Личните карти – с чип и електронен подпис от догодина

Отваряме вратите за българите към Европа, заяви Бъчварова
15 яну 2016 08:10,
89
Личните карти – с чип и електронен подпис от догодина
Снимка: МВР

Личните карти вече ще са снабдени с чип, съобщава вестник Монитор. Той ще съдържа цялата информация за гражданина.

В личната карта ще бъде вграден и електронен подпис. Това предвижда Законът за електронната идентификация. Издаването на лични карти с чип се предвижда през 2017 г.

Текстовете, които бяха приети на първо четене в четвъртък, ще позволят достъпа до електронни услуги. Те са и в изпълнение на ангажимента на правителството за въвеждането на електронното управление.

Законът се предлага и заради регламент на Европейския парламент от 2014 г., свързан с електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни транзакции на вътрешния пазар. Удостоверението за електронна идентичност се издава със срок на валидност 5 години.

"Отваряме вратата на българските граждани към Европа и на Европа към тях“, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова преди гласуването на законопроекта. Законът предлага няколко начина на електронна идентификация и не задължава хората да изберат само една.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
Ку-Ку преди 8 години
Бъчварова ДГД и да върви да се обеси! Също и всички останали политици в България!
61
2
 
6
 
! Отговори
питанка преди 8 години
"Отваряме вратата на българските граждани към Европа и на Европа към тяхИли отваряме личните им спестявания???
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половин оборот на микровълновата ще го оправи тоя чип без да повреди картата.
59
3
 
8
 
! Отговори
пенсия преди 8 години
До картакойто ще ходи в Европата да си вади нова карта със съответните екстри, който няма намерение и ще си стои в България защо да си сменя картата преди да е изтекъл срока и. Пък и защо им е на дядо Колю и баба Пена да имат специални лични карти като те изживяват последните дни на село ?????!!!!!! Няма разбираемо разяснение в публикуваната информация - трябва да се въведе глоба за журналистическа дезинформация и объркване на обществото !!!!!!!
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен75Така ще имаме постоянна връзка с МВР,НАП и всички останали кръвопиици
57
3
 
8
 
! Отговори
? преди 8 години
"Удостоверението за електронна идентичност се издава със срок на валидност 5 години."От тук да подразбираме, че личните карти ще са валидни за срок от 5 години, вместо досегашните 10 години !?
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не ги набутате в телефоните,като сим карти?
55
3
 
5
 
! Отговори
Ний преди 8 години
До тогава много вода ще изтече и много хора ще умрат! За наша радост всичко скоро ще свърши, а любителете на "технологиите" ще станат на скраб.
54
3
 
5
 
! Отговори
2 Солунци 2:8 преди 8 години
и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
53
3
 
5
 
! Отговори
2 Солунци 2:1-3 преди 8 години
1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, 2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. 3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
52
3
 
6
 
! Отговори
Откровение 14:7-12 преди 8 години
7 И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори. 8 И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване. 9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, 10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на г
51
2
 
2
 
! Отговори
Откровение 13:14-18 преди 8 години
14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. 15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, и
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудиха се как да го направят тоя Нов Световен Ред и накрая го измислиха. Докарай всякаква из'мет от на майка си гз, остави ги да се изсе'рат ама хубаво, под гръмкото слово за защита на правата, на всеки нормален човек му насади комлекси, че не е успял да бъде успешния бок'лук в обществото и му насади чувството, че трябва да бъдат контролирани. Да ни е честито новото колониално блато ЕС, богато на икономически роби, радващи се на новите технологии, които струват все повече и повече и трябва да ..
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПоредното погазване на свободата на личноста. И все пак гадовете се движат към набелязаната цел, пълен контрол над съзнанието. Не са празни приказките за чиповете в тялото. Както се говори по темата доброволците изпробващи тази наглост са около 20000 в САЩ, Австралия и Нова ЗеландияПрочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2016/01/15/lichnite-karti-s-chip-i-elektronen-podpis-ot-dogodina.289708,2Движат се разбира се, а кой им позволява да се движат - всички НИЕ
48
3
 
31
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Животни с чипове, кредитни и дебитни карти с чипове, документи с чипове, автомобили с чипове... Скоро и хора с чипове! На противниците "ще им бъде изключен чипа"...Съпротивата е безсмислена! Не надигайте глава! Бъдете апатични! Не изказвайте собствено мнение! Подчинявайте се! Консумирайте! Купувайте! Толерирайте хомосексуалните, бисексуалните, транссексуалните, педофилите, зоофилите, некрофилите, практикуващите инцест!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mai samo nie se vpechatlqvame ot EC.....-za nomerata na kolite sestate li si, e kak moje v holandia i Anglia tova iziskvane da ne vaji?! -kak moje vse oste da se izpolzvat hartieni shofiorski knijki v nqkoi zapadni strani, a nas prinuditelno za emnaisti pyt ste ni podmenqt dokumentite.
46
3
 
3
 
! Отговори
T2 преди 8 години
A adresa na latinica shte go ima li ?Ili sled 10 godini pak shte ni otvariat vratite .....Predi poveche ot 10 godini kato gi smeniaha I imashe predlojenie zashto ne go napraviha togava ? Zashtoto ne se razbraha za komisionnite I podkupite ...hahahaha
45
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До vargЩо за *** декларация, освен ако нямаш намерение да станеш отшелник в някоя пещера и никога да не излезеш от там. Тогава вероятно няма да ти се наложи да си вадиш нова лична карта. Аман от ***.
44
2
 
5
 
! Отговори
gtf преди 8 години
До Александър 58" ...ще сложи номер на всеки в челото" ИЛИ "дясната ръка..."
43
11
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Стига с глупостите! Аман от религиозини *бииип*.1) От къде са се намерили душите за всичките живи хора като имаш впредвид, че живите хора в момента са повече от всичките умрели през вековете.2) Света на 10 000 години ли е?3) Какво ще кажеш за госпелните евангилиата те ерес ли са?4) Католиците еретици ли са ? А протестантите?5) Колко % от населението ще отиде в рая?