Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта

И четвърти човек бил намесен в спора между младежа и биячите му
20 яну 2016 13:14,
141
Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта
Мариян Иванов. Снимка: Facebook

Мариян Иванов е единият от свидетелите на трагедията, покосила Враца, а и цяла България - смъртта на 18-годишния Тодор.

Мариян дори се е опитал да реанимира момчето, докато линейката дойде. Мъжът първоначално помислил, че е блъснат човек, затова се е обадил на 112.

"Директно се обаждам на 112, какъвто и да е инцидентът, колкото и леко да е ударен някой, винаги е хубаво да дойде линейка", споделя той пред врачанско издание.

Мариян отива, за да види какво се е случило и каква е тази суматоха и... "трима се хванали на хорце - хванали са се ръка за ръка, след което разбирам, че двамата са братя - Десислав и Иван. Тодор е в средата".

Според него е имало спор помужду им и когато е пристигнал, скандалът все още продължавал. В препирнята се намесил и четвърти човек, клиент на такси, който изкрещял към братята: "Пуснете го, бе!"

Мариян разказва, че именно клиентът на таксито е направил опит да скрие бокса, който държал Тодор.

Мъжът твърди, че в този момент майката на Тодор пристигнала и крещяла, не след дълго синът се се свлякъл на земята. Жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми.

Мариян решил, че Тодор е епилептик, а бил чувал, че на тях сами им се възстановяват жизнените функции.

"Но в този момент тя започна да крещи някой да помогне на Тодор, умирал. Правил 2-3-4 гърча, опитал се да се изправи. В един момент се отпуснал... Не му улавях сърдечната дейност, пулс... Никъде аз не открих пулс. Може друг да го улови, но и докторът като дойде, и той не го улавяше на ръката. Дойде Десислав (единият от братята биячи – бел.ред.) и започна да бърка в устата му, като викаше: "Глътнал си е езика, да го извадя ли?"

Историята от там насетне е ясна – Тодор издъхна, а Враца избухна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
13
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
Като излязат другите свидетели, които са видели как бият със злоба момчето, друга песен ще запеят защитниците на убийците.
62
16
 
4
 
! Отговори
даут преди 8 години
На тоя свидетел май не може да му се вярва, като му гледам впиянчената физиономия. На колко ли ракии е бил
61
14
 
8
 
! Отговори
убийци-агресори преди 8 години
Агресорите са двамата убийци, които са предизвикали скандала и са се заяли нарочно!
60
15
 
8
 
! Отговори
убийците в затвора преди 8 години
Убийците нарочно са си търсели жертва. Единият брат призна, че се е разхождал нарочно по средата на платното и е дразнил водачите. Че на това отгоре и му е чупил колата.
59
8
 
13
 
! Отговори
71 преди 8 години
Колко малко мозъл и достойнство трябва да имаш за да пишеш и наричаш родината си България ***.Това само още веднъж потвърждава какви са застъпниците за Тодор каратиста-агресора с бокс
58
22
 
8
 
! Отговори
ненормална бълХария преди 8 години
Направо ще ги изкарат герои, че са извършили убийство. Думи нямам. Прогнила държава, която промива мозъците на всички. Особено като чета ненормалните мнения, дето всеки се прави на детектив. Имало е бой, Тодор е починал след боя, какво има да се умува. За да не си сред починалите и да те оправдаят, трябва да биеш и да убиеш, това е извода. И да, забравих да кажа - никога да не си търсиш правото защо някой се мотае нарочно сред платното, защо ти чупи колата без причина.
57
12
 
19
 
! Отговори
АМИ ,ДА ... преди 8 години
..Майката сама казала , че момчето има здравословни проблеми...!Свидетеля го ПОТВЪРЖДАВА! Значи , не е починал от бой.Кво се пудрят врачани толкова... И ИСКАТА ДА ИЗКАРАТ СЛУЧАЯ "ПОЛИТИЧЕСКИ" и "ИСТОРИЧЕСКИ"......КВОТО, ТЪРСИЛ------НАМЕРИЛ ГО Е ТОДОРЧО....
56
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че ми влиза в работата, ама този като е имал проблеми със здравето, не е ли било по-добре да си трае, вместо да налита на бой? Все пак вярно е, че никой не е безгрешен. Бог да го прости!
55
3
 
18
 
! Отговори
до 64 преди 8 години
Прочети Наказателния кодекс + съдебна практика на ВКС по наказателни дела и ще разбереш как се определя вината. Съдът определя дали е правилна квалификацията, след като са извършени и експертизи със заключения, вкл. психиатрична, вземат се предвид броят, силата, насоката на ударите, степента на засягане на жизненоважни органи и т.н., така че по всяка вероятност няма да осъдят братята за умишлено убийство.
54
7
 
38
 
! Отговори
Нещо важно преди 8 години
"Мъжът твърди, че в този момент майката на Тодор пристигнала и крещяла, не след дълго синът се се свлякъл на земята. Жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми."Тук може да е разковничето на случая. Но пред медиите роднините не споменават, че Тодор е имал здравословни проблеми.
53
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей днес много рано се сетихте да публикувате тази статия.За тези който не вярват Мариян публикува това още на следващият ден след случката си във фейсбук.Надявам се тази случка да е за урок на всички малки и големи,защото спора можеше да се реши и без да се стига до бой;)Айде със здраве
52
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Налице е самозащита от агресор каратист със бокс,с цел да защитят живота си братята са отвърнали на враждебната атака,случаят е приключен и колкото и да ви се иска съдът ще оневини братя Дамянови
51
9
 
17
 
! Отговори
До 62 преди 8 години
Извинете, но как достигнахте до извода, че " Налице е убийство по непредпазливост " ? Нещо ми подсказва, че не сте юрист.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"..Ей кат си прав прав си! *** само да попитам, не, че нещо де явно се "вижда'".. няма прав няма кривМариян колега, не го казва сега...сега медиите раздухват какво е публикувал във ФБ, следващия ден след "побоя"..Той е първият разпитан свидетел! Това горе е преразказ на написаното от него....аз не съм експерт, а сарказмът ти е типично народен/нашенски, но то си е за теб!
49
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** сам си е виновен. Репчи се на пешеходци, напада ги с бокс, а накрая не му издържа сърцето и загива. Майката сама е казал, че има здравословни проблеми. Освен това на клипа достатъчно ясно се вижда, че момчето е в съзнание, разговаря, няма никакви следи от сериозен побой, докато в един момент без никой да го докосва се свлича на земята. Какви убийци, какви 5 лв.? С право братята ще бъдат освободени от отговорност, а пиклата която лъга за бокса и пиклъото който се опита да го скрие обвинени
48
12
 
15
 
! Отговори
юрист преди 8 години
1. Братята са нанесли лека телесна повреда на Тодор, който е тръгнал към тях с метален бокс. 2. Боят е прекъснат след като се на мястото пристигат и други лица, включително майката на Тодор,на която той казва,че всичко е наред. 3. Минути след това той се свлича на земята. 4. Налице е убийство по непредпазливост.Те не са целели/желали да го убият и не са могли да предвидят до къде ще се стигне,щом като са спряли да се бият.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 55: От НПК : Членове от 118 до 123 съдържат т.нар. привилегировани състави. При тях пак е налице фактът на настъпване на смърт, но липсва или умисъл или е налице някакво друго смекчаващо условие, което прави налагане на наказание по чл. 115 или чл. 116 несправедливо и нехуманно. чл. 122 урежда убийството по непредпазливост. Наказанието е лишаване от свобода до 3 години, стига да не е извършен по особен начин - чл. 122, ал. 2, а именно чрез огнестрелно оръжие, отровно вещество или жертвите са 2 или повече. Основание за това третиране е факта, че липсва субективния елемент при причиняването н
46
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дамянови са герои,освен че пубера е налитал да ги бие със бокс,братята са проявили милосърдие и човешко състрадание правейки опит да върнат агресора към живота.След като свърши целият този цирк призовавам братята да съдят семейството на Тодор за нанесени морални и психични щети
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма съдебна система в България.Всички са маскари.
44
12
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Ей кат си прав прав си! *** само да попитам, не, че нещо де явно се "вижда", че си "експерт", та що тоя Мариян дето е "безпрострастен" чак сега го каза това? Или и той е такъв Батман дет се вика, дето не иска името му да се споменава за да може да върши добро без да го разпознават "лошите"! Така до колкото, чета даже тоя Мариян емен емен без малко да земе и той мозъчна операция да направи на тодор! *** кото видял, че и братята се справят добре със сърдечната такава, та зел и се отказаъл!