ОмбудсМая иска и еднодневни винетки

Защо да плащаш за цяла година, като пътуваш чат-пат?
51
ОмбудсМая иска и еднодневни винетки
Снимка: Булфото, архив

Омбудсманът Мая Манолова ще предложи да бъдат въведени еднодневни винетни стикери, които да се продават на минимална цена и при облекчен ред.

Още по темата

Поскъпването на винетките е особено несправедливо за хората от малките селища, които ползват републикански пътища само по няколко пъти в годината, и така за инцидентни пътувания плащат цялата годишна такса за стикер.

Затова ще предложа промени в наредбата за регламентиране на видовете винетки, като бъдат въведени и еднодневни, и ще отправя своето предложение до премиера още до края на седмицата, заяви Мая Манолова в Добрич, цитирана от БТА.

По думите й другото възможно решение е да се намалят цените на седмичните винетки.

Националният омбудсман смята за справедливо и искането на протестиращите срещу поскъпването на стикерите да бъдат въведени алтернативни трасета на пътищата, за които се изисква винетка.

Мая Манолова ще апелира към новите общински съвети в цялата страна да изберат местни обществени посредници, на които е готова да окаже методическа помощ. Институцията на националния омбудсман е подготвила примерен правилник, който ще бъде изпратен до всички общини.

Според Манолова при предишните общински съвети е имало само 11 омбудсмани. Обществените посредници по места могат да накарат администрацията да работи бързо и прозрачно, местните омбудсмани ще бъдат моите "очи и уши" навсякъде, каза Манолова.

Тя добави, че има нужда да бъдат разкрити постоянно действащи изнесени приемни на националния омбудсман във всеки икономически район на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готина е таз Мая и върши работа
2
29
 
9
 
! Отговори
Христо преди 8 години
направете също почасови, минутни и секундни винетки...
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дано.......ама надали