Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!

"Защо ни е нужно МВР", питат от КРИБ Бъчварова, Борисов и Цацаров
11 яну 2016 15:37,
107
Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!
Снимка: архив Булфото

КРИБ, която обединява стотици работодатели и инсдустриалци у нас, излезе с остро отворено писмо по повод убийство на собственика на "Агресия" Александър Антов - шефът на модната къща бе убит в петък вечерта близо до дома си в Бистрица.

КРИБ адресира писмото си до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

В него представителите на българския бизнес дават глас на гнева си, че все още няма арестуван или дори заподозрян за убийството на Антов. Те настояват "сега и веднага" да бъдат разкрити и задържани убийците или вътрешният министър да подаде оставка.

В писмото си бизнесмените отчитат, че убийството на шефа на "Агресия" е поредното показно и нагло убийство в България. Те отчитат обаче, че този път жертвата е предпиемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя.

"Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!", пишат в писмото си представителите на българския бизнес.

Те допълват, че вече трети ден няма арестуван или дори заподозрян, но както винаги полицията работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят.

"Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им", пишат още работодателите и индустриалците.

Те припомнят, че по време на полицейските протести миналата година са дали подкрепа за правителството и ръководството на МВР.

"Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност по улиците на България продължават. Вече никой не може да се чувства в безопасност", пишат още от КРИБ в отвореното писмо и допълват: "Дори и да плащаме два пъти – един път над милиард лева за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път - за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват".

От КРИБ се обръщат и към главния прокурор Сотир Цацаров с очакване виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона.

"Обръщаме се и към премиера на Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави", завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: МВРборисовКРИБцацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
9
 
! Отговори
О то в Америка преди 8 години
Германия и наи-развитите държави няна престъпления,в кой век живеят тези-от къде ба къде МВР им е виновно,що някой клошар не го убият с пистолет!
39
1
 
40
 
! Отговори
Румен преди 8 години
Доло горе тези от КРИБ са прави, но на мен ми е по мил живота на убитото момче на 16 години в Борисовата градина преди 6 месеца и там убиеца не е хванат другари.
38
1
 
33
 
! Отговори
все въпроси преди 8 години
Защо ни е нужна червено синята олигархия ,когато това са едни и същи бандюги от БКП заели бизнеса,МВР,Политиката ,спорта. И най -вече едни и същи мошеници се лигавят в медиите.
37
1
 
12
 
! Отговори
22 преди 8 години
До АнонименДо 22 - смятай какво е населението- - - - -Ами сметнах ! Ето го - полицай, полицай, военен, военен, нормален човек, пак полицай, полицай, военен, военен, нормален човек, ........ като в един филм .....
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа от КРИБ що не си е......те м......та що не плюете съда който вечно пуска *** под гаранция вие господа от криб се изкарахте най читавите в тази държава бе начело с оня гелосания
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nekadarnata ba4varova da se Maha postaveno ot bB zz sa da im donasa Kakto i na USA pisolstvoto na bG trabva silen vatreschen i vanschen Minister do kaga ne raskrito ubiistva i saschto gerb kade sa pravitelstvoto kade e unijenie bG narod s smeschni dohodi a mutrite s milioni i mutresite saschto Do kogo sram sa gerb
34
0
 
50
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Трябваше ли да застрелят член на КРИБ за да осъзнаят тези, че има престъпност и да дойде това писмо!? Нима убииствата на обикновенни хорица не са престъпление? Или във техният свят живота на тези хора не струва пукната пара?
33
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правите ли сметка колко пари вземат от нас тези министри, вицета, замесници, секретари пари за подръжка на министерства и не само това ! Тези хора утре са с пенсии от държавно осигуряване, платени от нас здравни осигуровки и високи пенсии до живот. Питам аз : Защо трябва да търпим тази гнила система ?
32
2
 
39
 
! Отговори
Да не се мотаме ! преди 8 години
Направо ОСТАВКА. Провалът на това правителство е тотален. Милиарди нови дългове, безработица, унищожени малки и средни предприятия, престъпност и беззаконие. ОСТАВКА !
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо ги карат по домакинска книжка и може би ги е дострашало, че идва и техният ред?
30
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
др. свинаров ли е ,автора на кървавото писмо,нали ще разсърди слънцето.
29
1
 
26
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Битовата престъпност е голяма,а къде е МВР,а по селата тотално отсъства и там сиромасите данъци плащат!Границата ни разграден двор,службите за сигурност проспаха източването на КТБ и КОЙ носи отговорност? В една държава уволниха цялото корумпирано мвр и престъпността намаля,а тук реформи няма,няма и отговорни,няма и сигурност!
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР е необходимо за да прикрива престъпленията на власт имащите.Ида ги пази от народната "любов".С една дума търтеи.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22 - смятай какво е населението
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАко си член на КРИБ,никой да няма право да те пипа,всеки друг може да бъде отстрелян!- - - - Ама това другарите от ГЕРБ знаят ли го ?
25
0
 
40
 
! Отговори
реалист преди 8 години
За 26 години вие да помните да има разкрито убийство на мафиот, "бизнесмен" и тн. Поне едно от стотиците...НЯМА, няма и да има!
24
2
 
34
 
! Отговори
edin преди 8 години
След спечелената битка с правителството,работещите в МВР продьлжиха да не работят!Вече необеспокоявани от никой!Запазиха си привилегиите и сега се отдадоха на живот!
23
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР е нужно за да пази обикновените хора, без охрани и коли. Много добре работи МВР. Бизнесотношенията и бизнеспротиворечията не са за МВР, явно бизнесмените не обичат да ползват съда за тях и не вярват в съда. МВР не е пъдар или бодигард.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ДРУГАРИ ОТ КРИБ - АЗ ГИ ХВАЩАМ, АМА ТЕ ГИ ПУСКАТ ???
21
2
 
34
 
! Отговори
бг преди 8 години
Наистина всички здравомислищи трябва да подкрепим това отворено писмо и да принудим управляващите да си вършат работата,за която са назначени!МВР раздут щат на държавна хранилка,със сигурни заплати трябва да бъди принудено да си върши работата!Съдебната система също!Стига вече толкова години рекет и незачитане на българските данъкоплатци!Протестите на МВР бяха така масови,ако си вършиха и масово работата,за която им се плаща