Комплекс на екс! Простак ли е българинът?

За Бай Ганьо, за дебелашкия ни хумор и любовта Гришо-Никол
13 яну 2016 17:22,
177
Комплекс на екс! Простак ли е българинът?
Снимка: Facebook

Простаци ли сме? Или Бай Ганьо 2016? Защо повече от 100 години след публикуването на първия текст на Алеко за този емблематичен образ, продължаваме да носим все същите негативни черти и да си създаваме лош имидж по света?

Още по темата

Снимка на певицата Никол Шерцингер във Facebook скара българите тези дни. Двете групи си разменят взаимни нападки – едните наричат другите простаци, а вторите отвръщат, че певицата сама си е виновна, като публикува полуголи снимки. Разбира се, в историята има важно българско участие заради пикантните разкрития отпреди седмица, че Никол е новата любима на Григор Димитров.

"Първата ни реакция винаги е по-дебелашка. Винаги сме реагирали първично. За съжаление сме по-бедни в съзнанието си", смята Радина Цанева, експерт по езика на тялото.

По думите й българите имат по-дебелашко чувство за хумор и напоследък се върви към изпростяване на нацията.

Анкета

Комплексиран ли е българинът?

Според нея Никол Шерцингер не е очаквала да попадне в нашия свят, където народопсихологията ни е съвсем различна.

Според поета Добромир Банев българският хумор е прекален и лично на него му идва в повече.

"Хуморът ни става все по-дебелашки и все по-чалгарски. На по-възрастните бих казал да препрочетат Алеко, на младите да го прочетат", препоръча той в ефира на предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

По думите му по-интелигентните хора, които имат потенциал, се капсулират в собствени малки общества, където не допускат външни фактори. "Когато тези хора са заедно, нямат дори времето да обръщат внимание на простотията", заключи Банев.

Надина Цанева е на мнение, че българинът е комплексиран и не сме научени да се хвалим.

"Това е България - на кръстопът. Кой не е минал, той не ни е комплексирал под една или друга форма", коментира Цанева и припомни, че "в ада казана на българите никой не го пази, защото българите сами се донабутват, ако някой изпълзи нагоре".

Според водещата на предаването "ДЕСЕТ" Ирина Белчева коментарите под снимката на Шерцингер не означават, че хората са простаци в реалния живот.

"Хора откриха сензация и намериха начин да си поиграят с нея. Всеки се опитва да привлече вниманието по някакъв начин. Онлайн пространството е анонимно и всеки си позволява да говори неща, които не би казал в реалния свят. По-скоро става дума за друга аномалия - онлайн простотия", заключи тя.

Според нея трябва да се гледа на нещата от забавната страна, защото в крайна сметка никой не е направил на никого нещо лошо.

Ирина Белчева допълни и че разгласяването на връзката на Григор и Никол е голяма безплатна реклама. Тя отбеляза, че никоя от спортните прояви на тенисиста не е привлякла такова внимание, каквото коя е жената до него.

"От една страна трябва да се чувства изненадан, но трябва да се замисли върху спорта, а не толкова с кого излиза в момента", каза още Ирина Белчева.

Във видеото на предаването "ДНЕС" вижте най-просташките навици, от които всеки трябва да се отърве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога да споря за това кой е виновен за простотията-тя ли той.По-скоро БГ матрона създава БГ син такъв какъвто е.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71 -ак оси с хубаво тяло,физически привлекателен,секси,с възпитание, образование ,човек постигнал нещо в живота си -ще си харесван и желан партньор/за секс и/ил иза сериозна връзка/Ако не си -тогава ще си нежелан, и жените които ти го казват -защото си нежелан казват факти ,истината -а не с азлобни.Привлекателните мъже -имат качества.Ако ти липсват нужните качества -постигни ги --:)колкото и да плюеш и дазлобееш пак няма да си харесван.Никоя жена не ти е длъжна ,някои мъже просто не стават.....
61
3
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
До мдабай *** и стереотипът -който всички познават и който е истински .Жените харесват /и обичат истински мъже. -не мухльовци,***,,неспособен да с е изразява,с грозна външност ,с отвратителен характер който ВЪПРЕКИ тези ''дадености'' ИСКА противоположното -хубава ,умна жена ,с добро сърце ,която не го съди-за простотията му и всичко грозно в него.Та Бг жената обича свестни мъже,а не простаци.Никоя не ти е длъжна -да те обича- само защото тиси мислиш че заслужаваш шото си велик и си от Бг
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Известните с нещо или с нищо (по-често) трябва да разберат че каквито снимки пускат в публичното пространство,такива и коментари ще получават.Нашия народ има много поговорки за такива случаи-"Каквото повикало,това се обадило" и все в този дух.Хората от така наречения шоу бизнес много на сериозно са се взели и много се звезделеят и медийте подхранват тази пародия,а те са просто шутове за забавление на крале и простолюдие.Да не забравят това,особено родните "звездички".
59
4
 
10
 
! Отговори
До 71 преди 8 години
Българската жена обича българския мъж, стига да не е нечистоплътен мyхльо, живял до 30-тата година при мама.
58
1
 
7
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Тогава обясни защо .....Балканският манталитет е геополитически феномен и е повлиян от факта,че живеем на кръстопът.....нима Чехия не живее на кръстопът......Д не говорим ,че точно ако живеем на кръстопът би трябвало да сме по -толерантни, ама не сме.....
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Темата е важна,защото не става дума конкретно за Григор Димитров,а за манталитета на българина.Не смятам,че проблемът са близките 130 години,защото в Япония например модернизацията е стартирала почти по същото време-преди 130 години ,а резултатът е различен.Балканският манталитет е геополитически феномен и е повлиян от факта,че живеем на кръстопът.Нихилизмът е начин на оцеляване в зона на непрекъснати промени.
56
5
 
13
 
! Отговори
мда преди 8 години
А ключовия въпрос е :Защо българската жена мрази българския мъж. Заради простотията си .Заради алчността си .Или и двете заедно .Или защото е злобна.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Грише, давай наред каките. Да не ти пука нашего брата кво пише. Пич си.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ви купи профанския сайт за да пази домейна, пълнейки го с неграмотни жълти селeнии?!!!
53
0
 
8
 
! Отговори
Истина преди 8 години
Истината е една...До преди 130 години сме носили ***....Как искате да сме културни, когато ---да припомня още през 13 век английския народ е принудил краля да подпише харта Магна с която сам е ограничил властта си. А ние ----днес в 21 век смятаме че е нормално човек ,кото ни казва ,че сме прости---и той бил *** и затова можел да ни управлява......Без коментар.....
52
2
 
2
 
! Отговори
МЪЖАГА преди 8 години
Аз съм гола жена!!!
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вaсилия, моето момиче,Това, което си сътворила е пошло, неграмотно и глуповато. Защо не се върнеш към сeлските си корени? Oбработвай земята, както са го правили предците ти, защо трябва да се опитваш да праиш нещо, което не ти се отдава?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pussycat Dolls не могат да стъпят на малкия пръст на *** Riot!!!
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ, НИЕ НЕ СМЕ ПРOСТАЦИ, НО ВИЕ, ПИШЕЩИТЕ ТЕЗИ ПАСКВИЛИ, КОИТО САМО ДРАЗНЯТ ХОРАТА И ГИ НАСТРОЙВАТ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ СТЕ НЕ САМО ПPOСТАЦИ, НО И НЕГРАМОТНИ СЛУГИ НА ЗАДКУЛИСНИ ИНТЕРЕСИ.
48
2
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Простака и некадърника--- винаги е завистлив и злобен!БЪЛГАРИНА --Е ЕТАЛОН ЗА ПРОСТОТИЯ!КВО ДА КОМЕНТИРАМЕ , ПОВЕЧЕ...??!!!!Просто , като боб!!!!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простичко казано: Ние сме си ориенталци. Справка: поп-фолк, навици, битовизми.
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът в случая е,че вицът за българина и казана си е верен.Тъй като Гришо е прекалено високо за простосмъртния редови българин в случая се вади тежката артилерия-***-ме-та и горката Никол не е разбрала откъде и е дошло.Какво да се право-национални традиции-нищо лично!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече никой не се кланя на тая илюминатска секта и техните слуги, отминаxа тез времена разберете го най-после хората се пробудиха. Aз лично не давам и пукната пара за таз *** нека да съм ***.Кланяйте се ваша си работа.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай стига с тоя к.ур.вар Глизор Имитаторов. Писна ми от раздувки за некъф недодялан платен *** и недочуканик.