НЗОК спира парите на близо 1 000 лекарства

Сред тях са и медикаменти за онкоболни хора
12
НЗОК спира парите на близо 1 000 лекарства
Снимка: Булфото

Здравната каса спира парите на 12 лекарства за рак, които на практика са без заместитeл, пише "Телеграф", позовавайки се на публикувания актуализиран списък с лекарства за домашно лечение, които се заплащат напълно или частично от НЗОК след 1 януари 2016 г.

На практика са отпаднали над 1000 лекарства, които вече ще трябва да си купуваме сами,  сигнализират и от Центъра за защита на правата в здраеопазването.

В новия реимбурсен списък от съществуващите досега 2904 лекарства са отпаднали 1034. Голяма част от тях - 837, вече няма да бъдат покривани, защото са заличени от Приложение №1 на Позотивния лекарстван списък.

За други 186 медикаменти производителите не се се съгласили да дадат отстъпки, което е довело до отказ на касата да ги заплаща. 11 пък са отпаднали, след като производителите сами са поискали да бъдат извадени от списъка, съобщава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: НЗОКлекарства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
ГЕНОЦИД !!!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В най бедната държава на европейския съюз има най-много представителства на фар.фирми с най много лекарства и всички се реимбурсират затова няма и никаква реимбурсация .Бълг.лекарства са качествени и ако искаме да си подобрим икономиката трябва да се реимбурсират 100% само бълг.л-ва ,а от вносните само тези които нямат бълг.аналог.За пример Италианска фарм.комп. има представителства в 7 страни и от от бившите социал. и нито едно в страна от Западна Европа Вие си направете извода
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закривай!
4
8
 
1
 
! Отговори
Ники преди 8 години
крайно време беше да махнат лекарствата, които не са за домашно лечение.
3
3
 
27
 
! Отговори
Дедо Йордан преди 8 години
Провокация....Няма такова нещо.Българите сме доволни от ГЕРБ, България се оправя.Бойко каза по телевизията че имаме 4 % икономически прираст.Всичко цъфти. Заплати, пенсии, магистрали и други работи.Вчера си намерих хляб преоценен за 20 ст., малко корав но като го намокря яде се!ГЕРБ напред. ДОВОЛЕН СЪМ !
2
1
 
30
 
! Отговори
ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН преди 8 години
Изтеглихме заеми на гърба на българина, спряхме строителството на големи проекти от който България би спечелила. И сега спираме скъпите лекарства за тежко болните, хората които не могат да ги купят. Обричаме ги на болезнена смърт .ЕДИН ВЪПРОС.:КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕ, ДА ИЗМЕТЕМ *** В ПАРЛАМЕНТА .ВЗИМАЙТЕ БРАДВИТЕ !
1
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната евтина лъжа!Никой няма да спре лекарства, гарантирани от държавата.Нарочно се създава паника от медиите на Пеевски!