Цветомир се върна 5 пъти от отвъдното: Видях смъртта!

44-годишният мъж обещава вече да живее на по-бавни обороти
17 яну 2016 19:30,
44
Цветомир се върна 5 пъти от отвъдното: Видях смъртта!
Цветомир във ВМА. Снимка: "Труд"

Четири пъти Цветомир изпада в клинична смърт в четвъртък заради остър инфаркт. Но и четирите пъти се връща от пътя си към отвъдното.

10 години по-рано пак мониторът в реанимацията на ВМА показва същата права линия, т.е., че мъжът си отива от нашия свят. Но лекарите го спасяват.

Днес Цветомир живее шести живот - точно като по филмите. Само че за него и екипа на Военната болница преживяното е 100% реалност, изключителен шок и борба.

"Преди 10 години, когато за първи път съм изпаднал в клинична смърт, видях смъртта и белия тунел. Да, наистина го видях, и то неведнъж - на път за ВМА и в шоковата й зала. А вчера (бел.ред. - в четвъртък) сякаш започнах да летя. Изпаднах в безтегловност, но в същото време разбирах, че си отивам завинаги".

Така започна изповедта си пред "Труд" 44-годишният Цветомир Георгиев от София.

"Помня, че лекарите ми направиха електрошок. Усещането е, сякаш те бият. Докторът ми каза: "Не заспивай", но аз не можех да се противопоставя на залялата ме лекота. После сякаш започнах да се разпадам и аха да заспя. Тялото ми стана много слабо, но успях да хвана ръката на доктора".

"Точно така беше, изключително драматично", потвърди инвазивният кардиолог от ВМА д-р Николай Илиев, поставил стент на покосения от инфаркт мъж. А в живота Цветомир е щастлив баща на 19-годишна дъщеря и с успешен бизнес.

"Случаят на пациента е много рядък. В практиката си съм се сблъсквал само с още един подобен", коментира ген.-майор Николай Петров, началник на ВМА. И наистина, всичко около Цветомир е като невероятна история.

Късно в четвъртък проф. Петров влиза в реанимацията, която дълги години оглавяваше, за да види болните.

"Знаех, че в първа зала лежи мъж с коронарография и поставен стент след остър миокарден инфаркт, тъй като във ВМА вече шести месец работи отделение по инвазивна кардиология", обясни ген.-майорът.

Той отишъл до Цветомир и тъй като мъжът бил от малкото пациенти в реанимацията, които са в съзнание, го поздравил.

"Винаги обменям по няколко думи с болните, тъй като това им дава кураж. Мъжът ми каза: "Здравей, докторе". Попитах го дали се познаваме, а той отвърна, че не може да съм го забравил - преди 10 години бил пристигнал в реанимацията на ВМА с разкъсан черен и бял дроб. Добави как се казва, но аз все още не можех да си спомня за него", разказва генералът.

Пациентът добавил, че тогава преживял опит за убийство, защото бил намушкан с хладно оръжие на няколко места.

"Отново му казах, че не го помня, а той отвърна: "Как не помните, та, вие ми спасихте живота?!", изрече проф. Петров. Тогава лекарят замлъкнал, защото подобна благодарност няма цена. А когато се насочва към другите зали, професорът научава, че пациентът буквално се е върнал от оня свят.

"В четвъртък бях в "Дианабад", когато започна да ме пробожда силна болка в гърдите, цялата ми ръка изтръпна, най-напред ми стана топло, а после студено. Тъй като имам доверие единствено на ВМА, приятелите ми за пореден път ме доведоха тук", каза Цветомир.

Лекарите веднага го приемат в шокова зала, а там три пъти на монитора се изправя линията му на живот.

"Той изпада в клинична смърт, защото сърцето спира да работи, а с него и циркулацията на кръв в организма (това е т.нар. асистолия). Но и трите пъти колегите го извеждат от нея. Въвеждат го в ангиографската зала, където мъжът за 4-ти път изпада в клинична смърт. И пак е върнат към живот", изброява ген.-майор Петров. За щастие фаталните периоди не са били продължителни и затова Цветомир сега се възстановява.

Днес се чувства много добре. Казва, че е прекалено темпераментен и много се пали, но след случилото се със сигурност ще живее на по-забавени обороти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
16
 
! Отговори
zara преди 8 години
Да 36Това смешно ли ти се струва... За мен е странно как може подобно нещо да предизвиква насмешка в някой. Ти какъв човек си.......
32
6
 
10
 
! Отговори
3 преди 8 години
Не ми хвалете този Николай Петров, абсолютен ***, явно ние попаднахме от другата страна на здравеопазването! Цветомир си е имал късмет, ако тряябваше да разсчита на тия псевдо лекари..... не знам и скорошно възстановяване !
31
12
 
25
 
! Отговори
Човек Живее Веднъж преди 8 години
Както казват Светите Писания: "На човек е определено да живее веднъж, после съдът". Съветвам всички да се замислят за делата които вършат и да се обърнат към Бога и Господа Иисуса Христа докато още са в тленното си тяло и все още имат възможност за покаяние. После става твърде късно, защото в момента на смъртта на тленното тяло съдбата на човека е запечатана и времето за покаяние е изтекло. Спомнете си, че човек е смъртен и е за кратко на тази земя на която той е като странник.
30
0
 
3
 
! Отговори
Азармо преди 8 години
До Idealist 26Казали са ти това, което си очаквал да чуеш от тях, а не това, което наистина им се е случило! Толкова е простичко.
29
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бг 32Библията е доста "достоверен" източник на информация .............. за баламурниците.
28
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ЗАСПИВАЙ!!!!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDD6 ПЪТИ Е ВИДЯЛ ТУНЕЛА И ТАМАН ДА ПРИСТИГНЕ ПРИ .... И СЕ ВЪРНАЛ ЗА ОЩЕ МАЛКО :DDD
27
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прободен неколкократно с нож, приятелите му знаят къде да го водят, за басейна Дианабад ли говори, бил темпераментен, набор точно като за мутраЦветомир някоя мутра ли е?
26
1
 
11
 
! Отговори
вм преди 8 години
Спирането на сърцето, не е кой знае какво, когато някой се върне от мозъчна смърт, тогава ще разберем какво има отатък
25
18
 
7
 
! Отговори
Dev преди 8 години
Когато умрете душата ви бива пренасочена към луната чрез тунела и бивате принудени да се прераждате отново и отново.В тунела не се влиза трябва да се измъкнете от там за да не се прераждате повече на тази земя.Хубава новина че е останал жив и дано прочете това че сивите извънземни правят големи проблеми.
24
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Алфонсо 27После НИЩО не следва.Вечен покой.И това му е най-хубавото.Биолодичният живот е пълна безмислица.Много са ми смешни разни богаташчета като тръгнат по Хималаите да търсят смисъла на живота.Все едно да търсиш сухото на водата.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pazete so sarceto. Nai-vredni sa stresa, nervite i prekaleno maznini.
22
13
 
9
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Това, което се е случило във ВМА, е ежедневие за едно интензивно кардиологично отделение. Другото е реклама на ИКО на ВМА! Много пъти съм ги питал след клинична смърт, какво са видели там в подстъпите към отвъдното? Отговорът е - нищо!
21
3
 
39
 
! Отговори
Даниел Станев преди 8 години
С 2 инфаркта и 3 стента съм. Бях в Терапевтична университетска болница Варна през 2013г ноември. Благодаря на д-р Вълков и на целия екип начело с доц. Пенев. Мъничко си попушвам и си пийвам червено винце, избягвам мазното и соленото :)
20
2
 
7
 
! Отговори
Ив преди 8 години
До 17Ти си голям некадърник!
19
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра и лоша новина.Добрата е че смъртта е по-готина от живота. Макар че си го знам не е лошо когато получиш потвърждение от емпиричен опит.Лошата е че този Цветомир не си е отишъл ами е останал да се мъчи в Ада на Земята.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие ***, добре ли сте изобщо? Как може да да цензурирате думи като...? Големи *** сте!
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жив и здрав, разбира се! Аз също преживях клинична смърт и съм сигурен, че и на него му е КАЗАНО защо го връщат! Егото... трябва да се промени!
16
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ху дъ фак, е Цветомир?
15
2
 
29
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
WSICHKI KLINICHNI PATEKI WODQT DO BELIQ TUNEL......
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незнам даюи има или, няма друг живот. НДа се опитаме да живееме по по добър начин в тоя живот, а в следващиият може и да го оценят.