Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!

"Защо ни е нужно МВР", питат от КРИБ Бъчварова, Борисов и Цацаров
11 яну 2016 15:37,
107
Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!
Снимка: архив Булфото

КРИБ, която обединява стотици работодатели и инсдустриалци у нас, излезе с остро отворено писмо по повод убийство на собственика на "Агресия" Александър Антов - шефът на модната къща бе убит в петък вечерта близо до дома си в Бистрица.

КРИБ адресира писмото си до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

В него представителите на българския бизнес дават глас на гнева си, че все още няма арестуван или дори заподозрян за убийството на Антов. Те настояват "сега и веднага" да бъдат разкрити и задържани убийците или вътрешният министър да подаде оставка.

В писмото си бизнесмените отчитат, че убийството на шефа на "Агресия" е поредното показно и нагло убийство в България. Те отчитат обаче, че този път жертвата е предпиемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя.

"Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!", пишат в писмото си представителите на българския бизнес.

Те допълват, че вече трети ден няма арестуван или дори заподозрян, но както винаги полицията работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят.

"Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им", пишат още работодателите и индустриалците.

Те припомнят, че по време на полицейските протести миналата година са дали подкрепа за правителството и ръководството на МВР.

"Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност по улиците на България продължават. Вече никой не може да се чувства в безопасност", пишат още от КРИБ в отвореното писмо и допълват: "Дори и да плащаме два пъти – един път над милиард лева за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път - за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват".

От КРИБ се обръщат и към главния прокурор Сотир Цацаров с очакване виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона.

"Обръщаме се и към премиера на Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави", завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: МВРборисовКРИБцацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
6
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Алоу,бизнеса,всички сте деца на мутресите,на мутрите след 91год...от къде са ви паричките?На гърба на експлоатирания български народ,със заплати под всякакви стандарти,па сте тръгнали да ревете за себеподобния вълк-смукал гърлото на бедния Човечец!Съвземете се,ако искате правосъдие,първо тръгнете от себе си!...гадове!*** ми работеше в печатница,на един ваш побратим,дава й цели 150 ЛЕВА заплата и след като се подписва ги издърпва от ръката Й.....да пукнета дано заедно със гладните си наслед
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakavto e naroda takav ni e i politika ,policaya ,lekara i biznesa .vseki narod si zaslujava upravlenieto
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V BULGARIA SE TOLERIRA PRESTAPNOSTTA - NE RAZBRAHTE LI TOVA ?! KAKVO OCHAKVATE OT TEZI , KOITO NYAMAT NISHTO PROTIV NEYA - VIE SE DOSETETE ZASHTO ?! JALKO ZA VSE PO-MALKO OSTAVASHTITE DOBRI , CHESTNI I POCHTENI HORA - SAMATA SISTEMA NE OSTAVYA TOZI VID CHOVECI /nai-tochniya/ DA OCELEE PO MNOGO I RAZLICHNI NACHINI ! IMA , RAZBIRA SE , I DRUGI FAKTORI /internacionalni/ , RABOTESHTI ZA TOVA , SAMO NE RAZBIRAM OT KADE IDVAT TEHNITE FINANSOVI RESURSI ZA PODOBNA ANTICHOVESHKA DEINOST ! BEZUMCI !
77
1
 
0
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Руми, аз казах ли ти , че ще те накиснат - послушай и връщай старите криминалета, ама веднага, те имат опит срещу тази мраз.
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77А МВР НАЛИ ВИ ИДВА МНОГО, СЕГА МНОГО ЛИ Е МАЛКО ЛИ Е, НАЛИ ЗАПЛАТИТЕ БИЛЕ ОГРОМНИза какво са ти тия тюфлеци бе? Освен да лежат и *** в патрулките какво друго могат? А да - могат и кафе да пият. Уволнявай наред, никаква полза няма от тях.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип са прави - имаме доста назначени статистици, ама това което е направил е ясно на всички... А на който не му се е изяснило от прокрадналата се информация, че има нещо нередно в делата му то и никога не ще му стане ясно.Но явно не е дължал на банки...
74
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава - Тоалетна!Каквито бизнесмените - такива и полицаите и политиците (представителна извадка от мнозинството там)
73
4
 
21
 
! Отговори
До бизнеса преди 8 години
И пак подминавате Борисов! Абе умни хора сте да му се невиди! Каква оставка на вътрешния министър??? Нима не знаете ,че няма думата и тя е поставено лице от Борисов? Оставка на Борисов , господа!! На Борисов!!! Всичко минава през него, а се прави на света вода ненапита! Точно Тиквата иска да взема целия бизнес в тая порутена държава! Отдавна трябваше да го махнете и да се сложи читав човек! Какво му слушате глупостите , че той е всичко , началото и края и без него щели сме да загинем! Куку!
72
2
 
6
 
! Отговори
goran преди 8 години
линка не се отваря но влезте в petel.bg бензина от тази вечер А-95 е 1,69 А-100 е 1,84 дизела е 1,59 на бензиностанциите на Веселин Марешки
71
1
 
2
 
! Отговори
goran преди 8 години
petel.bg/Toku-shho-Vav-Varna-se-sluchi-neshho-nemislimo--Vizhte-kolko-se-srina-tsenata-na-dizela-i-benzina-__140863честито на варненци
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
покъртително писъмце.как да не си изплачеш очите!ми те сицките работодатели са по-чисти от сълзица момина!и в купом са започнали от надомно производство и без никакъв капитал,но щото са много отворени и работливи-сега трудно могат да кажат колко милиони имат.алоу,не ни скачайте с тези пунтове!много добре знаем как станахте честни индустриалци!!
69
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 8 години
Оставката на Бъчварова се иска от Пеевски - неговите сайтове я хранят ежедневно. Бизнесмена-индустриалец Антов продал фирмата си на безработен ром. Това се прави за да се избегне плащането на ДДС. КРИБ не знаят ли номера. Айде държавата "не го знае" ама криб да не го знае не ми се вярва. Егати и икономиката щом това са и бизнесмените.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато няма правосъдие и МВР, това е резултата. Всякаквата *** изпъпля от дупките си и започва да се вихри. Убийци, биячи, крадци и всякаква долна *** се отървава със смешни присъди. МВР-то не може с едни телефонни измамници и биячи по селата да се справи какво остава за нещо по сериозно. Навсякъде се наслагаха некадърници и всичко върви надолу.
67
4
 
24
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ами то е ясно, какво има да се чудим: Дойде ГЕРБ на власт, и ето ти дежа вю! Появиха се отново мутрите, рекетьорите, грабежите (наскоро обраха една банка в София нали? И то за секунди нали?), убийствата, при това не битови а поръчкови, изобщо бандитизмът разцъфтя!Периодът между двата мандата на ГЕРБ когато си починаха малко от властта, въпреки безумно калпавото управление на БСП и останалите по-леви, убийствата, самозапалванията самоубийствата поспряха. И ето сега - пак!!!
66
2
 
10
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Каквито министрите такова и МВР-то тиквата никога не назначава по-умни от него поне това е научил за да не го пуснат по пързалката.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко кажи нещо тия са се разпищоли ли едно време бизнесмените ходиха с 10 охранители !
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божееее...всички в КРИБ били чисти като сълза!Направо ми спря часовника!Спрете "спонсорирането", бре!
63
1
 
17
 
! Отговори
ЗАЩО ЛИ? преди 8 години
"..когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче" - защото сте ненеяли се кучета, начело с оня гелосания с 300млн. кредит!
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ни е нужно МВР !Е как ако не е то няма никой да ви работи за тези заплати
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е стабилна и тия с това писмо искат да я дестабилизират !В И Д И М И Р е З у л т а т и