Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!

"Защо ни е нужно МВР", питат от КРИБ Бъчварова, Борисов и Цацаров
11 яну 2016 15:37,
107
Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!
Снимка: архив Булфото

КРИБ, която обединява стотици работодатели и инсдустриалци у нас, излезе с остро отворено писмо по повод убийство на собственика на "Агресия" Александър Антов - шефът на модната къща бе убит в петък вечерта близо до дома си в Бистрица.

КРИБ адресира писмото си до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

В него представителите на българския бизнес дават глас на гнева си, че все още няма арестуван или дори заподозрян за убийството на Антов. Те настояват "сега и веднага" да бъдат разкрити и задържани убийците или вътрешният министър да подаде оставка.

В писмото си бизнесмените отчитат, че убийството на шефа на "Агресия" е поредното показно и нагло убийство в България. Те отчитат обаче, че този път жертвата е предпиемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя.

"Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!", пишат в писмото си представителите на българския бизнес.

Те допълват, че вече трети ден няма арестуван или дори заподозрян, но както винаги полицията работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят.

"Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им", пишат още работодателите и индустриалците.

Те припомнят, че по време на полицейските протести миналата година са дали подкрепа за правителството и ръководството на МВР.

"Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност по улиците на България продължават. Вече никой не може да се чувства в безопасност", пишат още от КРИБ в отвореното писмо и допълват: "Дори и да плащаме два пъти – един път над милиард лева за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път - за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват".

От КРИБ се обръщат и към главния прокурор Сотир Цацаров с очакване виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона.

"Обръщаме се и към премиера на Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави", завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: МВРборисовКРИБцацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
38
 
! Отговори
Ico преди 8 години
Браво! Адекватна реакция!
19
6
 
16
 
! Отговори
маке преди 8 години
абе без да съм страна по въпроса ке кажа дека повекето чорбаджий нищо повеке от парче олово не заслужават
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България и на 1-во място в света по брой на полицаи на глава от населението в света !????????На 1-во място сме и по брой на прокурори !??????????
17
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Оставките не решават проблемите, а работата.В България никой на никого не търси отговорност, или ако я търсят, то тя е мъмрене по телевизията. С бездействията си съд ,полиция и прокуратура нанасят трайни увреждания на България. Рано или късно 9-ти септември ще се повтори и тези хора ще се питат "защо ни избивате"
16
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ НИ ТРЯБВАТ ОБЯСНЕНИЯ !!! НИТО ОТ БОЙКО НИТО ОТ НИКОЙ !!! ОБЯСНЕНИЯ РАБОТА НЕ ВЪРШАТ !!! ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ !!!
15
3
 
11
 
! Отговори
ivo преди 8 години
Кво ревете? дай ся да назначим на 2мил тариката 2милиона милиционера и на тях поне още 1 да се пазят !
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ЧАС ПО-СКОРО НОВИ ИЗБОРИ !!!
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тез пък какво врещят, има си стабилна държава по реките текат мед и масло. Cега ще излезе бащицата да им каже как папата го е тупал по главата и е ходил с Камерън да лови риба те дали са, сигурно не. За какво негодуват да ходят да работят че заема требе да се връща.
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРИБаджиите реват от страх, защото всеки един от тях е следващият... КРИБаджиите знаят как са натрупали милиони и милиарди на гърба на народа и сега треперят, защото отмъщението идва рано или късно. Нека ги трепят!
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това правителство е ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ВЕЧЕ СЕ ПЛАЩА НАВЕДНЪЖ, А НЕ НА 2 ИЛИ 4 ВНОСКИ !!!!НАРОДЕ СПИШ !КАТО ПРИБАВИМ И ВИНЕТКАТА...., ДАНЪК МПС.....АБЕ НАРОДЕ КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИШ ?
10
1
 
19
 
! Отговори
МВР преди 8 години
иска само да има привилегии!Сега основната му функция е да констатира престъпленията,които се увеличават с часове!
9
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм съгласен с това Арест или оставка ! Направо - ОСТАВКА !!!! И без обяснения !!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Bg bit, culture преди 8 години
Vsichki privilegii na bg monarhichna administracia da stopirame. Da si plastat sami ot djoba razhodite za transporta, ohranata, jilistata, benzin, otoplenie, hrana, limuzini,hoteli....:-)
7
5
 
49
 
! Отговори
без халюцинации преди 8 години
КРИБ сами създадоха прехода в България и активно поддържат режима на пожарникаря. Защо се оплакват? От собствената си непрокопсаност? Каквито работодателите, такава и държавата!
6
13
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Насладството от комунизма!!!
5
3
 
42
 
! Отговори
Храмът на обречените преди 8 години
Всички които останахме в тази *** страна сме обречени!
4
3
 
15
 
! Отговори
МВР е нужно преди 8 години
да държи контингента от хора, които са престъпници по душа, под някакъв контрол, подобно на строителни войски от едно време , които държаха контрол над ***.
3
8
 
32
 
! Отговори
ss преди 8 години
хахха тез май знаят,че те са следващите и ся ревът като прасе пред колда ...
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При така поставените условия ще набедят некой балък да обере пешкира
1
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе някой знае ли къде пак се е скрил тоя банкянски храбрец Тиквата ?