На следващия ден се приготвихме за "свинската сватба". Заклахме прасето, приготвихме по пържолка, салатка, пийнахме по една ракия, по 150 грама. След около 6-7 часа, ми съобщиха, че на някои от момчетата им е лошо. Мен ме закараха в болницата във Велинград, а оттам ме заведоха в болницата в Благоевград. Не знам откъде е взел ракията Тайфи", разказа пред Нова телевизия домакинът на т. нар. "свинска сватба", след която починаха няколко души.

"Моето дете имаше рожден ден. Когато го погребаха, дори не го видях. Само разбрах, че един ден умряло едно от другите момчета, на следващия ден - друго и не им е хрумнало дори, че това е станало от ракията", разказа майката на едно от починалите момчета от Якоруда.

Мъжете, които излязоха от болницата разказаха, че ракията-менте била много пивка и като еликсир.

Всички оцелели осем души са без осигуровки и не работят никъде. Сега всеки от тях дължи на болницата по 1500 - 1600 лева за лечението, но нямат откъде да ги вземат и заради това ще съдят Тайфи Мекльов.

"Пред неговата къща се разтоварваха от бял пикап бели туби от по 10 литра", каза един от пострадалите от ракията менте.

В Якоруда се говори, че Тайфи Мекльов продава незаконно цигари и алкохол, но никой не смее да подаде сигнал.

"Ако Тайфи е виновен, да си понесе наказанието. Не може да печелиш за сметка на живота на толкова млади хора", това е нечовешко", коментират якорудчани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
инж. химик преди 8 години
многоточието от предния коментар е летален изход
43
0
 
1
 
! Отговори
инж. химик преди 8 години
Не давайте некомпетентни съвети. В антифриза има не по-малко опасен химикал - етиленгликол, който поет вътрешно също предизвиква смърт!
42
2
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
Скъпи български товарищи от Dnes!Защо ме забаните винаги? Като се окажи, метилов спирт е объчен и в български села. Аз пишах, че дори и в Россия всеки знае, какво е метилов спирт. Ако ще забаните още път, аз ще се обръща в ЕП от Страсбург, в ЕК от Брюсел и в цирк Дю Солейл. Ой, забравил, съд в den Haag
41
2
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
Ха-ха-ха. Ну, там някои пишеха: ***, пият водка, алкоголики. И какво слишам сега: метилов спирт в България! Дори сега в Россия всеки бомж (Без Определно МестоЖителство) знае, какво е метилов спирт. И такво в България - священна европа! Европейски союз = последня дум на Иисус Христос! Къде глеждат власти от ЕС? Ага, скоро и в Брюсел те започнат да пия селскостопанска ракия (самопал = Selbstgebraeu), самогон (из картошки). Готов съм да поставя в Брюсел отлични самогон със сертификат TUV
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези индивиди религията не им ли забраняваше да пият и да ядат свинско?!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До историята "ДПС или др комунисти" НЕ БЛЕ ЗА тиквата са викали!
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващият път да хапнат стрихнин, да знаете сигурно е много вкусен. Простотията граници няма.
37
0
 
2
 
! Отговори
мадам Фръц преди 8 години
До ЛевонМагистрална патриотка ли работиш та толкова пари вземаш,*** Лимонке ?
36
0
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
ракията е марка ДПС, черен етикет. лично доган е плюл в нея, но ... я изпи електората му.в този ред на мисли, това значи ли, че на следващите избори ДПС ще има 3 гласа по-малко в Якоруда, или то там и мъртвите гласуват ?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименкво бе не ми ли вярвате ако искате ще ви снимам фиша си завистници с бонусите даже ми е 4 бона некадърници
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До doktorАз пък съм главна сестра в токуда и взимам 3500 лв чиста пара
33
0
 
9
 
! Отговори
doktor преди 8 години
В държавните болници всеки ден минават хиляди неусигурени, както и най-тежките и запуснати случаи. В болница Пулс в Благоевград например приемат само здрави и леко болни, а неосигурен в никакъв случай. Никакви реформи няма и неосигурените лежат и ни ограбват. Извода е повече никакви болници( нови ) и равенство между частните и държавните болници.
32
4
 
3
 
! Отговори
Левон преди 8 години
До Още по богатаз па вземам 50000 на месец
31
6
 
2
 
! Отговори
Още по богат преди 8 години
До bogatАз пък печеля от бизнес три пъти колкото двама ви на месец ,какво сте се захвалили в работно време я отивайте да бачкате аз на моите работници не им давам да виснат по интернет особено на тези с високите заплати :D
30
1
 
16
 
! Отговори
Ох, не мога.... преди 8 години
Свинска сватба.......ще ме уморят от смях тези ман.густи.
29
1
 
17
 
! Отговори
ист преди 8 години
Ромите /те имат истинско име ама нейсе/ ще има да дават, а здравната каса ще има да взема.
28
0
 
11
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Живите,живи-умрелите,НЕ!Продължаваме напред.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно ми е да разбера хората , които говорят за безработица по селата . Нашите бащи и деди са били земеделци , значи са обработвали земята и са се хранели от нея . Тези , които са безработни от селата да дойдат в София и аз им гарантирам работни места за лекари, учители, архитекти , програмисти . Иначе дай ми работа ама съм *** и необразован свърши .
26
4
 
2
 
! Отговори
еко преди 8 години
Продавам изгодно телета сукалчета 0899957586.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е извода ?1. Турци и помаци не ядат свинско само тогава, когато няма. 2. Който в България го мързи да работи и не плаща здравна осигуровка да съди Тайфи. 3. От това държава не става.