Личните карти – с чип и електронен подпис от догодина

Отваряме вратите за българите към Европа, заяви Бъчварова
15 яну 2016 08:10,
89
Личните карти – с чип и електронен подпис от догодина
Снимка: МВР

Личните карти вече ще са снабдени с чип, съобщава вестник Монитор. Той ще съдържа цялата информация за гражданина.

В личната карта ще бъде вграден и електронен подпис. Това предвижда Законът за електронната идентификация. Издаването на лични карти с чип се предвижда през 2017 г.

Текстовете, които бяха приети на първо четене в четвъртък, ще позволят достъпа до електронни услуги. Те са и в изпълнение на ангажимента на правителството за въвеждането на електронното управление.

Законът се предлага и заради регламент на Европейския парламент от 2014 г., свързан с електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни транзакции на вътрешния пазар. Удостоверението за електронна идентичност се издава със срок на валидност 5 години.

"Отваряме вратата на българските граждани към Европа и на Европа към тях“, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова преди гласуването на законопроекта. Законът предлага няколко начина на електронна идентификация и не задължава хората да изберат само една.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
3
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Тук явно някои хора пердпочита да се разкарват насам натам, да висят по опашки и да разнасят купища хартия. Като сте против технологиите, изхвърлете си компютрите и телефоните и си живейте в по-примитивно общество. По света има такива примери.
41
3
 
24
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Даже и в най-продаваният роман евър го пише, Звярът ще сложи номер на всеки в челото и дясната ръка. Има в интернет инфо, американски учени са доказали, че ако трябва да се имплантира чип, най-практично било да е в.... точно така линия и бинго -дясна ръка и чело. Ай, честито. Ако можех, щях да стисна ръка на Оруел. Само и единствено от нас зависи. Промяната почва отвътре, приятели.
40
2
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Прочети книгата откровение на Йоана. Числото на звяра е 666
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са опитни зайчета на света и то с благословията на алчните и подкупни управници.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остава да го сложат и на ръцете чипа или на челата ,както е написано в Библията. Сатанинска работа. Пълен контрол над човека. Някои от коментарите са ,че нямали да си вадят нови лични карти. А в момента да не би да са без такива? Опомнете се бе хора няма щеш не щеш. Спусне ли се нещо от ес трябва да се прави.България е безгласна буква.
37
2
 
8
 
! Отговори
Мехмед преди 8 години
А що не сложат по един чип на *** и кат има непозволен да пищи в СОТ-а
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последние коментари ми напомниха нещо трагикомично! Над 20 години говорим за доносници , шестаци, а в същото време сами станахме доносници на самите себе си чрез смарт-сапунеркете. Срещу кого ще викаме сега, ами че те шестаците скоро ще измрат от естествена смърт. Кого ще оплюваме, кого ще компрометираме след като сами даваме инфо за себе си на службите?
35
3
 
3
 
! Отговори
Офф преди 8 години
До СоцАко не е бойко ще е някоя друга тиква всички са еднакви! Оправия няма! Само ще изхарчат пари за избори!
34
5
 
23
 
! Отговори
СТИГА... преди 8 години
ПАК ЛИ ЩЕ ИЗНУДВАТЕ НАРОДА ЗА ПАРИ ПОЧУДИХТЕ СЕ КАКВО И КЪДЕ ДА СЛАГАТЕ ТОАВА ОНОВА САМО ЗА ДА СКУБИТЕ НАРОДА - КОЙТО ИСКА МОЖЕ И ТАКА КАКТО Е ХОДИЛ ДО СЕГА ДА ХОДИ В ДРУГА ДЪРЖАВА - ТАЗИ БЪЧВАРОВА ОПРАВИ ПРЕСТЪПНОСТА СЕГА .......ПИСНА НИ ОТ ВАС
33
2
 
13
 
! Отговори
Офф преди 8 години
Всяка година е от догодина с тия карти спрете се вече не ги щем!
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента най големите шпиони на личния ни живот са смарт - джаджите. Но това не е достатъчно, нужно е пълен контрол над съзнанието. Например просто така ти заповядват да се обесиш. Ами 200000 души насочени в някаква посока , с някаква цел, на какво са способни?!!!! Ужасът предстои...
31
5
 
17
 
! Отговори
Реалност преди 8 години
Поредната парично набирателна кампания. Дофинансират се хората.
30
5
 
7
 
! Отговори
Б.б преди 8 години
Самп се чудите как да взимате на хората париъе,всяка година ще сменям личната карта тъпааци толкова сте прости,от кога са излезнали чиповете сега ли се сетихте да го направите е толкова сте прости и крадливи в този парламент,идва и вашето време ще гниете по затворите много скоро,това ще стане точно след референдума на слави трифонов.
29
7
 
18
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Бойко Оставка !!!
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че ЕС ни натисна, иначе нямаше да стане никога.
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното погазване на свободата на личноста. И все пак гадовете се движат към набелязаната цел, пълен контрол над съзнанието. Не са празни приказките за чиповете в тялото. Както се говори по темата доброволците изпробващи тази наглост са около 20000 в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електронен подпис ясно, но защо е тоя чип, каква лична информация ще съдържа, като тя всичката вече е написана на картата? Или обмислят да наемат вече неграмотни полицаи, а така компютър е върши цялата проверка.
25
4
 
11
 
! Отговори
gtf преди 8 години
До Анонимен 36 ..ми то това е целта - да се изхарчат, да отидат в определени фирми, да се гушне някой лев рушвет..
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сложат и психичното състояние на човека
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И има ли смисъл в това. Ще изхарчат милиони левове