Едни необикновени "баби" ще празнуват Бабинден

Акушерките, които предлагат нови методи на родилките
0
Едни необикновени "баби" ще празнуват Бабинден
Екипът на центъра; Снимка: Facebook

Всяка година Бабинден е повод да се изрази благодарност към медицинските лица, работещи в сферата на родилната грижа. Тази година първият самостоятелен кабинет за проследяване на бременност и следродилна грижа от акушерки "Зебра" ще отпразнува първия си професионален празник – Бабинден, на 21 януари.

Кабинетът набира популярност сред жените, които търсят съвременни съвети за бременността, раждането и кърменето.

В него работят млади акушерки, образовани по съвременните стандарти за добра грижа. В световен план е доказано, че грижата за нискорискови бременни от акушерки води до по-добри клинични резултати и повече удовлетворение у жените.

Кабинетът цели да доближи грижата за бременните жени в България до европейските стандарти. Въпреки че Бабинден е професионален празник на акушерките и традиционно се празнува в съсловието, акушерките от "Зебра" избират да го отпразнуват в компанията на жените, за които се грижат.

На 21 януари в кабинета ще присъстват жените, на които акушерките са оказали грижи, колеги, студенти и активисти за подобряване на майчиното здравеопазване.

Самостоятелните акушерски практики са често срещани в държавите от ЕС с добри показатели в майчиното здравеопазване. В България провеждането на женска консултация изцяло от акушерки е начин да се дадат алтернативи на жените, които имат нужда от повече индивидуална грижа.

Дългата продължителност на срещите, внимателното изучаване на медицинската история и начина на живот на жените – работа, стрес, сън, хранене – помагат да бъдат открити усложненията в нормалния ход на бременността, преди да започнат да представляват заплаха за жената. 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари