Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*

Втори ден протести след убийството на 18-годишния Тодор
Обновена: 15 яну 2016 08:01 | 14 яну 2016 19:54, Елка Василева
225
Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*
Снимка: архив, БТА

Стотици жители на Враца протестират във Враца и днес – втори ден след убийството на 18-годишния Тодор. Те организираха мирно протестно шествие срещу агресията и в памет на починалия Тодор Йорданов.

Още по темата

Хората тръгнаха от пл. „Македония“, преминаха през лобното място на Тодор, където с едноминутно мълчание почетоха паметта му и се насочиха към централния градски площад. Шествието ще завърши до паметника на Христо Ботев в града. Хората се надяват на справедлив съдебен процес и сурово наказание за двамата братя, които се разследват за смъртта на 18-годишния ученик.

Протестите след бруталното убийство във Враца стигнаха и до София. Хора се събраха пред сградата на Съдебната палата в центъра на града, за да поискат справедливо наказание за смъртта на Тодор. Мирните протестиращи са дошли да подкрепят семейството на убитото преди дни момче. Те търсят справедливост и изискват институциите да си свършат работата по случая. Събралите се протестиращи запалиха свещи и запазиха минута мълчание в памет на момчето. Протестът е под мотото "България е Враца".

По-рано днес прокуратурата промени обвиненията срещу двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор. Новото обвинение срещу Десислав и Иван Дамянови е за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди, за което се предвижда между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.
   
Почернените родители на убитото момче казаха пред Нова телевизия,че се заклеват в паметта на сина си да се борят той да е последното убито дете. За Емил и Цецка утеха няма. Казват, че болката няма да отмине - ще се научат да живеят с нея. „С всяко отваряне на вратата си мислим, че той ще влезе през нея”, споделя майката.

*Информацията е актуализирана в 20.28 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато слезе от колата с бокса да чупи зъби беше мъжкар,когато му биха два шамара и не издържа веднага стане дете .