Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта

И четвърти човек бил намесен в спора между младежа и биячите му
20 яну 2016 13:14, Златко Желев
141
Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта
Мариян Иванов. Снимка: Facebook

Мариян Иванов е единият от свидетелите на трагедията, покосила Враца, а и цяла България - смъртта на 18-годишния Тодор.

Мариян дори се е опитал да реанимира момчето, докато линейката дойде. Мъжът първоначално помислил, че е блъснат човек, затова се е обадил на 112.

"Директно се обаждам на 112, какъвто и да е инцидентът, колкото и леко да е ударен някой, винаги е хубаво да дойде линейка", споделя той пред врачанско издание.

Мариян отива, за да види какво се е случило и каква е тази суматоха и... "трима се хванали на хорце - хванали са се ръка за ръка, след което разбирам, че двамата са братя - Десислав и Иван. Тодор е в средата".

Според него е имало спор помужду им и когато е пристигнал, скандалът все още продължавал. В препирнята се намесил и четвърти човек, клиент на такси, който изкрещял към братята: "Пуснете го, бе!"

Мариян разказва, че именно клиентът на таксито е направил опит да скрие бокса, който държал Тодор.

Мъжът твърди, че в този момент майката на Тодор пристигнала и крещяла, не след дълго синът се се свлякъл на земята. Жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми.

Мариян решил, че Тодор е епилептик, а бил чувал, че на тях сами им се възстановяват жизнените функции.

"Но в този момент тя започна да крещи някой да помогне на Тодор, умирал. Правил 2-3-4 гърча, опитал се да се изправи. В един момент се отпуснал... Не му улавях сърдечната дейност, пулс... Никъде аз не открих пулс. Може друг да го улови, но и докторът като дойде, и той не го улавяше на ръката. Дойде Десислав (единият от братята биячи – бел.ред.) и започна да бърка в устата му, като викаше: "Глътнал си е езика, да го извадя ли?"

Историята от там насетне е ясна – Тодор издъхна, а Враца избухна.


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
@ преди 2 години
''Обичайните заподозрени''-един от многото ми любими филми. Вина имат нашите некадърни разследващи и др. лица свързани със случая. Изводи и версии трябва да дават органите, а не да се превръща в публичен дебат цялата трагедия. Само какви хора са в тези сфери. ''Професионалисти''!
102
2
 
11
 
! Отговори
рус преди 2 години
Истаната е такава: поничките не са виновни, виновните са тулумбата и баклавата, също така и бозата е заподозряна....
101
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става ясно от случая- че понякога е по-добре да се изявиш като страхливец- поне ще останеш жив! Е кифлата можеше да го зареже, при условие, че се беше проявил като страхливец, ама поне щеше да остане жив и живота щеше да е пред него! 18години принципно са си твърде крехка възраст да се правиш на голям мъжага, колкото и да си здрав, ама то в България всеки поотраснал пубер се мисли за голямата работа и че всичко му е позволено и че е застрахован спрямо лошо стечение на обстоятелствата!
100
12
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тролчетата на мазните "понички", колкото и да драскат в тяхна защита няма да им помогнат.
Свърши се тяхната. Да са мислили, когато са били момчето. Ама то мисъл в кратуна на "поничка".. Очакваме ефективно задържане на следващото гледане на мярката.
99
7
 
9
 
! Отговори
бокс преди 2 години
излязъл бил с бокс, нали така? къде е в момента този бокс? като кокошки сте, на които им се подхвърля просо.
98
2
 
16
 
! Отговори
До 113 преди 2 години
Да ни се случи какво? Мутра да ни нападне с бокс и после след като си получи заслуженото, останалите нереализирани мутри, да реват по нея и да искат правосъдие ли? На един авиоинженер, два дни преди събитията във Враца, му се случи. Друго добро момче му изби зъбите, защото направил забележка на приятелката му, да не си слага калните обувки по седалките.
97
12
 
6
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Виждам "понички" зад решетки. Такива *** нямат място сред хората. Бай Ставри ги чака.
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задавяне с поничка за всеки побойник
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката въобще не опитала да спаси момчето. Не е разбрала какво става.Крещяла.
Последните думи на момчето били :
"майко, успокой се"
Сега е гузна. Иска успокоение на съвестта си. Горката жена.
Сега, кото е разброла, че първите 3 минути сй били фатални и е можела да го спаси със сърдечен масаж, сигурно страшно страда
94
10
 
13
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Как пък една учителка не излезе да каже, че е прилежен ученик и отличник? Направи ли ти впечатление, че е седял на последния чин?
93
9
 
11
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Нищо не знаеш, идея си нямаш колко глупости говориш! Какво дете може да е шофьор и да има право да гласува? 28 охлузвания съвсем не означават 28 удара. Ако погледнеш интервюто със скицата половината са по ръцете. Свидетел от първо лице, ти казва, че е продължавал да буйства, дори и като са го държали! Най-вероятно резултатите ще покажат, че е бил надрусан, а инфаркта го е получил от страх, че от голям биткаджия е станал за посмешище и трябва майка му го спасява. Как пък една учителка не излезе
92
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tipichno po bulgarski - pochti nikakvo sachuvstvie kam postradalia. I az go izpitah - bremenna v chujbina, s problemi, vmesto pomosht i sachuvstvie ot bulgari poluchih zavist, zloba i omraza.
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моето мнение е че то така от лек бой лесно не се умира. Човешката душица е здрава и се държи за тялото. Явно е имал здравословни проблеми, вдигнал е кръвно, ускорен пулс, адреналин и сърцето е сдало.
Ама айде да оставим следствието и патоанатомите да си свършат работата.
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това "убийци", докато съдията не се произнесе, хората са подсъдими, още повече, че още не се знае от какво е починало момчето.
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Побой с опит за убийство е случая от Поморие с журналиста. Вижте неговите снимки и вижте клипчето с Тодор.
88
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След първата информация двамата братя бяха най-мразените хора в БГ. Но тази информация се оказа грешна. Лошото е че днес.бг не публикуват цялата информация от това интервю. Човекаът казва че след пристигането му, Тодор е продължавал да е агресивната страна в спора и е посягал да удря. Нямал е следи по себе си, докато двамата братя си е личало че са удряни. Момчето явно е било куражлия но емоцията му е дошла в повече. Ако сте гледали едно от клипчетата Тодор си пада сам и не е пребиван животински
87
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поничките са невинни!
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да пишете за тая селска история бе днес.бг , вече ми се драйфа
85
11
 
23
 
! Отговори
тути/фрути преди 2 години
Щом като е тръгнал с бокс срещу други хора си е получил заслуженото!А отделно от това че е имал и гаменско самочувстие на голем бияч!
84
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор го изкарахте мъченик само защото е умрял ,то не беше ангел нз си кво нз си що , само дето ангелите не гонят хората от пешеходни пътеки с бокс , търсил си го е намерил си го е , тва е моето мнение , лошото е че е бил млад и е направил тая грешка от липса на зрялост най вероятно.