Комплекс на екс! Простак ли е българинът?

За Бай Ганьо, за дебелашкия ни хумор и любовта Гришо-Никол
13 яну 2016 17:22,
177
Комплекс на екс! Простак ли е българинът?
Снимка: Facebook

Простаци ли сме? Или Бай Ганьо 2016? Защо повече от 100 години след публикуването на първия текст на Алеко за този емблематичен образ, продължаваме да носим все същите негативни черти и да си създаваме лош имидж по света?

Още по темата

Снимка на певицата Никол Шерцингер във Facebook скара българите тези дни. Двете групи си разменят взаимни нападки – едните наричат другите простаци, а вторите отвръщат, че певицата сама си е виновна, като публикува полуголи снимки. Разбира се, в историята има важно българско участие заради пикантните разкрития отпреди седмица, че Никол е новата любима на Григор Димитров.

"Първата ни реакция винаги е по-дебелашка. Винаги сме реагирали първично. За съжаление сме по-бедни в съзнанието си", смята Радина Цанева, експерт по езика на тялото.

По думите й българите имат по-дебелашко чувство за хумор и напоследък се върви към изпростяване на нацията.

Анкета

Комплексиран ли е българинът?

Според нея Никол Шерцингер не е очаквала да попадне в нашия свят, където народопсихологията ни е съвсем различна.

Според поета Добромир Банев българският хумор е прекален и лично на него му идва в повече.

"Хуморът ни става все по-дебелашки и все по-чалгарски. На по-възрастните бих казал да препрочетат Алеко, на младите да го прочетат", препоръча той в ефира на предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

По думите му по-интелигентните хора, които имат потенциал, се капсулират в собствени малки общества, където не допускат външни фактори. "Когато тези хора са заедно, нямат дори времето да обръщат внимание на простотията", заключи Банев.

Надина Цанева е на мнение, че българинът е комплексиран и не сме научени да се хвалим.

"Това е България - на кръстопът. Кой не е минал, той не ни е комплексирал под една или друга форма", коментира Цанева и припомни, че "в ада казана на българите никой не го пази, защото българите сами се донабутват, ако някой изпълзи нагоре".

Според водещата на предаването "ДЕСЕТ" Ирина Белчева коментарите под снимката на Шерцингер не означават, че хората са простаци в реалния живот.

"Хора откриха сензация и намериха начин да си поиграят с нея. Всеки се опитва да привлече вниманието по някакъв начин. Онлайн пространството е анонимно и всеки си позволява да говори неща, които не би казал в реалния свят. По-скоро става дума за друга аномалия - онлайн простотия", заключи тя.

Според нея трябва да се гледа на нещата от забавната страна, защото в крайна сметка никой не е направил на никого нещо лошо.

Ирина Белчева допълни и че разгласяването на връзката на Григор и Никол е голяма безплатна реклама. Тя отбеляза, че никоя от спортните прояви на тенисиста не е привлякла такова внимание, каквото коя е жената до него.

"От една страна трябва да се чувства изненадан, но трябва да се замисли върху спорта, а не толкова с кого излиза в момента", каза още Ирина Белчева.

Във видеото на предаването "ДНЕС" вижте най-просташките навици, от които всеки трябва да се отърве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Balgarinat e gola voda, jeni otvarqite si ochite I bqgqiteeeee!!!!!!!!
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мнителенспоко т о не ти става члена -няма как да спиш,-с голяма вероятност -си дебел и грозен така че и кандидатки за тази чест липсват.Остава д а спиш сам или с други мъже .Бай *** не обича да чува истината за себе си.Простите грозни и дебели мъже не искат да чуват че са прости дебели и грозни/даже очакват жените да ги харесват//Бай *** е *** но и злобен:)
101
4
 
11
 
! Отговори
Mimi преди 8 години
Balgarskiqt mAJ ...super komplexari
100
1
 
4
 
! Отговори
РВ преди 8 години
До мнителенМи спи с БГ мъж тогава !
99
6
 
9
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Много сме си готини даже! Който иска тва да говори. Ограбена нация, минала през какво ли не и пак се смеем и се забавляваме. Топли и готини хора сме си и тва е!
98
8
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До 133С коментара си ти доказа, че д3урлатият балканоид е *** като ... ъъъъъъ .... ами то няма с какво да се сравни про3тотията на българина, защото си е уникално присъща само на балканските д3урлати ***!
97
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прос...ак ли е българина?---------------Пълен и завършен!!!!!Никой друг не плюе в кладенеца от който е пил... с изключение на българина!Затова сме и изчезваща нация с Ганьовския - пословичен егоизъм, лицемерие и отровна завист!
96
6
 
6
 
! Отговори
Normalno преди 8 години
Normalno, v bulgaris.tan osven i.dioti i c.igani nishto ne viree
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма драма! Не знам кой е комплексаря всъщност. Този, който пише забавни коментари от типа "Продавам лада" - много се смях, или този, пак българин, който му отговаря пак там, че е *** или комплексар, с извинение към "голямата" звезда Никол, сакън да не се изложим пред чужденците. В България не обичат звездите и затова такива са рядкост и това е резултата, но това не е повод да се комплексираме или срамуваме. Много важно, че някой написал коментар да се санира блока на Гришо в Хасково!!!
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викат го *** Йебачо.
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехх Грише Грише,налегнаха те теб интернационалните ***,,тц тц..мани тая дърта килфла таа са и изтъркали корта от тенис начи..,земи си некое нашенско момиче от село да ти завърти къща,остави ги тея шварценегърки
92
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комплекс на екс! *** ли е българинът?..................Не ме интересува ... вече не съм българин.
91
3
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Излиза ,че жените хич не се вълнуват от тениса ,нито от играта на Григор,а от парите му .Вълнуват ги само парите и оная му работа.Е,извинете ,но с такова мислене няма как да ви признаем за хора.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ирина Белчева допълни и че разгласяването на връзката на Григор и Никол е голяма безплатна реклама. "- ето още една комплексарка. щом трябва да ставаме известни с това коя е изчукала Гришо или кого е напсувал Камата - защо се чудим, че не ни уважават?
89
7
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
Какъв смешен и глупав въпрос? Все едно да питаш "Мокра ли е водата?" "Страшен като СПИН, по-гаден и от рак, е родният български ***!"Не ме плюйте, не съм го казал аз!!!!
88
1
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 8 години
Ти си пример за това ,че съм прав за вас.
87
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90 % от бг мъжете са бедни ,дебели ,грозни но сПРЕТЕНЦИИ ,от коментарите личи как истината озлобява мъжете /затова Гр.Димитров ги дразни -млад ,с хубаво тяло ,с пари ,с успехи, исъс завоевания.Гроздето е кисело.:)) Иначе писаняита ''попринцип'' за ''българките ' 'си вървят -байГаньо е комплксар с претенции за велик Крал и смятащ че ''жените '' трябва да го правят ''щастлив'' .Иначе щял да им отсече главите :)) горкия бай ***
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такова животно като "българинът" няма, както и "мъжът" и "жената". По всеки ПРИЗНАК има качествени представители, както и пълни ***. Много ме дразнят подобни *** обобщения и клишета и съм направо потресена колко са популярни и широкоизползвани, то е ясно, че журналистите ни са пълни ***, но и защо толкова коментиращи им се вързват?!
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90% от българите са просTаци... Точно, като във този форум
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората си живеят живота и си харчат парите,а ние к'во вадим?