Осъден митничар за подкуп? Няма, но 150 са уволнени

След тази в Свиленград, може да закрият още митници
Обновена: 12 яну 2016 17:23 | 12 яну 2016 11:44, Камелия Цветанова
21
Осъден митничар за подкуп? Няма, но 150 са уволнени
Снимка: Булфото, архив

Около 150 души са изгубили работата си в Агенция "Митници" миналата година заради подкуп, но засега осъден митничар няма, призна шефът на агенцията  Ваньо Танов пред БНР.

Още по темата

След закриването на митницата в Свиленград, където бяха хванати с големи суми пари десетки митничари,  в момента тече преструктуриране и на другите митнически учреждения и е възможно да има и още закривания, предупреди той.

За митница "Свиленград" Ваньо Танов обясни, че е закрито единствено митническото учреждание. Засега работата си са изгубили само трима души, които нямат достатъчно квалификация, за да работят на терен.

Работните места на митничарите, срещу които има повдигнати обвинения след разбиването на организираната им група за събиране на подкупи, са временно закрити. През декември бе разкрито, че от преминаващи автомобили се вземат между 5 и 300 евро, за да бъдат пропускани без проверки. Танов уточни, че подкупи са получавани на пункта "Капитан Андреево".

"Тече структурна реформа и аз не изключвам и друго териториално-митническо учреждение да бъде закрито. В митницата на Капитан Андреево е закрита администрацията. Закрити са тези длъжности, за които има обвинения. Докато текат съдебните дела, за тези бройки няма да бъде обявяван конкурс", каза още той.

Според него едно от средствата за борба с корупцията е повишаването на заплатите на служителите, а през периода 2009-2013 година възнагражденията на митничарите са скочили пет пъти.

Сега предстои и ново увеличаване на заплатите и те ще скочат с 200 лв. за младшия състав,  което е около 30%. За  другия състав, който е с по-високи заплати, няма да има такова сериозно увеличение.

"Корупция има и в други страни, въпросът е тази корупция дали се наказва. Не ми е известно митнически служител да е получил осъдителна присъда", призна той.

Засега само една компания е представила новите по-високи цени на цигарите пред Агенция "Митници", съобщи Ваньо Танов. По думите му още няколко месеца на пазара ще се намират цигари със стари бандероли, което означава – на миналогодишните цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТъ-пако,за руската база на пристанище Росенец нещо ще кажеш ли?***
17
0
 
4
 
! Отговори
.!. преди 8 години
Значи тоя само едно вярно нещо каза и то е, че няма ОСЪДЕНИ митничари! Нека аз да поработя смяна-две да знам, че няма и с пръсрт да могат да ме пипнат на свиленградската митница за това време ше натрупам милион два и живота ми е уреден! Но докато няма ОСЪДЕНИ ВИНАГИ ше е така, па ако щат и всичките митници да затворят пак ше е това положението и толкоз!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митницата е закрита. Това означава сградите изравнени със земята и никакъв митничар наоколо. Да, ама не. Пак ще е същото, само пликовете ще се разнасят по надалечко. За най-дебелите пликове няма да има промяна. А Ваньо Танов да си плати поне командировъчните до Свиленград, където затегна дисциплината. По-големи санкции са непознати по нашите земи.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 15добави батака, мвро и цинзурата ако искаш да си екзактен.
14
1
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Тази статистика е за пред балъците като теб. Нищо не се е променило от време оно!!! И ако мислиш, че герб, бсп или дпс не са заедно мн се лъжеш. Парите цвят нямат. Лека нощ
13
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Митницата е с полицейски правомощия ако не знаеш
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Танов те гони бе червен каскет . Всички митничари са наследници на БКП-БСП и са корумпета от всякъде. Много бързо забрави предните началници при Орешарски и Станишев , които само крадяха. А за миналата година имаме над два милиарда повече приходи . Крадци сте другари и това си е .
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформа ако има се започва от тебе Танов и последователно всичко надолу по веригата...!
10
3
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Саакашвили е виден украински губернатор не го мислете ,Грузия от 2 г се опитва да го вкара в затвора но не може да го докопа
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не плюйте Митницата ! Митницата е много важно нещо за една дърава ! Изхвърлете ченгетата като Танов от нея ! Ченге в Митницата е като гнила ябълка ! Всичко около нея се скапва !!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоууу Танов ??? Какво стана бе ? Нали уволни "корумпираните" ??? Нали сложи на тяхно място "Проверените" , издържлите "Изпита по лоялност" ??? Към кого лоялност бе Танов ? Към теб и Тиквата ли ??? НАГЛЕЦ !!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Робин Худ преди 8 години
До Камелия Цветанова: кОрупция :)
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питайте как стана в Грузия - за една нощ - АУТ всички!Ама Саакашвили е "ЛОШ" нали, гризе си вратовръзката и говори лоши неща за Вожда в Мордор...
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4500 емигрирали лекари от България за 9 години, и нито един митничар...
4
4
 
4
 
! Отговори
men преди 8 години
лоши времена. копанката малка, прасетата много а и трите главни прасета, да ги наречем тиквочко, цвъкочко и броукбекплевентутчо, не оставят ярма на другите прясета.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Схемата е следната. Хващат 30 митничари с подкуп.Уволняват ги.На тяхно място назначават 30 нови.Естествено "наши хора"-по партиен,роднински принцип.Познати,любовници и т.н. Уволнените завеждат дело и го печелят.Съдът постановява да бъдат възстановени на работа.В същото време новоназначените не се уволняват.Така ако в митницата са необходими например 100 човека за да се свърши цялата работа,в нея работят 300.
2
1
 
10
 
! Отговори
факт преди 8 години
Е ,КАК ЩЕ ИМА ,КАТО ШЕФОВЕТЕ СЕ ОТЧИТАТ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ !!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как да има те си знаят номерата ако изгори един ще изгорят всички