Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"

"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето
15 яну 2016 12:47,
189
Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"
Снимка: Facebook

"Той каза, мамо спокойно, падна и повече не стана. Все още не съм си видяла детето. Това са ми спомените. Видях как се опитаха да го спасят и го натовариха в линейката". Това разказа пред Нова тв почернената майка на Тодор от Враца, който бе пребит до смърт от двама братя преди дни.

"Какво е за един баща да затвори на детето си очите, пълни с кръв, кажете ми!?", попита бащата на Тодор.

Още по темата

"Ние все още с всяко отваряне на вратата го чакаме да влезе. Със всяко отваряне на вратата мислим, че нашето дете идва. Какво значи, че детето ми е с лека телесна повреда, след като е мъртво", коментира майката.

"Колко деца трябва да загинат!? Хора, дайте да се събудим!", посочи бащата, като се обърна към цяла България.

"Искаме адекватна реакция от институциите. Обещавам пред детето си, което го няма вече, че ще се борим докрай, за да има правосъдие. Искаме реална, адекватна присъда за тези убийци, защото 5, 10, 20 години не е реално! Никой не може да ни помогне. Искаме поне да спасим другите деца. Нека нашето дете да е последното убито дете. Това искаме и затова ще се борим", категорични са родителите на Тодор от Враца.

Днес съдът гледа мярките за неотклонение на двамата братя, които пребиха Тодор. Те са вече обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Вие *** ли сте ? Бил паднал и сам си е умрял ? Как става този фокус ? МОЖЕ и Тодор да е винове макар, че е използвал клаксона за да предпази хората от отсрешната кола. За това ли го прави виновен и, че тези понички са го пребили ? Да Тодор МОЖЕ да е имал бокс за самозащита, но е факт, че е бит пребит. Заради ударите на поничките е умрял. Стига сте се правили на големи разбирачи има си полиция, прокуратура следователи и т.н Нека те да си кажат последни думи.
143
5
 
4
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето. Те хората вече ги отвориха и виждат за какво става въпрос. Малкия лигльo се прави на бабаит и излиза да се бие с бокс, да се докаже пред перхидролената курвeнтия и падна и умря. Сега що трябва други да са му виновни на тоя баща??? За какво да си отваряме очите? Ето аз например вчера си отворих очите и гледах видеото - бабаитчето се гътна както си седеше, никой не го е удрял. Както си говореше с майка си и се гътна. Какво искате от братята?
142
3
 
5
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До Три в едно!Както си пресичаш по закон на пешеходната пътека да те нападне такъв 18 годишен новоизлюпен водач на МПС как го разбираш? Вижте ме кой съм.Огледайте се има много такива по пътищата.Отиват на училище с автомобил и то АУДИ.Ако не бяха тия двамата сигурно някоя стена или стълб щеше да го спре.
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен никой от тези не е нормален. Не е нормално да налиташ на пешеходци с бокс, каквото и нарушение да са извършили (в случая такова може и да няма). Има си закони, има правни органи. Това не е джунгла, да ходиш да се разправяш и да е въпрос на чест.Убийците са същата работа само дето вече са реализирани мутри. Поначало може и да е било самозащита, но нищо не оправдава отнемането на един човешки живот.Дано в крайна сметка получат адекватна присъда, но да се знае, че момчето не е герой
140
2
 
3
 
! Отговори
За мир преди 8 години
Дано повече хора видят видеото и дано повече хора разберат,че агресията трябва да спре и трябва да търсим цивилизовани начини да решаваме споровете си. Момчето е нападнало и е било агресивно, но не е преценило, че опонента не е сам а има брат който е на близо. Поведението им е станало дивашко а последствията всички ги видяхме.
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Караш кола- имаш жена имаш право да гласуваш ........... БАСИ ВЕЧЕ НЕ СИ ДЕТЕ!
138
0
 
6
 
! Отговори
Булхаристан преди 8 години
Имаш пари- невинен, открадваш кокошка - ефективна присъда. Айде да заселят други националности тези земи, както се е започнало с демографския СРИВ, че вече изобщо не се живее в Булгарисстан!
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГоранАбе, Горане...Ако е скочил да се прАи на мАж - разбирам те, ако е скочил да си защити гаджето - то е друга работа.Явно е, че хем той е бил нещо неадекватен, хем двете мутри са страшно глупави.И не е така по Северозапада. Там се случват такива неща, защото държавата ни е абдикирала, а това е резултата.
136
4
 
14
 
! Отговори
Еколог преди 8 години
Трима опасни селски бекове вече са извън играта - единият завинаги, другите двама поне за една петилетка, вече са бити карти. Екологичният рейтинг на Враца се вдигна с 3 пункта, честито!
135
1
 
27
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Момичета, можем да кажем нещичко и за вас: Недейте да търсите големия мъжкар, Рамбо и прочее герой, защото виждате какво се получава! Ако само тази неговата кифличка му беше изкрещяла да не излиза от колата да се разправя, и момчето щеше да си е живо и здраво, и тя щеше да си има гадже! Вместо това: Той излезе, защото има чест! На това хората му казват: Селска чест!
134
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, в крайна сметка се получила красива история - малкото, още незавършило даскало гомно, искащо да порасне голяма мутра, решило да се прави на мъж пред изрусената си курфичка и скочуило на другите две мутри, дето нещо го дразнили. Само дето един бокс и умения по таукондо не ти дава достатъчно ударна сила срещу две двуметрови мутри, широки като гардероб. В резултат, мутрите го сгънали на две. Така и трите мутри, вече няма да правят проблеми - две в затвора и една в гроба...
133
3
 
7
 
! Отговори
РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО преди 8 години
До meПоловината българи са за затвора !
132
0
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
До ГлистичКогато се бие. човек изобщо няма ясно съзнание. В повечето случаи дори не си спомня какво е правил. Заради адреналина е.
131
12
 
12
 
! Отговори
Глистич преди 8 години
До Щиглиц1.А защо се държи 1 човек и друг го млати? За да бъде убит. Двамата бандити са били наясно, че могат да го убият. И ТОВА, ЧЕ НЕ СА СПРЕЛИ НАВРЕМЕ ДА ГО БИЯТ ПОКАЗВА, ЧЕ СА ИСКАЛИ УМИШЛЕНО ДА ГО УБИЯТ.2. Те са абсолютно в неравностойни категории. Има момче около 55-60 кг и две угоени ***, два шопара по 100-130 кг. Преди 1989 г щяха да получат за такова дръзко убийство посред бял ден смърт.на присъда, която щеше да се изпълни в рамките на една година. Законът не прощаваше тогава
130
18
 
13
 
! Отговори
Три в едно! преди 8 години
До анонимен22Тези мирни пешеходци са убили 18-годишно момче. Второ тия кротки пешеходци са криминално проявени според изнесената информация и трето отгоре на всичко са и се.ляндури. както се оказа за от някво затънтено село. хем убийци на деца, хем рецидивисти, хем селян.дури.
129
6
 
36
 
! Отговори
анонимен22 преди 8 години
и какво се оказва, че пича не спира на пешеходна, псува, вади бокс и налита на пешеходци на бой, дори пише че те също са с доста контузии, жалко за момчето но не го изкарвайте мъченик и светец защото не е!!!
128
9
 
25
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
1. защо слиза от колата - за да се саморазправя 2. защо носи бокс - за да се саморазправя до смърт... еми получил го е
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 141Не слагай знак за равенство между Враца и Северозапада, ако обичаш.Това е много специфичен град и който не живял там няма начин да разбере за какво става дума.
126
2
 
4
 
! Отговори
rom преди 8 години
ZAPADNA EVROPA IMA EDIN ZAKON ZA VSI4KI NA BALKANSKIA POLUOSTROV NESHTATA SEDYAT PO DRUG NA4IN DA NE GOVORIM ZA ARABITE TAN E PO BATAK
125
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тошко бокса,какво става със правото ни на самозащита при нападение ???