Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта

И четвърти човек бил намесен в спора между младежа и биячите му
20 яну 2016 13:14,
141
Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта
Мариян Иванов. Снимка: Facebook

Мариян Иванов е единият от свидетелите на трагедията, покосила Враца, а и цяла България - смъртта на 18-годишния Тодор.

Мариян дори се е опитал да реанимира момчето, докато линейката дойде. Мъжът първоначално помислил, че е блъснат човек, затова се е обадил на 112.

"Директно се обаждам на 112, какъвто и да е инцидентът, колкото и леко да е ударен някой, винаги е хубаво да дойде линейка", споделя той пред врачанско издание.

Мариян отива, за да види какво се е случило и каква е тази суматоха и... "трима се хванали на хорце - хванали са се ръка за ръка, след което разбирам, че двамата са братя - Десислав и Иван. Тодор е в средата".

Според него е имало спор помужду им и когато е пристигнал, скандалът все още продължавал. В препирнята се намесил и четвърти човек, клиент на такси, който изкрещял към братята: "Пуснете го, бе!"

Мариян разказва, че именно клиентът на таксито е направил опит да скрие бокса, който държал Тодор.

Мъжът твърди, че в този момент майката на Тодор пристигнала и крещяла, не след дълго синът се се свлякъл на земята. Жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми.

Мариян решил, че Тодор е епилептик, а бил чувал, че на тях сами им се възстановяват жизнените функции.

"Но в този момент тя започна да крещи някой да помогне на Тодор, умирал. Правил 2-3-4 гърча, опитал се да се изправи. В един момент се отпуснал... Не му улавях сърдечната дейност, пулс... Никъде аз не открих пулс. Може друг да го улови, но и докторът като дойде, и той не го улавяше на ръката. Дойде Десислав (единият от братята биячи – бел.ред.) и започна да бърка в устата му, като викаше: "Глътнал си е езика, да го извадя ли?"

Историята от там насетне е ясна – Тодор издъхна, а Враца избухна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И друго колеги/братя/българи..четох в медия "КОЙ?" как "поничките" не били осъждани и на следващия ден (когато се смени обвинението от непредумишлено в предумишлено...) вече в същата тази медия четох че едината "поничка" бил задържан в полицията....ала-бала.. това според Вас манипулация ли е?!
42
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То във видеото се вижда, че Тодор - при падането си удря и главата, но това никой не го споменава! Не съм за братята, но те като са излизали от дома си, не са имали намерение - да убиват някого!!! А Тодор, в случая самоуверен каратист - е единствения виновен! Такива като него, които нямат търпение, да изчакат пресичащ пешеходец, газят децата ни...! Бог да го прости!
41
45
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако никой не го е ритал и бил момчето щеше да е живо. Братята са убийци и трябва да излежат наказанието си. Не може двама мъжища да се репчат на тинейджър и да му се отбиват.
40
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Този Мариян вече втора седмица къде беше до сега? мънййй, мъни, мъни.Този Мариян е първият разпитан свидетел...това че медиите не го казаха веднага говори какъв инструмент са за манипулиране на обществото, този Мариян на следващия ден публикува във ФБ случката!
39
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"..Така така! Даже и друг пряк свидетел..." Тя същата тази девойка каза че те ("Поничките") са го удряли с бокс..после си признава че Тошко е бил човекът с бокса! Мариян е безпристрастен, нито "поничките" познава, нито Тошко...и на следващия ден е публикувал във ФБ каквот точно е видял, преживял..и т.н.
38
22
 
13
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Този Мариян вече втора седмица къде беше до сега? мънййй, мъни, мъни.
37
15
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Така така! Даже и друг пряк свидетел чухме! Приятелктата на тоя Тодор, само, че тя каза, че тия двамата "ангелски" братя са го държали и удряли! Та така! И на въпроса ти ПО ТЕЛВИЗИЯТА ГО КАЗА ТОВА! Та от там де!
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че Мариян е жив и здрва. В БГ често този, който се намесва в сбиване го отнася най-яко и от двете страни. Затова като стане подобнонещо хората само гледат отстрани и не се намесват.
35
15
 
16
 
! Отговори
... преди 8 години
Тука е като в оня виц АЗ ГО БУТНАХ С ЛОПАТАТА БАТЕ ГО ПОДПРЯ С ВИЛАТА, ДА НЕ ПАДНЕ И ТО ЧОВЕКА ЗЕ, ЧЕ УМРЕ! Еми да дадем на тия братя медали бре! Нали го уж там КМЕТА даже видял, че го и реанимирали и сърдечна операция му правили с байпас, да го спасят де, да не земат някой да си помислят друго! И даже после като ЕДНИ ИСТИНСКИ БЕЗИММЕНИ ГЕРОЙ си тръгнали преди и линейката и полицията да дойде (за да останат безименни де) Значи викам даите номер да ги подкрепя със SMS!
34
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как от какво е умрял, то е ясно - от келешлък и при това съвсем заслужено. Малък долен лигав бияч и престъпник.
33
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Категорично е доказано че по тялото на Тодор има нанесени 28 удара. Да не би братята да са го държали за да може той сам да си нанася ударите.." - къде го прочетохте?! По тялото на Тодор има 28 охлузвания, като повечето са причинени от свличането на земята! Значи не вярвате на човек, който е бил свидетел на случката, няма видео материал, няма снимки за нанесения "побой" над Тодор, няма официална информация от аутопсията..обаче сте категорични..
32
13
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
В други държави веднага след аутопсията казват от какво е умрял, а при нас втора вече седмица няма заключение от съдебните лекари. Какво чакат? чакат да видят кой какви връзки ли има. Говори се че майката на убийците работи в прокуратурата на Враца.
31
12
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
В други държави веднага след аутопсията казват от какво е умрял, а при нас втора вече седмица няма заключение от съдебните лекари. Какво чакат? чакат да видят кой какви връзки ли има. Говори се че майката на убийците работи в прокуратурата на Враца.
30
28
 
18
 
! Отговори
Лили преди 8 години
Сега ми стана ясно кой пусна партенката с глътнатия език! Въпросът е кой и защо я разпространи! Явно братята имат поддръжници, които се скъсват да пишат и харесват/не харесват тука. Каквото и да правите, те са убийци и ако подкупната разследваща и съдебна системи не направят необходимото да си понесат последствията, то природната няма да пропусне!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 37Ти откъде разбра? Или всеки ден джиткаш я до съдебна медицина, я до прокуратурата или съда и там персонала заедно с кафето ти споделя ли, споделя...
28
8
 
9
 
! Отговори
? преди 8 години
Ясно е ВИНОВНИ няма! Добре де тоя сега тука казва братята са невинни ВЪПРЕКИ ТОВА ТОЯ ТОДОР УМРЯ! Добре де, *** гледах и приятелката на Тодор тя пък каза пред телевизията, че е видяла как братята бият Тодор и ВЪПРЕКИ ТОВА ТОЯ ТОДОР УМРЯ! Сега айде нека са невинни тия братя що тогава ВЪПРЕКИ ТОВА ТОЯ ТОДОР ЗЕ, ЧЕ УМРЕ БРЕ? Да не е получил инфарк или исул или така нареченото самоумиране!? Не знам!? Има ли специалисти да го кажат това тука? Щот инак ВИНОВНИ КАКТО ВИНАГИ ПАК НЯМА! АМА УМРЕЛИ ПАК ИМА!
27
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BarniСпомням си миналата година една пикла също се тръшкаше и кълнеше,че една полицайка и била бъркала в гащите! Сега пък приятелката и близките на Тодор се тръшкаха,че бил здрав,добър и не знам кво си още,но изглежда истината е съвсем друга! Разбира се жалко за момчето,но все пак нека истината да излезе и всеки да си получи заслуженото!
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 24и 30 да бяха, аутопсията доказа,че са НЕСМЪРТОНОСНИ
25
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро във фейса гледах един клип заснет от балкон. На него ясно се вижда, че двамата братя и Тодор стоят на тротоара до една ограда, там е приятелката му която снве нагоре надолу, има и други хора. Изведнъж без никок да го докосне, Тодор се свлече на земята, просто падна сам. Явно е имал здравословни проблеми. Склонен съм да вярвам на единия брат, че както каза той - грам не сме го докоснали.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При условие, че почти всички коментиращи не са били преки свидетели и едва ли познават някой участник или очевидец на инцидента, интересно как могат набързо да си спретнат толкова нетърпящо коментари мнение?Щом някъде има бой и бити, няма невинни! Пък кой в каквото си ще да се кълне. Не познавам участниците и докато за Тодор мога да кажа: Мир на праха му!, от филипиките на 1-ия от брат пред репортерите нищо не разбрах: Имало само 1 удар, после не - нямало, а Тодор си лежал докато му помагали...