Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"

"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето
15 яну 2016 12:47,
189
Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"
Снимка: Facebook

"Той каза, мамо спокойно, падна и повече не стана. Все още не съм си видяла детето. Това са ми спомените. Видях как се опитаха да го спасят и го натовариха в линейката". Това разказа пред Нова тв почернената майка на Тодор от Враца, който бе пребит до смърт от двама братя преди дни.

"Какво е за един баща да затвори на детето си очите, пълни с кръв, кажете ми!?", попита бащата на Тодор.

Още по темата

"Ние все още с всяко отваряне на вратата го чакаме да влезе. Със всяко отваряне на вратата мислим, че нашето дете идва. Какво значи, че детето ми е с лека телесна повреда, след като е мъртво", коментира майката.

"Колко деца трябва да загинат!? Хора, дайте да се събудим!", посочи бащата, като се обърна към цяла България.

"Искаме адекватна реакция от институциите. Обещавам пред детето си, което го няма вече, че ще се борим докрай, за да има правосъдие. Искаме реална, адекватна присъда за тези убийци, защото 5, 10, 20 години не е реално! Никой не може да ни помогне. Искаме поне да спасим другите деца. Нека нашето дете да е последното убито дете. Това искаме и затова ще се борим", категорични са родителите на Тодор от Враца.

Днес съдът гледа мярките за неотклонение на двамата братя, които пребиха Тодор. Те са вече обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз мисля така като долния, това даже не е убийство по непредпазливост.Веоятно този е страдал от някакво заболяване, най-вероятно - сърдечно.А щом е слязъл да самоуправства и то с бока...трудно е дори да се докаже превишаване пределите на неизбежна отбрана.Щото като се назначи една експериза и се установи колко лесно може да се причини смърт с бокс...а упалиш ли се или смутиш, няма превишаване на пределите на неизбежна отбрана.
103
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Току що гледах видеото.Заради тъпите прокурори от върховна касационна прокуратура, тия двамата ще осъдят държавата и ние ще плащаме.Какво умишлено убийство по хулигански подбуди???Какви пет лева???Умисълът по българското наказателно право имаме когато: когато деецът е съзнавал общественоопасния му характер, предижиждал е неговите общественоопасни последици и е искал или допускал настъпването на тези последици.Как мислите да го докажете този умисъл, че и по хулигански подбуди даже?
102
0
 
7
 
! Отговори
H преди 8 години
Zamina taz darjavica
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 111 те се пресичали неправилно през улицата но това не означава че трябва да го пребият до смърт
100
1
 
13
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Така е, прекалено много натрупана агресия има в обществото. Като се замислиш за абсолютна простотия си замина човек. А, наистина можеше потърпевшите да са и поничките, стигаше само малкия да ги нацели по-добре с бокса. Не е добре работата, ама хич!
99
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си получат заслуженото въпреки че няма да върнат момчето
98
2
 
26
 
! Отговори
ВЕСКО преди 8 години
ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СФОРМИРАМЕ ГРАЖДАНСКИ ОТРЯДИ И ДА ИЗБИВАМЕ МУТРИТЕ.
97
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Три живота отиват по дяволите, и братята и момчето! Но най ме е яд, че останахме една шепа народ и не се уважаваме!
96
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да оставите Тодор да почива в мир .А тия двамата трябва да си пол
95
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вината е спорна! За какво точно става въпрос?! Ако, тоя беше сгазил някой пешеходец сега щяхте да се нахвърлите срещу него! Много станаха некултурните и нагли шофьори! Ами, оня дето сгази дете с джипа си - размина се метър! Или оня пияндурник , дето пак сгази дете в количка, той не мина ли също "метър"??!! Не допускате ли, че сега тези двамата са спасили живота на някое дете???Не подкрепям това, че трябва да се бием и трепем по улиците, но и полицията не си гледа работата!
94
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пребит от двама братя баровци!
93
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече почнахме да берем плодовете на мутро-социализъмът начело с Мутрата, ама много горчиви тия плодове бре.
92
9
 
24
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
Явно не си гледал едно от изтеклите филмчета. В него ясно се вижда ,че никой никого не е бил до смърт и никой,никого не е пребивал! Ясно се вижда ,че свадата е приключила и се разправят устно ,там са и майкаму на този младеж и други хора ,а той се свлича сам на земята! Обаче нашите медии представиха случая ,все едно някакви не са спирали да бият някой докато не умре, а случаят не е такъв. За това говоря в предишния си пост, всяка сфера на живота ни е болна ,а журналистиката ни е в клинична смърт
91
0
 
26
 
! Отговори
циника преди 8 години
95, ти пак си знаеш твоето. Нали това ти казвам - гаечният ключ може и да се използва като оръжие, но не е създаден за това. Как така не съществувало бокса като оръжие? Сериозно ли? А пак! Боксът си съществува и е създаден само и единствено с цел да нанася тежки поражения. Собственици на пистолети могат да са всякакви хора, но притежателите на боксове са от един и същ контенгент - агресивни доби.чета с нисък праг на раздразнителност и непропорционално високо его с оглед на скромните им заложби
90
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Вече 72 години юдео-болшевиките манипулират и зомбират обществото, втълпявайки му, че няма Бог, а народът от своя страна доброволно се отрече от своя Бог и Православната си вяра, и започна да служи на новите си господари в името на мамона.А какво има тогава щом "няма" Бог? Всички виждаме какво - убийства, побоища, кражби, изнасилвания и пр. тежки престъпления и грехове. Тотална морална разруха и духовно човешко падение. Или простичко казано - не сме добре, защото не сме добри!
89
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами дайте да се събудим де?! Как си възпитаваме децата?! Кой му е внушил на този младеж ,че може да раздава правосъдие с бокс в ръка ?! Майката и таткото вместо да сипят обвиненя да се погледнат в огледалото. С всеки следващ факт който изплува става ясно ,че кой каквото търси това намира и явно прокуратурата беше повдигнала правилно обвиенение, но и беше оказана безпрецедентен натиск от тълпата . Нагледно за 3-и дена показахме всички възможни слабости на болното си общество!
88
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още колко глупости ще прочета по тази тема? Нали си беше глътнал езика? После се беше задавил с храна? Сега се оказа, че проговорил?
87
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано след тази грозна история "Тошковците" да се замислят повече, преди да налитат на бой.
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато тълпата влезе в съда, тогава от съдът излиза закона!!!Това ли искате? Народен съд като през комунизма? Осъждане по симпатия? Осъждане на наши и ваши?Натам се опитват да ви тикнат!!!Некачествен мат'ряле, дори не се обиждаш когато те наричат така
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм тринирал карате на времето, но треньора ни казваше, ако ми дойде милиция, че сте се били някаде ще изхвърчите от школата завинаги! Така, че беше абсолютно забранено да участваш в каквито и да са сбивания.