Втората аутопсия бави погребението на Тодор

Прокуратурата във Враца обжалва домашния арест на биячите му
19 яну 2016 08:37,
59
Втората аутопсия бави погребението на Тодор
Снимка: Facebook

Окръжната прокуратура във Враца обжалва пред Софийския апелативен съд пускането под домашен арест на Десислав и Иван Дамянови. Решението на магистратите се очаква на 26 януари.

"Той не можа да се прибере вкъщи, а те са си у дома", коментира пред "24 часа" приятел на  18-годишното момче, който умря след побой, нанесен му от братята Десислав и Иван Дамянови.

С цветя избраха да протестират в понеделник вечерта съучениците и приятелите на пребития до смърт Тодор.

Още по темата

Така младите хора почетоха паметта на момчето и изразиха недоволството си от решението на Оръжния съд - обвинените в умишленото убийство на младежа, да бъдат пуснати под домашен арест, вместо да останат зад решетките до приключване на досъдебното разследване.

"Не бива да позволяваме повече насилие във Враца и проблемите да се решават само с юмруци и убийства на млади хора", категорични бяха те.

Окръжната прокуратура във Враца обжалва в понеделник решението на съда, за което двамата братя Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест.

Според адвокатите на биячите мярката им може да се промени в по-тежка само ако пред апелативните съдии обвинението представи нови доказателства, които да свързват по категоричен начин побоя над момчето с неговата смърт.

Т.нар. реаутопсия бе извършена по настояване на главната прокуратура от екип патолози от ВМА в петък, за да се направи хистологичен анализ на тъкани от тялото на починалото момче.

От това заключение се очаква отговор на въпроса дали момчето е починало вследствие на нанесените му при побоя травми.

Близките на Тодор изразиха недоволството си, че цяла седмица не могат да приберат тялото на момчето от моргата и да насрочат погребението му.

"Казаха ни, че само прокуратурата може да разреши това да стане, но оттам след неколкократни настоявания разбрахме, че това може да стане във вторник около 13 часа. Всички в семейството сме изнервени от дългото чакане и от разпространяваните многобройни версии за причината за смъртта на брат ми", каза братът на починалото момче - Ивайло Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОт наследствена анамнеза, стероиди и злоба, може и още...
9
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Жан ГабенМоля те обясни ми как така един напълно здрав 18-годишен може да "пукне" без причина.
8
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още се чудят как да го извъртят така, че братята да излязат "невинни".За неразбралите - "поничките" са замесени в купуване на гласове. Тоест имат закрила отгоре.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно неадекватната, непрофесионална и манипулативна дейност на днес.бг продължава.Наемете най-после професионалисти в този сайт, защото ставате жалки,На всичкото отгоре давате трибуна само на едната страна, макар и с взаимно изключващи се послания "Не бива да позволяваме повече насилие във Враца.." сега, а вчера "всички ходим въоръжени с боксове..."Качествен сайт де прави с качествени и компетентни хора.
6
6
 
26
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До СелянинаАз ако съм на мястото на братята, освен медиите, ще осъдя и перхидроленото курвeнцe, майката и бащата на момчето, всичките му приятели и половината от града които протестират и "искат справедливост". Така справедливост ще им дам, че цял живот за мен ще работят.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред врачанските братя Кличко не вървят каратисти маратисти....
4
3
 
29
 
! Отговори
Селянина преди 8 години
То да беше само Златко манипулатор - берекет версин, ама то не бяха битивита, нови телвизии дето от първата секунда прочетоха присъдата убиец- доживотен затвор.Когато лека полека завесата взе да се вдига и стана ясно,че и загиналия може да има вина в инцидента вече взеха да говорят за "обвинените".Ако се докаже, че поничките нямат пряка вина за нещастния случай може да съдят всички продажни жълти медии,търсещи драма и сензации !
3
5
 
23
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
"Той не можа да се прибере вкъщи, а те са си у дома" Ами така ще е, като не знае на кого да налита на бой, така ще е. Хората са си добре, живи и здрави и са си тях. Пък той си е намерил майстора и е във вечните ловни полета. Оная перхидролената да не реве много по телевизиите ами да вземе да каже истината за случката, щото е била там от самото начало. После и майка му, която също беше там, да каже че никой не го е бил а сам е пукнал. Видяхме видеото, няма какво да увъртат повече.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..."който умря след побой, нанесен му от братята"..."на пребития до смърт Тодор." Продължават квалификациите, преди официалното заключение. Ако за масовия читател това е допустима неграмотност, не разбирам този Златко Желев, работил по публикацията, как лесно раздава правосъдие и манипулира обществото. В нормална държава го очакват големи неприятности, в рамките на закона, разбира се.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Враца и гарга не каца, защото ще бъде пробита с бокс...