Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата

Клиентите нямали доверие към онлайн застраховките
Обновена: 10 яну 2016 12:42 | 10 яну 2016 10:50, Веселина Йорданова
179
Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата
Снимка: архив, БулФото

Собствениците без застраховка "Гражданска отговорност" ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи.

Още по темата
Около 350 000 са автомобилите без валидна застраховка към настоящия момент.

Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без "Гражданска отговорност" служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация.

В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила.

Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, каза за БНР застрахователят Милен Петков.

Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, впечатленията на застрахователите са, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност.

Хората са скептични. Търсят потвърждение през няколко сайта, през няколко брокера. За съжаление този аспект на българското разбиране за купуване онлайн ще търпи развитие дълго време, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Неразумен преди 8 години
Този ник Разума май е на началника на транспорта в столична община - според него градският транспорт е топ-транспорта.
126
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурдни закони отново. В много държави гражданската отговорност е включена в цената на винетката. Платиш винетката и колата има тази застраховка за каране по пътищата. Защо в България не погледнат как са направени нещата в добре развитите страни и се помачат да ги взаимсват а се мъчат да преоткриват неща за които явно не могат да мислят.
125
0
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
После да не се чудите защо се "топим" с по 50-60 хиляди на година, еи затова, онзи ден рИвете, че няма да имате доктори и сестри, ама скоро няма да имате НИКОЙ, Ако така продължавате.
124
0
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
(не съм чел всички моментари и мога да повторя въпроса) Нали застраховка ти е нужна само ако е караш по пътищата а и от там да си осигурен срещу инциденти, затова е застраховката, а иначе да не се спира колата от движение е нужно да и плащаш данъка, както беше досега, Нека да ми обяснят с наистина добри доводи, защо ще се спира МПС, то ако няма застраховка, няма абсолютно никаква логика в това, а и в в главите на тези дето са измислили нов метод да скубят и без това оскубания българин.
123
0
 
10
 
! Отговори
до разума преди 8 години
Пий си лекарствата пич! Начина за ограничение е строг технически контрол, а не като някой плаща когато не ползва. Това е начин единствено някой да си пълни гушата ! Глупоститети за градския транспорт в България и в частност София са достойни за психодиспансер!
122
0
 
2
 
! Отговори
Hal преди 8 години
Bejancite i pesha se dvijat. Bez nikakvi zastrahovki. Na kasmet.
121
0
 
2
 
! Отговори
D155 преди 8 години
Rasumeeeee, poemi si dalboko chistia vazdhuh, zadraj go do 8, izdishai...bavno do 8...Povtori 36 pati!:-) vesela sedmica!:-)
120
2
 
2
 
! Отговори
Сф преди 8 години
Верно! В София въздуха мирише на повръщано :)
119
2
 
2
 
! Отговори
Do sofiancite преди 8 години
Utre i zanapred dishaite dalboko i znaite - nie s 350 000 automobili ne sme vi pusnai mrasen gaz v vazduha na Sofiata!:-)
118
4
 
3
 
! Отговори
Разума преди 8 години
До браво бе - Аз съм вътрешнията ти глас ако съм шашав то и ти си такъв. Обичаш да се возиш. Обичаш да караш а. Голем карач си. По това ти и нелегалните емигранти си приличате. Първичините хора обожават да "КАРАТ" усещането е че си велик а. Всички подобни се смятат за страшни шофьори - мнтого добре натискат *** и мат невероятни рефлекси. Турчетата много обичат да карат. Колкото си по *** толкова това ти се струва по-ценно.
117
3
 
1
 
! Отговори
Sunday преди 8 години
Bulgari, usmihnete se.:-) Utre v Bg ne ste sa v dvijenie 350 000 koli! Po-chist vazduha ste e! Po-malko mrasni gazove ste sa! Po-malko katastrofi! Poveche jivi bulgari! Po-malko korupcia! Poveche zdrave! Poveche parichki v djobovete na bulgarite! Poveche lubov i poveche radost v jivota! Po-bavno i po-slavno napred v novata sedmica!:-)
116
16
 
4
 
! Отговори
Разума преди 8 години
А протестиращите срещу цената на винетките да идат от Солун до Атина - 48 евро в една посока са магистралите - 500 км. Нова година няколко хиляди гърци и гърчета я посрещнаха на магистралата между Ламиа и Лариса заради сняг от 15см. Почистващата техника беше джипка със снегорин. По малко ревете повече мислете. ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ ще ви се стори много евтина ако не дай боже пострадате при ПТП и ви платят символична сума за осакатен крайник.
115
10
 
4
 
! Отговори
разума преди 8 години
София има ДОБЪР градски транпорт и с парите получени от ограничаването на личните коли може да стане още по добър. София пък и Пловдив и Варна и Бургас няма как да поемат повече коли - бъдещето е на ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ. Като ти трябва кола за до морето - кола под наем. Тенденцията всяко семейство с две коли ще доведе до невъзможност за предвижване. И като знам общината как реагира ще има саморазправи по пътищата.
114
1
 
7
 
! Отговори
до 147 преди 8 години
пич, проблемите с ГО и винетките засягат БЪЛГАРИЯ, не сусурелво, каспичан или софия. отделно, за да въведеш ограничения на нещо, трябва да си предложил алтернатива - например метростанции или редовен денонощен градски транспорт в този район. отделно ти трябва перфектна жп система, което у нас не става с индианците, нападащи огнения кон.
113
8
 
2
 
! Отговори
разума преди 8 години
Европа ни накара да не пушим в заведенията ОБАЧЕ и дума не обелват за това че по улиците ни се движат коли които бълват отровни димове в пъти над нормите определени при европейците. Изгодно им беше да им изкупим тараляснаците и тук да си се возим полузадушени в отровните газове. За да регистрираш в Холандия автомобил купен тук като нов трябва да платиш горе долу още веднъж ценат на автомобила. Защо ли.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора, според мен много сте се филмирали. ясно, че кола без ГО по принцип не трябва да се движи, стои си в гаража или пред вас; като си направите ГО, се качвате и тръгвате. тази служебна 'дерегистрация' не означава някой да дойде и да ти свали номерата, нито да ги изгубиш. големият ти талон остава с малкия; идеята е държавата да изкрънка пари от глоби, ако някой кара дерегистрирана кола. по-веселото е, ако те спрат 3 дни след като си сключил ГО, а не са качили новата регистрация в кат какво става
111
16
 
2
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Ограничете броя на колите като 1. качите гражданаската отговорност, 2. въведете истински технически прегледи -1/5 от колите не могат да минат такъв 3. въведете платено паркиране по всички улици в София - примерно 50 лв. месечно. 4. наказвайте ЖЕСТОКО паркирането върху тротоари и градинки. 5. стимулирайте притежавенето на малки и електрически коли а не на динозаври с дизелови двигатели за мачкане.това ви говори Разума.
110
9
 
1
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Държавата трябва по всякакъв начин да ограничи притежаването на коли в големите градове защото в София ако продължава тенденцията срещу по малко от 1000 лв. да имаш "кола" до 2-3 години няма да има смисъл никой да има кола защото улиците ще са непроходими. И се га средната скорост в час пик в София е под 20км. в час. Язък за конските сили и за горивото и за въздуха дето го дишаме.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се прави гражданска отговорност на всеки автомобил? Нека застраховките да са на името на управляващият, не на автомил. Така който прави катастрофи, той ще плаща повече и няма да се връзва, една кола - един шофьор. Но така няма да моое да се извиват ръце, колата да се сваля регистрация.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е за рестарт на промените по Ромънския модел !