Жълт и оранжев код в 7 области заради дъжда и поледиците

АПИ предупреждава за леден дъжд на магистрала "Люлин"
Обновена: 6 яну 2016 10:49 | 6 яну 2016 10:49, Анисия Иванова
3
Жълт и оранжев код в 7 области заради дъжда и поледиците
Архив: Булфото

Оранжев код заради поледици е обявен за областите Видин и Монтана за днес. Предупреждението за Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Русе е за жълт код, съобщават от НИМХ.

В петте области се очакват валежи и поради ниските ниските температури е възможно образуване на поледици.

При оранжевия код на предупреждение хората трябва да бъдат внимателни, когато вървят или шофират заради заледените повърхности.

В страната ще бъде облачно, а в по-голямата част с прекъсвания ще има валежи от дъжд, прогнозират синоптиците. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в северозападните райони - около 1°.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да предвидят повече време за придвижване и да не предприемат пътуване в районите с предупреждения, ако това не е наложително. А ако водачите все пак решат да тръгнат на път в Северозападна България, то да е с автомобили, подготвени за зимни условия. На шофьорите се препоръчва още да се движат само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание. 

Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени. Има ограничена видимост поради мъгла до 10 м край проход "Предел", до 150 м в област Кюстендил и до 50 м в районите на АМ "Люлин", Баня и Обзор (обл. Бургас), Ребърково и Лютидол (обл. Враца) и Панагюрки Колони (обл. Пазарджик).

Шофьорите да се движат с повишено внимание по магистрала "Люлин" поради леден дъжд, който създава предпоставки за поледица, препоръчват от АПИ.

652 машини са работили. По магистралите в страната няма ограничения.

Затворени за движение за всички МПС-та са проходите "Върбишки", "Златишки", "Троянски". Отворени за движение  са "Превала", "Печинско", "Републиката", "Рожен", "Обзорски", "Ришки", "Шипка".

На "Пампорово" е забранено движението на МПС над 3,5 т, "Дюлински" - над 3.5 т, "Предела" - над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. "Котленски" - забранено е движението на МПС над 10 т; "Петрохан" - над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета, "Твърдишки" - над 10 т, "Вратник" - над 10 т.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
офффф, това с цветовите кодове е някаква скрита реклама , като прочета ,че е обявен ориндж код и ми се дояждат портокали хехехе
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И снега е оцветен в жълто !