Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"

"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето
15 яну 2016 12:47,
189
Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"
Снимка: Facebook

"Той каза, мамо спокойно, падна и повече не стана. Все още не съм си видяла детето. Това са ми спомените. Видях как се опитаха да го спасят и го натовариха в линейката". Това разказа пред Нова тв почернената майка на Тодор от Враца, който бе пребит до смърт от двама братя преди дни.

"Какво е за един баща да затвори на детето си очите, пълни с кръв, кажете ми!?", попита бащата на Тодор.

Още по темата

"Ние все още с всяко отваряне на вратата го чакаме да влезе. Със всяко отваряне на вратата мислим, че нашето дете идва. Какво значи, че детето ми е с лека телесна повреда, след като е мъртво", коментира майката.

"Колко деца трябва да загинат!? Хора, дайте да се събудим!", посочи бащата, като се обърна към цяла България.

"Искаме адекватна реакция от институциите. Обещавам пред детето си, което го няма вече, че ще се борим докрай, за да има правосъдие. Искаме реална, адекватна присъда за тези убийци, защото 5, 10, 20 години не е реално! Никой не може да ни помогне. Искаме поне да спасим другите деца. Нека нашето дете да е последното убито дете. Това искаме и затова ще се борим", категорични са родителите на Тодор от Враца.

Днес съдът гледа мярките за неотклонение на двамата братя, които пребиха Тодор. Те са вече обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради стабилността правителството, Цацаров е способен да вкара в затвора доживот всеки без да е виновен! Че то при комунизма беше по справедливо!
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BGВикаш нищо особено, ПРОСТО търгваш да се биеш с някой с парче метал, даже не е и с голи ръце.
62
0
 
23
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 8 години
Абе квото и да си говорим, народа масово опростя и оскотя и затова всеки ден стават подобни извращения, а Враца е черешката на тортата в това отношение. Младежите нямат никаква ценностна система, морал и домашно възпитание и сме станали не народ, а ***, не-подобра от талибаните дето ги дават по телевизията. 3 човешки живота са съсипани, а две семейства ще страдат до гроб заради една нелепа случка, която малко по-назапад нямаше да се случи, а и да се случеше щеше да отмине за 2-3 минути.
61
1
 
4
 
! Отговори
gost преди 8 години
Да време е да се събудят стига дс спали докато някои е подиграван бит и унижаван нее само враца и други такива места има ама трябва да има ред вече
60
10
 
2
 
! Отговори
BG преди 8 години
До циника - а бе, другарю - ти въобще знаеш ли какво е бокс ?! Вижда ли си такова или само по описание и снимка говориш глупости ?!?! Бокса ... е просто парче метал, разбра ли ! Като бокс може да се ползват много предмети от бита и то биха били по - опасни от бокса - гаечен ключ, голяма заострена отверка, голям катинар, дори хубава желязна ножица, най - обикновен камък .... По оръжейните магазини се продават тактически химикалки направени от самолетен алуминий - действат прекрасно като бокс
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднъж ми се случи и на мен такова нещо, не само че не можеш да говориш, ами и кашляш като откачен (че и на следващия ден) и се мъчиш да си поемеш въздух, докато изкараш това от дробовете.Така че това "Мамо, спокойно" или не е вярно, или причината за смъртта е друга.
58
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писайте колкото искате, това не оправдава младежа с колата си да гази пешеходците, да ги напада с метален бокс и да иска да се възползва от специалните си бойни умения. Шофьорите винаги се бият така просташки и тормозят другите хора. Всичко това се разчу само защото той настъпи грешните хора. Ако беше някой 65 годишен пенсионер, като онзи в автобуса, щеше да го набие по същия начин и да му избие зъбите с бокса. Спрете да ни облъчвате с глупостите си !
57
0
 
0
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
До53 Авсичко това зависи САМО от нас..........
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е хайде сега, един куп *** тук, които споделят мнение как Тодор си го е заслужил. Едно е да се ежиш и перчиш, друго е да удряш до смърт. Виновни са мръсните престъпни роми и трябва да си излежат присъдата. НАЗИДАНИЕ
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отиваш да ги разтърваш, дърпаш ги настрани, точно тогава се задавя момчето...После започва разследване дали ти не си причината.Братята свидетелстват срещу теб, че ти си го бутнал и затова се е задавил ...Още ли мислите да се месите, когато видите бой на улицата ?
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болно общество, дано болестта да се окаже лечима макар и трудно, защото другият изход е страшен.Всички са виновни и двамата биячи, и зяпачи заедно с приятелката/аз не разбрах тя да е извикала помощ-полиция,линейка/,родители, които са знаели , че момчето излиза с бокс,.Но за починалия или добро или нищо. Дано всички да си вземат поука, дано.....
53
3
 
7
 
! Отговори
д преди 8 години
Оставам с впечатлението,че и майка му е била там,заедно с приятелката...Защо не го спря???...сега нямаше да плаче
52
2
 
13
 
! Отговори
циника преди 8 години
54, пич, образован и интелигентен човек първо брои до десет и тогава предприема действие, а не скача като пав.иан от колата с бокс на ръката за да гони някого по тротоара.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задължително религия в училище, и не само християнство, да се учи и философията на Буда, и въобще всичко хуманно, което е произвело човечеството като религия. Не е нужно всички да станат религиозни, но поне малко да попият от човеколюбието.
50
1
 
6
 
! Отговори
ppp преди 8 години
До ВаняА не като в белите държави примерно САЩ където братята никой дори няма да си помисли да ги съди за убийство в момента в който стане ясно че са били нападнати с бокс.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А предпоследите какви бяха . Сигурно : Ей сега ще ви потроша с бокса понички .
48
4
 
12
 
! Отговори
циника преди 8 години
днес Марин Марковски, по прякор адвокат, каза в сутрешния блок на Нова, че боксът бил оръжие за самоотбрана, особено за градове като Враца и Перник. Алоууу, Марковски, де.белако, популисте, боксът е абсолютно непригоден за самоотбрана. Това е най-класическото нападателно оръжие, създадено единствено и само за предизвикване на садистична наслада от раздробения череп на противника. Човек с пистолет или нож би могъл да бъде оправдан, че ги носи за самоотбрана, но боксът категорично - не.
47
13
 
9
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ей, дъртите комунисти - ама много ви е яд на такива - "пишлемета, с коли, с приятелки, дето се правят на отворени, образовани, интелигентни" - пълна разлика от вас ! Що бе, щото се самички като куковици, а вашите дечица са по строежите в Англия, нали ! Една камара бивши *** военни - няма я вече казармата да ги тормозите такива нали ?! Недай си боже някой такъв да ви свирне или погледне накриво - смачквахте го от бой ! Да биеш човек докато друг го държи си е чисто убийство не "самозащита"
46
0
 
12
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Както винаги в тая държава, ще се попише, поговори, поспори няколко дни по темата, делото ще се проточи и... най-накрая убийците ще излязат с условни или максимум с някои 3 годинки... Никой вече не вярва,, че за големите престъпления тук има наказание. Никой не вярва в правосъдието. Лошото е, че самите ние се обезчовечихме също...
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали си беше глътнал езика или се беше задавил с храна? Как така е говорил? Опитайте се да говорите с глътнат език или задавен. Уверявам ви няма да можете. Тези аутопсии силно ми смърдят.