Втората аутопсия бави погребението на Тодор

Прокуратурата във Враца обжалва домашния арест на биячите му
19 яну 2016 08:37,
59
Втората аутопсия бави погребението на Тодор
Снимка: Facebook

Окръжната прокуратура във Враца обжалва пред Софийския апелативен съд пускането под домашен арест на Десислав и Иван Дамянови. Решението на магистратите се очаква на 26 януари.

"Той не можа да се прибере вкъщи, а те са си у дома", коментира пред "24 часа" приятел на  18-годишното момче, който умря след побой, нанесен му от братята Десислав и Иван Дамянови.

С цветя избраха да протестират в понеделник вечерта съучениците и приятелите на пребития до смърт Тодор.

Още по темата

Така младите хора почетоха паметта на момчето и изразиха недоволството си от решението на Оръжния съд - обвинените в умишленото убийство на младежа, да бъдат пуснати под домашен арест, вместо да останат зад решетките до приключване на досъдебното разследване.

"Не бива да позволяваме повече насилие във Враца и проблемите да се решават само с юмруци и убийства на млади хора", категорични бяха те.

Окръжната прокуратура във Враца обжалва в понеделник решението на съда, за което двамата братя Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест.

Според адвокатите на биячите мярката им може да се промени в по-тежка само ако пред апелативните съдии обвинението представи нови доказателства, които да свързват по категоричен начин побоя над момчето с неговата смърт.

Т.нар. реаутопсия бе извършена по настояване на главната прокуратура от екип патолози от ВМА в петък, за да се направи хистологичен анализ на тъкани от тялото на починалото момче.

От това заключение се очаква отговор на въпроса дали момчето е починало вследствие на нанесените му при побоя травми.

Близките на Тодор изразиха недоволството си, че цяла седмица не могат да приберат тялото на момчето от моргата и да насрочат погребението му.

"Казаха ни, че само прокуратурата може да разреши това да стане, но оттам след неколкократни настоявания разбрахме, че това може да стане във вторник около 13 часа. Всички в семейството сме изнервени от дългото чакане и от разпространяваните многобройни версии за причината за смъртта на брат ми", каза братът на починалото момче - Ивайло Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не им трябваше тази дарителска сметка.Джамбазите/ що пък са и понички/ са задължени да поемат всички разходи/ от човешка гледна точка /
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо ще имат повече време да съберат пари в дарителската сметка
48
2
 
1
 
! Отговори
констатация преди 8 години
Много "изнервено" семействоВсички са им виновни.
47
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 8 години
Плевнелиев е много повече мъж и човек от всички тези.
46
2
 
2
 
! Отговори
яснота преди 8 години
Пребития Тодор е свирнал на братята ! Е аз като млад водач на МПС също го правех ,от страх да не засегна бавна движещ се пешеходеизвода е ясен: направил е всичко възможна да сигнализира ,за да ги предпази.За благодарност единия го държи , а другия го блъска?! Равностойно ли е? В какво намирате самозащитата на бабанките?? От бокса / дори и да е негов/ има видими следи - при бабайтите Няма.А него са го блъскали техничарски - по меко , да го пребият без видими белези .Явно с Опит са.
45
4
 
0
 
! Отговори
FREЕ ПОНИЧКИ преди 8 години
Купете си пистолет и застреляйте всеки, ученик, който ви се нахвърли с бокс за да се изпише пред сервитутката си. При неизбежна самоотбрана няма да ви съдят. С Бокса ще се съдите 5 години, понеже ще твърдят, че щом сте го отнели значи е овладяно пологението...
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен е редно да се изчака колкото е необходимо,ако разбира се желаната цел е да се установи истинността за случилото се. Има ситуация на спречкване, прераснало в словесни атаки и бой, но с неочакван край и за двете страни /за съжаление за едната е фатален/. С извинение, но след обикновена операция, хистология излиза в рамките на две седмици/т.е. поне 10 работни дни/.Второ- не може да наричаш престъпник някого поне до доказване на противното. И трето-жалко за погубения млад живот.
43
3
 
0
 
! Отговори
WKRL преди 8 години
Анонимен 48Така говори всеки на който не му изнася Истината, защото трябва да признае най-малкото пред себе си, че е взел погрешната страна. *** как ти няма да си прав, всички лъжат, само ти си прав. ... Ниско самочувствие и малоценност, без грам здрав разум и шанс за развитие.
42
1
 
5
 
! Отговори
WKRL преди 8 години
Няма съдебна експертиза която да излезе по-рано от 10 работни дни, че и повече. И не защото толкова дни се реже и гледа, а защото има сумати изследвания, някой от които отнемат седмици. Ама нали сте компетентни по всичко, всичко ви е конспирация в главите и пари. Баси тъпанарите се изказват!
41
4
 
4
 
! Отговори
до 43-ти преди 8 години
А ти на какви билки си бре ?! Дълбоката конспирация, купени алабала! Да това е ежедневие ,но в случая всичко се разви така ,че не само е имало време някой някого да "купи", ами медиите и такива кряскащи като теб опражниха такъв натиск,че да се сменя обвинение без каквито и да било основание! Най-жалкото от медийната истерия обаче беше положението с съдебното минало. В първите 48 часа тези бяха изпечени престъпници със дебело седебно досие, а фактите показаха,че дори не са задържани досега !ФАРС!
40
4
 
6
 
! Отговори
до 41-ви преди 8 години
Абре извод , какво ги дрънкаш ти?! Хората видяха изнесените факти и съдейки от заобикалящата ги действителност събират 2 +2 ! Манипулацията от всички медии в първите 48-часа е налице и мега яко се дразня на такива като теб за които няма факти ,а само романтични братвежи! Точно от тези които не виждат вина в пияните *** които се трепят по улиците с колите си , тези същите "добри деца" ! Виждаш само драмата в трагедията от починалия млад ,човек ,но не виждаш факта ,че може сам да си е ВИНОВЕН!
39
9
 
3
 
! Отговори
детектор преди 8 години
Всъщност сигурно е, че двамата убийци ще си понесат наказанието със сигурност. Особено когато тиквата се намеси на бял кон и благоволи да се изкаже по темата. Иначе откъде пари тия оръфани престъпници да манипулират до такава степен това дело. То да се вика на черното - "бяло", се искат много пари, които опърпаните убийци едва ли имат. А и троловете, които плюят по паметта на Тодор, са прекалено грамотни.
38
6
 
5
 
! Отговори
извод преди 8 години
Стигам до извода, че под статиите свързани със смъртта на Тодор, пишат PR-и на ***, за да отклоняват внимание и да разлайват ненужно хората на гърба на тази голяма трагедия. Спрете се, бе, ***, да ви приседне дано заплатата, дето ви я дава простата тиква. Няма друго обяснение за масираната кампания от нелогичнит подигравки с паметта на починалия Тодор, семейството му, както и подигравката с надеждите за затвор на убийците му.
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За починалия здрав младеж.Спомнете си на колко години почина внезапно сина на Плевнелиев.Не го харесвам и мисля,че не става за президент.Само че,остана сам с мъката си,дори помоли медите да не го безпокоят.А родителите на Тодор станаха ТВ звезди.За кифлата е излишно дори да се говори.Каквото и да ми приказвате Плевнелиев е много повече мъж и човек от всички тези.
36
4
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Nema takawa dyrjawa. Edna sedmica ne mogat da namerqt prichinata za smyrta. Are you fawkin kiddin me???
35
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според адвокатите на биячите мярката им може да се промени в по-тежка само ако пред апелативните съдии обвинението представи нови доказателства, които да свързват по категоричен начин побоя над момчето с неговата смърт."А, не бе. Няма връзка, Те го пребили, той си тръгнал към вкъщи, обаче изведъж си умрял ей така.Едно се чудя. Селските адвокатчета в България, учили-недоучили, ръсят глупости и съдът ги приема. Не на това се чудя, а защо роднини никога не линчуват бандюги и съдии.
34
6
 
8
 
! Отговори
WKRL преди 8 години
Ето ви причина, един 18г. сърдечно болен със силен приток на адреналин, да почине съвсем внезапно. dnes.bg/obshtestvo/2016/01/19/studyt-opasen-za-horata-s-kryvno-i-bolno-syrce.290094Сигурно братята са поръчали студеното време, нали са всесилни и с гръб ...
33
6
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Когато се случи нещо кофти, човек иска да намери някой виновен, който да отнесе последствия.Не разбирам защо хората са толкова сбъркани.Може би просто никой да не е виновен, всеки ден умират хора...много хора.Може би просто и умрелия има вина.Защо носи бокс, защо излиза от колата за саморазправа, защо ако са бедни той има кола, защо ако е имал сърдечно заболяване не си го признаете?Много защо, и родителите трябва честно да отговорят, а не да съсипват живота на другите.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11 "Моля те обясни ми как така един напълно здрав 18-годишен може да "пукне" без причина"Този напълно здрав младеж е посещавал 10/ДЕСЕТ/ пъти кардиолог.Открита му е аритмия.Казано му е да избягва физически натоварвания.Това са думи на майката на момчето.
31
4
 
9
 
! Отговори
БТВ фен преди 8 години
До Селянина Те тук малко бавно загряват. Да си водят бележки от БТВ-то как се прави журналистика.Там само за 1 ден,братята от "убийците" станаха "подсъдимите". Тодор от "зверски пребитото" и "убитото дете" стана "починалият".