Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*

Втори ден протести след убийството на 18-годишния Тодор
Обновена: 15 яну 2016 08:01 | 14 яну 2016 19:54, Елка Василева
225
Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*
Снимка: архив, БТА

Стотици жители на Враца протестират във Враца и днес – втори ден след убийството на 18-годишния Тодор. Те организираха мирно протестно шествие срещу агресията и в памет на починалия Тодор Йорданов.

Още по темата

Хората тръгнаха от пл. „Македония“, преминаха през лобното място на Тодор, където с едноминутно мълчание почетоха паметта му и се насочиха към централния градски площад. Шествието ще завърши до паметника на Христо Ботев в града. Хората се надяват на справедлив съдебен процес и сурово наказание за двамата братя, които се разследват за смъртта на 18-годишния ученик.

Протестите след бруталното убийство във Враца стигнаха и до София. Хора се събраха пред сградата на Съдебната палата в центъра на града, за да поискат справедливо наказание за смъртта на Тодор. Мирните протестиращи са дошли да подкрепят семейството на убитото преди дни момче. Те търсят справедливост и изискват институциите да си свършат работата по случая. Събралите се протестиращи запалиха свещи и запазиха минута мълчание в памет на момчето. Протестът е под мотото "България е Враца".

По-рано днес прокуратурата промени обвиненията срещу двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор. Новото обвинение срещу Десислав и Иван Дамянови е за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди, за което се предвижда между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.
   
Почернените родители на убитото момче казаха пред Нова телевизия,че се заклеват в паметта на сина си да се борят той да е последното убито дете. За Емил и Цецка утеха няма. Казват, че болката няма да отмине - ще се научат да живеят с нея. „С всяко отваряне на вратата си мислим, че той ще влезе през нея”, споделя майката.

*Информацията е актуализирана в 20.28 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята са започнали свадата.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, тези отърваха панделата. Популизма на МВР доведе до поредния резил. Как ще докажат сега ПРЕДУМИШЛЕНО убийство след като всички (дори приятелката на загиналия) потвърдиха, че проблема е започнал когато убития е започнал първи свадата с агресивното си поведение? За НЕпредумишлено щяха да лежат в затвора - за предумишлено ще ги оневинят.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
двамата братя го попитализащо ни псуваш?искаш ли да изиграем един шах?тогава младежът казалНе! Аз съм каратист! По-добре да се бием.И почналисъвсем демократично
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Побъркаха се с тия боксове.Ножове,боксове изобщо кръв искат да се лее.Нищо като нямат акъл нека пълнят гробищата.И тая приятелката му същата малоумница той имал чест затова изкарал бокса и слезнал от коня да чупи зъби и главиЗначи това е честа-да се лупат по улиците да се колят посред бял ден за една дума или крив поглед.Е не са ли диви селяни?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
онзи младеж от автобуса ако съгражданите му не го пребиятзначи няма съдебна реформаи приятелка та му която си качва обувките на седалкитеи на двамата бой и ще се оправят нещата
16
2
 
3
 
! Отговори
На Рубежа преди 8 години
До 36За това загубихме Македония и Всички войни...
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако беше оня чичо от Бургас ?Дето го счупи от бой ***.Хайде да не ревем че някой каратист хукнал с бокс да бие други мутри.В град като Враца всички се знаят.той е знаел къде отива
14
10
 
7
 
! Отговори
КПСС преди 8 години
Викате момчето носило бокс? Вие видяхте ли? Там ли бяхте? Или щото проКУРора така казал... А пък всички останали, от приятелката му та до съученици, треньори и родители твърдят обратното... И що решихте, че сте прави??? ПроКУРора ли е бил свидетел та го твърди? Или е по показания на очевидци? Тъжно... Наистина тъжно...
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гражданско неподчинепричинена е лека телесна повреда. Момчето не е умряло от удари а от задушаване. Вземи се образовай малко преди да пишеш простотии кое е лека, средна и тежка телесни повреди.
12
0
 
11
 
! Отговори
пфф преди 8 години
"Новото обвинение срещу Десислав и Иван Дамянови е за умишлено убийство"Вместо да ги обвинят в непредумишлено и да лежат 5 години, те ги обвиняват в умишлено и няма да успеят да докажат вина. Тоест братята няма да бъдат осъдени. Няма как да се докаже умишленост в конкретния случай след. МВР вместо да си върши работата професионално се поддава на натиск и прави глупости.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не това нашето не е демокрация а анархия. В Америка за убийство наказанието е смътна присъда а тука е условна присъда.....
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Протестът е под мотото "България е Враца".е да де. Там е проблема - че България е заприличала на Враца и Перник
9
6
 
6
 
! Отговори
77 преди 8 години
ГОРЧИВАТА ИСТИНА Е ЧЕ БОЛШИНСТВОТО ОТ УЧУНИЦИТЕ НОСЯТ БОКСОВЕ.НОСЯТ ГИ ОТ ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ. ЗАЩОТО НЯМАМЕ МВР ДА ГИ ЗАЩАТИ, В МОМЕНТА ИМАМЕ МИНИСТЪР КОЕТО Е ГОЛЯМО НЕДОРОЗОМЕНИЕ.......МВР МОЖЕ ДА ВОДИ ЕДИНСТВЕНА БОРБА ЗА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ БЕЗ ДА ГИ ИНТЕРЕСУВА С КАКВО ГИ ЗАСЛУЖАВАТ А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА БОКСОВЕТЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ НЕ ЗНАЯТ КАК СЕ ИЗПОЛЗВАТ...
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли е последната жертва, защото насилието в училищата продължава да расте заради икономическата криза и мизерията - учителка беше пребита от роднини на ученик, ученичка беше намушкана и почина, ученик преби пенсионер, мутри пребиха ученик с джип и др. Явно учениците не учат, а стават част от престъпността.
7
0
 
2
 
! Отговори
потресен преди 8 години
***...ТИ
6
2
 
17
 
! Отговори
Менко Менков преди 8 години
Престъпниците в затвора! Трябва да се започне от Цветанов, Буда и т.н.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен е наложащо прокуратурата до няколко дни да установи ТОЧНО как и какво е станало и да направи изявление! Просто да излезе истината, ТОЧНАТА истина, защото в този случай всяка от двете страни може да бъде виновна!
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чухте ли прокурора какво каза,МОМЧЕТО Е НОСЕЛО БОКС,обаче целият удар пада върху правителството и под тази манипулация делото вече е предрешено.Вече нямаме и право да се самозащитаваме .Това не е държава
3
10
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
УДАРЕТЕ СЕ С ЖЕЛЕЗЕН БОКС ПО ГЛАВАТА ---ЗА ДА ВИДИТЕ КВО Е ДА СИ "ДЕТЕ"...КАТО ТОДОР!!!СТИГА ВЕЧЕ----------НЯМА ДА НИ ИЗЛЪЖЕТЕ .....!ПРЕСТЪПНИКА ---СЕ НАРИЧА "ТОДОР"!!! КАКВОТО ТЪРСИЛ ---Е НАМЕРИЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
9
 
16
 
! Отговори
мвр преди 8 години
Ами зяпачите, дето гледаха сеир и снимаха побоя без да се намесят, за да прекратят безмисленното насилие с фатален край???Превърнахме се в бездушно стадо.