Чалга до дупка от мощни коли – ученическо придвижване

Дванайсетокласници си делят бензина, за да ходят на школо с коли
6 яну 2016 08:52,
88
Чалга до дупка от мощни коли – ученическо придвижване
Снимка: flickr

Дванайсетокласниците в София масово ходят на училище с коли. Повечето току-що са изкарали книжка и сядат зад волана, защото училището им е далеч.

Дива чалга се чува от идващото към 66-о СОУ "Рено Клио". 18-годишният Кирил е надул популярен хит. Ученикът е в 11-и клас и музиката в колата му е атракция в гимназията.

Съучениците му разбират, че идва на училище отдалеч. Младежът е инвестирал близо 1000 лв. в сулбуфер и колони за колата.

19-годишният Петър пък паркира мерцедеса си точно срещу входа на столичния техникум "Киров". Не носи раница, а eдна тетрадка в задния си джоб.

"Идвам с колата, защото живея в "Дружба", иначе трябва да пътувам над час и половина", казва той пред "24 часа".

Ученик е в 12-и клас, книжката изкарал през лятото. Старият му Мерцедес е подарък от баща му. Колата е комби и не е много мощна. За бензин Петър пести от джобните си.

Точно до него паркира стара бяла Корса. От нея слизат 3-ма младежи. Шофьор е 19-годишният Слави. Той е "ветеран" в карането - има книжка от 2014 г. колата получил от дядо си, след като изкарал курсовете.

Има късмет, че в неговия квартал - "Младост", живеят още двама негови съученици - взема ги и тримата си делят бензина. Твърдят, че така им излизало по-евтино, отколкото с градския транспорт.

Съученикът им Димитър Плачков също пристига на колела. За разлика от приятелите си обаче той е с велосипед. Идва от центъра и казва, че така пътят е много по-забавен, а и по бул. "Цар Борис III" има велоалея, така че пристига безопасно. На входа на училището има рамка за велосипеди, но нея са спрени само два.

В столичното 2-ро СОУ ситуацията не е по-различна. Там учениците от горните класове са втора смяна. В 13:25 ч пред портите на гимназията се заковава старо, но мощно BMW. Даниел слиза и грабва една тетрадка.

Оказва се, че младежът сам си е купил колата. Работил две лета като барман, за да спести пари за нея. Признава обаче, че майка му и баща му са му дали пари за книжката и му помагат за бензина.

Мощен джип BMW X5 се отличава и на паркинга до Нов български университет. Той обаче не е собственост на някоя чалга певица, която следва висше по психология във ВУЗ-а, а на 19-годишната ученичка Петя.

Мощното возило е подарък от баща ѝ за рождения ден. Момичето обаче стеснително паркира при НБУ, за да не разберат съучениците й с каква кола идва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родителите сами си го правят! Не им е виновна държавата!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да се товарят по каруците и да се транспортират така отколкото да се ръгат в рейсовете да крещят вътре да храчат по земята и да си качват калните крака по седалките.
27
9
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
Писна ми всеки да се оплаква. Ако на някой не му харесва да става и да си заминава. Щом вече са пълнолетни и могат да карат защо да не го правят? Мразя чалгата ама 80% от българите я харесва и кво? Нека си я слуша в колата колкото иска нали не ми е в хола? А вие всички праведни, 11 и 12 клас с пълен наръч учебници ли ходихте или и вие с 1 тетратка по всичкология? Аре не се правете на света вода ненапита, защото не сте били по далече от това на което се възмущавате сега.
26
1
 
15
 
! Отговори
bez преди 8 години
Селянията е на мода !
25
2
 
8
 
! Отговори
breiii преди 8 години
kakuv li e toia "сулбуфер" :))))))))
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държавата на мутрите е така. Там където кумири на младите са Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Ивана, Драгана и Наебана е така. Жалко. Ако са останали още читави млади деца, пътят е един - през Терминал-2.
23
1
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
защооооо? ??? В американските филви това е едно от нещата, на които винаги съм се смял -ПЪРВЕНЮЩИНАТА - Кой е по-по-най , ,че мажоретките им са най-вървежни , и че по плиткoyмния ръгбист се подмокря цялото даскало , жалкото е че на живо хич не е смешна ситуацията
22
1
 
14
 
! Отговори
Ку-Ку преди 8 години
"Младежът е инвестирал близо 1000 лв. в [u]сулбуфер[/u] и колони за колата." Г-н Желев, това ще да е нов вид техника някакъв. Нямате ли ли редактор да Ви поправя печатните грешки? Освен това под "колони", може би имате предвид "тон колони", а не такива с които се подпират навесни конструкции?
21
8
 
23
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Ако наистина сте бедни, откъде пари за Мерцедес и БМВ? Бедните хора не карат коли.
20
1
 
13
 
! Отговори
трол преди 8 години
да си сложиш "сулбуфер" в колата явно е върха на чалгаджийството според днес
19
17
 
7
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Аз като взех книжка 12 клас ходех на работа с опел кадет 86-та година , качвах по 4ма вътре и слушахме чалга до дупка. И кво ? Още от едно време от клиповете дето даваха по МТВ имахме желание да подражаваме на певците които от кола кабрио вадеха мощен бас. Къде е новината тука ? Или вече всяко изречение съдържащо думата "чалга" трябва да бъде раздробено на съставни части и анализирано ?
18
3
 
13
 
! Отговори
Сулбуфер преди 8 години
Честит празник от мен - Иван Сулбуфера. Е*** неграмотните *** ; (
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подарява на 18 годишния си син bmw 300 коня и после, като се утрепе не може да разбере къде била сбъркала :D
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А като идва с една тетрадка защо изобщо ходи за за забавлява някой ли ?
15
3
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
До Discoveryосвен чалгата всичко друго си е нормално :)
14
4
 
19
 
! Отговори
dqdo преди 8 години
Забавно е, как всеки плюва сайта, обижда се като го нарекът какъвто е - ***-чалго-***, а в същото време все тук киснете.Намерете си работа бре, неудачници, стига сте цъкали по сайтчета и сте кълняли съдбата.
13
1
 
22
 
! Отговори
Що за глупава статия преди 8 години
Ако не се опитвахте да правите сензация от всяка статия, използвайки гръмки заглавия, а просто информативен материал, щеше да е далеч по-добре. Що за "журналист" пише такива блудкави статии? На това ли ви учат в университетите?
12
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO MOLYA SELYNDURITE DA NE IZDUVAT BUZI I DA PLUYAT.DA TOVA E SOFIA I TEZI DEZA ZASLUGAVAT DA GIVEYAT DOBRE.A VIE POVRASHTAITE NA SELO-IMATE SLANINA I PRAGKI LUK,S YAKORUDSKA GROZDOVA.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре, че се изучих за адвокатинчалгарите са безброй, но за разлика от родителите си тия са и неграмотниняма да се гладува, то е ясно
10
3
 
25
 
! Отговори
НИЕ преди 8 години
Смотани ***!!! А да напишете нещо от Рода на - ДНЕС се отбелязва 168 години от Рождението на ХРИСТО БОТЕВ (сещате ли се кой е той - въпрос до Златко Желев, авторчето на статията) или пък ДНЕС е БОГОЯЛЕНИЕ!!!! ... НАРОДЕ?!?!?