Опашка за безплатни винетки, 200 000 чакат

Увеличението спрямо миналата година е 30%
12 яну 2016 08:03, Александър Попов
23
Опашка за безплатни винетки, 200 000 чакат
Снимка: Булфото

Увеличението на винетките ще доведе до по-голяма опашка за безплатни стикери. 

Молбите за винетки без пари за хора с увреждания след поскъпването рязко са се увеличили в сравнение с началото на 2015 г., съобщава в. "Телеграф". Данните са от няколко служби за социално подпомагане в страната, като разликата била близо 30%.

През миналата година заявката за безплатни стикери са били близо 190 000, а очакванията са през 2016-та бройката да мине 200 000. Молби започнали да постъпват интензивно още през декември, когато вече бе обявено, че от 67 винетката поскъпва на 97 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: винетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Fij преди 8 години
Imam dqdo koito e invaliden toi nqma kola i nemoje da se vuzpolzva ot vinetkata nebivalicata vuv celiq zakon e che 10% ot invalidite shte se vazpolzvat zashtoto trqbva ili na invalida za kolata da se polzva ili na jena mu a tezi koito sa vnnuci sinove rodnini te ne pomagat na tezi hora te sa oshteteni zashtoto ne sa po malko invalidi ot drugi
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
chesi zema vinetkata i che oda pri lilitu zaminetka
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 16 - Дебелото момиченце едва ли, но едно друго момиченце, което е шеф на комисията за борба с корупцията и престъпността - пардон на борбата срещу инвалидите се опитва да посегне на други много по-ценни материални и духовни неща и да обяви инвалидите за най-корумпираните и престъпни елементи - това е М.Кунева - ами тя срещу друго не може да се бори.
14
0
 
1
 
! Отговори
Инсо преди 8 години
До ОвиНе са ти верни сметките, защото първо това не е загуба за държавата, а загубени ползи, и второто по-важно, ако не бяха безплатни винетките, максимум 20% от тези хора щяха да си купят. Аз лично съм с увреждане и ще се възползвам от безплатната винетка, но ако трябваше да я плащам, нямаше да си купя.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма новина, няма що... на 45 % увеличение на цената на винетката, молбите за винетки по наредба се е увеличили едва с 10 %.....Дайте статистика от управлението на тази прослойка за двата им мандата с колко се увеличиха заболяванията на българите водещи в последствие до инвалидизация???Замислете се и по този въпрос...А дебелото момичене, току виж догодина посегне и на тази благинка и я отнеме...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До акад.Благовест СендоУвеличението не е с 30%, а с 44,776 %
11
0
 
3
 
! Отговори
Ови преди 8 години
200 000 Х 97 = 19 400 000 лв. 20 милки по-малко за държавата, а за пътищата дали ще остане нещо от останалите ?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До акад.Благовест СендоМоля сметни с колко процента се е увеличила цената на новата годишна винетка спрямо старата.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне половината от тези "хора с увреждания" са ментета източващи държавата. Лично аз познавам хора които нищо им няма взели по втория начин "документ за инвалидност" и ползват привилегиите на инвалидите.
8
1
 
3
 
! Отговори
акад.Благовест Сендо преди 8 години
До До 5Куца ти математиката,излагаш се.
7
2
 
18
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
Купете си винетки че ще отнемат регистрацията на колите ви.Ха-ха.А сега за гражданската отговорност.Тя трябва да се прави на водача и с нея да кара всякакви коли.Колата не е "гражданин ", а мъртво желяза не маже да носи "отговорност"Тази идиотщина съществува от много години и никой политик не се усеща колко глупаво е това.Колата не прави ПТП , а шофьора.Гадове.
6
3
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Цената е вдигната с 50%!!!! А с 30% са се увеличили молбите...
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз след, като им вдигнаха цените прехвърлих колата на тъщата инвалид - сега освен безплатна винетка няма да плащам и за синя зона.Години наред се надявах, че парите, които плащам за данък,акциз, синя зона ще отидат за нещо подобряване, но вече тотално се убедих, че видима промяна няма да има а парите от всички наз явно изтичат в определени джобове и сметки.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и аз се имам за не чак толкова луд, ама кво да правя? Не мога да се изкарам инвалид, а пътувам извънградско всеки ден и без винетка ушавите ще ми отрежат главата.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AZ SAM CHOVEK S UVREJDANE SAPRUGATA MI SASHTO E S UVREJDANE IMAM KALA NA 24 GODINI I POLZVAM OBSHTO EDIN BROI VINETEN STIKER VINAGI POLZVAM VINETKA PONEJE NEPOLZVAM NISHTO DRUGO OT SOCIALA DORI I ZA LEKARSTVA NEPOLZVAM ,A IZDARJAM I STUDENT OBSHTI DOXODI 740 LEVA MESECHNO
2
5
 
20
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
Бързо намираме кулая на всичко :)
1
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Лилиту,вместо да намали винетките и да има повече закупени,сега ще се явът знайни и незнайми тарикати "инвалиди" за безплатни винетки.