Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"

"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето
15 яну 2016 12:47,
189
Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"
Снимка: Facebook

"Той каза, мамо спокойно, падна и повече не стана. Все още не съм си видяла детето. Това са ми спомените. Видях как се опитаха да го спасят и го натовариха в линейката". Това разказа пред Нова тв почернената майка на Тодор от Враца, който бе пребит до смърт от двама братя преди дни.

"Какво е за един баща да затвори на детето си очите, пълни с кръв, кажете ми!?", попита бащата на Тодор.

Още по темата

"Ние все още с всяко отваряне на вратата го чакаме да влезе. Със всяко отваряне на вратата мислим, че нашето дете идва. Какво значи, че детето ми е с лека телесна повреда, след като е мъртво", коментира майката.

"Колко деца трябва да загинат!? Хора, дайте да се събудим!", посочи бащата, като се обърна към цяла България.

"Искаме адекватна реакция от институциите. Обещавам пред детето си, което го няма вече, че ще се борим докрай, за да има правосъдие. Искаме реална, адекватна присъда за тези убийци, защото 5, 10, 20 години не е реално! Никой не може да ни помогне. Искаме поне да спасим другите деца. Нека нашето дете да е последното убито дете. Това искаме и затова ще се борим", категорични са родителите на Тодор от Враца.

Днес съдът гледа мярките за неотклонение на двамата братя, които пребиха Тодор. Те са вече обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
30
 
41
 
! Отговори
Цървуля преди 8 години
Тоя вместо да иска отмъщение от държавата да бе възпитал синът си.Защо тоя *** *** има кола кой му я е купил?На 18г с приятелка и кола вместо да помага на баща си на село в работата и да учи той мисе прави на каратист.Ако тоя го беше възпитал днес нямаше да има трагедия.
3
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тона "добро" дете е носило бокс в ръката но е случил на неподходящи хора същите като него.
2
2
 
34
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Овцете не се събуждат докато не ги заколят. Така сме ние българите.
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да почнем да дупим мутрите. Мутрите трябва да бъдат огавряни при всеки удобен случай, вместо хората да се страхуват от тях.