Пенсионери и КЗП на лов за нелоялни търговци

Ще има и информационна кампания за хората от третата възраст
8 яну 2016 12:52, Мария Захариева
5
Пенсионери и КЗП на лов за нелоялни търговци
Снимка: Bulphoto, архив

Комисията за защита на потребителите подписа споразумение за сътрудничество с неправителствена организация с цел предпазване на по-възрасните хора срещу нелоялните практики, съобщи БНР.

Сдружението "Народно движение против корупцията и за иновативна икономика" и Комисията за защита на потербителите ще си партнират за по-бързо и ефективно разкриване и преустановяване на некоректните действия на търговци по отношение на хората от третата възраст.

Предвиждат се и инициативи за повишаване на информираността на тази група граждани за правата им на потребители на стоки и услуги.

"Целта е те да могат да се справят по-ефективно в ситуации, в които търговци се опитват да ги подвеждат и да сключват неизгодни за тях сделки. Фокусът е върху продукти, които не са им достатъчно добре познати", каза председателят на комисията Димитър Маргаритов.

"Имаме наблюдения на пазара, които ни карат да бъдем още по-внимателни в отношението си към това как да предпазим хората от третата възраст, за да не стават жертва на нелоялни практики, които имат по-специфичен характер и са насочени към тях, защото те са по-уязвима група, по-лесно се поддават на различен тип внушения, включително когато става въпрос за здравословно състояние, различен тип стоки, които се обявяват като промоционални.

Хората от третата възраст ще бъдат привлечени като активни участници в процеса. Те ще обменят данни за състоянието на пазара и ще разискват възможните мерки за неутрализиране на негативните тенденции в него", посочи още Димитър Маргаритов.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 2 години
Искам да попитам шофиора комшията миличък ти за зимни гуми чувал ли си та караш с летните ма какво питам питам дали знае маслото отде се сменя ма иначе е компетентен милия на50
3
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Като се включат пенсионерите, какво остава за функционерите? Да се натискат по канцелариите със секлецарки?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информацията е непълна!
Кое точно е НПО-то, с което ДЪРЖАВНАТА Комисия за защита на потребителите подписва договор. Защо точно ТО?
Имаше ли КОНКУРС ?!
Каква е финансовата част на договора? Или е "държавна" тайна.
Щом се плаща от данъците ни НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИКАКВА ДЪРЖАВНА ТАЙНА!!! Държавната или фирмена тайна са начин за закриване на злоупотреби с нашите пари!
И ДВЕТЕ ИНСТИТУЦИИ - държавната и неправителствената НЕ ПРАВЯТ НИЩО, КОЙ ВЪПРОС РЕШИХА, ЗНАЯТ ЛИ ИЗОБЩО ПРОБЛЕМИТЕ! А-а, тепърва ще..
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще ги викате ли (пенсионерите) после в съда за свидетели?