Синдикатите в МВР на нож, пак искат да им режат привилегии

Настояват за дългосрочна стратегия за стабилност в сектора
13 яну 2016 17:52,
52
Синдикатите в МВР на нож, пак искат да им режат привилегии
През ноември полицаите протестираха на няколко пъти Снимка: архив, Bulphoto

Синдикатите в МВР не приемат и няма да обсъждат промени в социалния пакет на служителите в МВР. Това се посочва в позиция, получена в БТА.

Още по темата

Синдикатите очакват политическото ръководство на МВР да пристъпи към разработване на цялостна дългосрочна стратегия, гарантираща прозрачност, обезпеченост, подкрепа и устойчивост на реформите в МВР.

"Отново се предлага драстично орязване на социалния пакет на служителите в МВР без аргументи или перспективи за положителна промяна в статуса им в замяна на налаганите рестрикции", пише в позицията на синдикатите.

Пропомняме ви, че полицейското недоволство започна още в началото на ноември миналата година, след като стана ясно, че в проекта за бюджет 2016-та се предвижда 20-те заплати, които взимат служителите в сектор "Сигурност" при пенсиониране, да бъдат намалени на 10, годишните им отпуски да се ограничат от 30 до 20 работни дни и социалните придобивки също да бъдат намалени.

Правителството даде заден ход за някои от предвижданите поправки - 20-те заплати при пенсиониране останаха, като намаляването им до 10 ще важи само за новопостъпилите.

Синдикатите обаче не се разбраха с ръководството на МВР и полицейските протести продължиха както в столицата, така и в редица градове в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Ham преди 8 години
Trenirat obuchenie na civilna zastita na bg naselenieto ot suhopatni peshehodni zavoevatelni voiski...
37
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Умните и кадърни данъкоплатци напуснаха. Тук останаха само тия като вас, които искат депутатите да ги оправят, полицията да ги обслужва, Путин да им се извини за южен поток , ромите да не ги бият, престъпниците да не ограбват възрастните им родители, изоставени от тях самите по селата като ненужна вещ, американците да им признаят откриването на компютъра, топлата вода и гъбичките по краката, лекарите да им плащат за лечението, учителите да носят мълчаливо на бой.... ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ПОЛИЦИЯТА!
36
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Българският данъкоплатец иска да работи по български и да го охранява полицай-нинджа , завършил право с 4 езика, а си избира премиер с един красноречив език и депутати , част от които трудно говорят български език. Ами като сте недоволни от нас хайде утре на революция. Уволнявате ни. Пускате обяви и привиквате на работа елитни полицаи от целия свят. Живота става прекрасен. Ние уволнените умираме от глад. Вие пускате 3Д телевизора в ролсройса и гледате CSI за да си спомните що е престъпник.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ваща кожа мързелива. Махайте се търтей.
34
5
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Искате да ви пазят по добре, а подкрепяте орязването на дребните им социални обещетения , каквото почукало такова се обадило, пазете се сами.......
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То за мързел и безхаберие привилегий не се дават
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИ ДЕМОКРАЦИЯ СПРОТЕСТЪТ Е ФОРМА ПРИ КОЯТО НЕДОВОЛНИТЕ ГРАЖДАНИ ИЗРАЗЯВАТ СВОЕТО НЕГУДОВАНИЕ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА ДА НАЛАГА СВОЙТЕ МЕРКИ НА ОРЯЗВАНЕ ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ ГРАДЕНИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕСЕТКИ ДА НЕ КАЗВАМ СТОТИЦИ ГОДИНИПРИ ДИКТАТУРАТА ТАКОВА ПРАВО НЯМА ТАКА ЧЕ ПРОТЕСТИРАЙТЕ ТОВА Е ВАШЕТО ДЕМОКРАТИЧНО И СВОБОДНО ПРАВО В ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПАЧРЕЗ ПРОТЕСТИТЕ ВИЕ СЕ БОРИТЕ НЕ САМО ЗА ВАС НО И ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Вярно е : Умните и кадърните напуснаха,останаха такива като тебе-нито умни,нито кадърни! И за какво ревете като не сте умни или кадърни!
30
1
 
5
 
! Отговори
Я опитай пак преди 8 години
До АЗззззЖандармерията е част от МВР, НСБОП няма отдавна или поне не с такава абревиатура. ДАНС е съвсем различна структура . Защо даваш мнение без да си наясно ?Явно подобни капацитети "мислят" тези промени. Но това вкарат ли го за гласуване в Парламента , на следващата сутрин ще са безработни. Просто няма да има кой да ги охранява. А кой ще излезе срещу въоръжени служители от МВР? Армията ли ? То и тях ги касаят тези промени. И познай какво ще си спретнем? Импровизацията оставям за теб.
29
3
 
7
 
! Отговори
От 11 преди 8 години
До Анонимен 14Ти оправдаваш ли се или си *** по рождение? Не ми препоръчвай,къде да започвам понеже съм започнал много отдавна,там където съм пожелал,а не като повечето от вас започващи работа по принуда,защото иначе ще умрете от глад,а в МВР-то заплата сигурна 700-800,макар че тези са ви много.А щом наричаш хората и началниците си мишки,селяни и простаци си още повече ясен.Просто си поредният неудачник,сложил пагони по принуда,а не по призвание!ПРОСТОТИЯТА ПО ГОРТА НЕ ХОДИ!
28
1
 
8
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 8 години
Жените взеха властта и правят преврат срещу мъжете в БГ.Така е в Германия . щЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ЛЕКИТЕ НИ ЖЕНИ ДА КОМАНДВАТ СТРАНАТА НА
27
2
 
10
 
! Отговори
Правиш ли разлика? преди 8 години
До Анонимен 35Това не са привилегии , а компенсации.ПРИВИЛЕГИИ ПОЛЗВАТ:1.Президент2.Министър председател3.Председател на народното събрание4.240 бастуна, пардон депутати5.Управител на БНБ6.Други висши държавни и партийни ръководителиВ какво се изразяват привилегиите им:1.Охрана2.Представителни разходи3.Служебен автомобил с шофьор , който е на разположение постоянно4.Различни ДМС в зависимост от заеманата позиция в държавния апарат5.Секретарки и съветници6.За някои и пожизнени п
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо хората са недоволни от борбата за привилегии в МВР. Защото вече никъде няма такива. Тези привилегии са останали от социализма и ако има реформа тя трябва да започне от премахването им. След това следва и редуциране на силно раздутия щат.
25
8
 
4
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Ако някой влезе в къщата ти да краде, ще те изчака да заспиш, ще се вмъкне тихичко и ще те прасне. И като се събудиш ще усетиш как от главата ти тече кръв и акаш навътре. После за да не оправят жена ти ще си кажеш къде си скрил парите щото и на банките явно не вярваш. После ще те дооправят, ще оправят и жена ти да не остане само с гледането и ще си тръгнат. Те това ще ти се случи ако няма поне малко страх от закона. И точно това се случва напоследък, заради философи като вас.
24
10
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Без милиция ще си живеем по-спокойно. Да. Защото ако някой ми влезе в къщи да краде ще гушне букета.А милиционерите са в комбина с крадците и затова няма разкриваемост.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво свърши МВР? никой няма вяра на тази служба, ефективността им е кошмарно ниска. Съчетано със работата на съд и прокоратура води до катастрофа, а ако това продължи ще затрие и тази опоскана и конролирана от мафията държава.
22
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Защо вие настръхналите не искате който премине без документи държавната граница да бъде смятан за терорист и да получава бързо дълга присъда, защо не искате закон който да обяви за тероризъм посегателството срещу държавна инфраструктура, защо не изискате при престъпниците с много осъдителни присъди наказанието да се натрупва, защо не искате тежки присъди при нападения над възрастни хора с цел грабеж, или и през ум не ви минава да искате такива глупости , камо ли пък да протестирате организирано?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата Тиква е програмирана да ви еiбе още поне 30 години и да сте Му благодарни, че не зареже даржавата и Вас на произвола на пауните на Доган! Гледайте да не се разсърди и да сдаде поста, че сетне няма да можете да дишате без разрешение!
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с това полицейско недоволство! Тези некадърни връзкари, никога няма да са доволни! ПО важно е да са доволни тези от чиито данъци се плащат заплати и (прекалено много и големи) придобивки в МВР.Айде първо да ги поразредят малко тези в МВР (поне на половина) и след това да им подрежат и привилегиите (пак поне на половина) и да започнат да правят нещо , за да заслужат заплатите си!.... и да започнат шапкарите да си купуват винетки за личните автомобили !
19
2
 
2
 
! Отговори
11 до 14 преди 8 години
Абе, скъпи! Вече бях полицай и знам какво говоря! Не ме карай да ставам пак! Не ща!