Мая Манолова ще има бивш министър за заместник

Диана Ковачева бе избрана след обсъждане
Обновена: 12 яну 2016 20:34 | 12 яну 2016 20:25, Красимир Ангелов
4
Мая Манолова ще има бивш министър за заместник
Диана Ковачева. Снимка: Булфото

Омбудсманът на България Мая Манолова ще внесе в Народното събрание предложение Диана Ковачева да бъде избрана за неин заместник, съобщиха от пресслужбата на институцията.

До внасянето на кандидатурата на Ковачева се стигна след като се проведе публично изслушване на петимата номинирани от неправителствени организации кандидати за поста заместник-омбудсман.

Диана Ковачева заемаше поста на правосъден министър в периода 2011-2013 година. В своята биография тя е и дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International в България.

Оценката на кандидатите се осъществи от сформирана от омбудсмана комисия, включваща членове на Консултативния конституционен съвет към омбудсмана – проф. Екатерина Михайлова, проф. Васил Мръчков, проф. Красен Стойчев, проф. Евгени Танчев, проф. Пламен Киров, адв. Борислав Цеков, адв. Даниела Доковска и Елена Болтаджиева - главен секретар на институцията, по методика, предварително оповестена на сайта на омбудсмана.

Диана Ковачева е класирана на първо място с 22 точки, досегашният зам.-омбудсман – Хюсеин Исмаил получи 16 точки. Останалите трима кандидати - Айсун Авджиев, Анжелика Цокова и Деница Димитрова, са били с по 14 точки, става ясно от съобщението.

Айсун Авджиев е предложен от Фондация "Партньори - България", Анжелика Цокова е номинирана от Гражданско движение "ДНЕС" и Гражданско движение "ДНЕС" - Общество срещу произвола, Деница Димитрова - от Националната мрежа за децата, Диана Ковачева е номинирана от Асоциация "Прозрачност без граници", а Хюсеин Исмаил е предложение на Съюза на слепите в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ни занимавайте с изпразнена от съдържание институция. След като Галева е начело, няма абсолютно никакво значение кой ще е заместник.
2
0
 
1
 
! Отговори
Kokosharnik преди 8 години
Aide kokoshkite kacat na prata...edna po edna...Utre yaica
1
0
 
10
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Опозиция даааааа. Меглена Плугчиева минидтър на БСП - изпратена послранник в Швейцария от това правителство. Манолова острие на БСП /уж де/ турена за омбедсман от Гербаджиите сега пък предлага много кадърната и известна в бранша юристка Ковачева. Ковачева даваше интервюта на бюро като министър на правосъдито а на бюрото ТОЙ. на портретче ББорисов в решителна поза гледащ умно. Манолова я назначава. ОПОЗИЦИЯ СМЕ НИЕ ХОРАТА а на влааст са всички политици.