"Пентаксим"-ът за бебета безопасен, кълне се Москов

Ваксината отговоряла на всички родни и евро изисквания
Обновена: 20 яну 2016 12:15 | 20 яну 2016 12:14, Веселина Йорданова
58
"Пентаксим"-ът за бебета безопасен, кълне се Москов
Архив: Булфото

Здравният министър Петър Москов увери родителите, че петвалентната ваксина за бебета "Пентаксим" е безопасна.

"Гарантирам на българските родители, на майките и бащите на децата, каквото имам и аз, че ваксината "Пентаксим" отговаря на всички изисквания, нужни за това да бъде използвана на територията на България и ЕС", каза министърът пред журналисти в МС.

Още по темата

Москов отговори на изнесената в последните дни информация в различни електронни медии, че ваксината не отговаря на критериите и прокуратурата ще я спира, като заяви, че това е категорична лъжа. По думите му до края на деня от държавното обвинение също ще направят изявление в тази връзка.

Москов каза още, че това е ваксината, която се използва в най-много европейски държави.

"Мръсната война на икономически интереси може да засяга мен, може да ме влачат наляво-надясно, да ме проверяват, да ми пращат служби, да ми искат оставката, да искат нещо от правителството, но това не може да засяга спокойствието на хората за децата им", коментира министърът и допълни, че случващото се преминава границата не на политическото, а на човешкото.

Москов посочи, че ваксината е прилагана и ще продължи да бъде прилагана както в предишни години. "Всичко останало е лъжа и аз гарантирам това на българските родители", увери неколкократно той.

По думите му проверката на прокуратурата по анонимни и неанонимни сигнали през цялото време е била съвместна с министерството, за да се удостовери, че изнесената информация не е вярна.

Ваксините от задължителния имунизационен календар са сертифицирани и се прилагат в целия ЕС, каза още той и допълни, че може да обоснове всяка една процедура по доставката.

Министър Москов увери и че ваксината не е забранена за използване, както се твърди.

Той уточни, че другата визирана ваксина – Еувакс, която е против хепатит, стои на склад като резерв на държавата при евентуална бежанска криза. Тя никога не е била част или насочена към това да бъде прилагана на български деца от имунизационния календар. Ние имаме противохепатитна ваксина на явила се на търг фирма в България и тя се прилага, посочи Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
5
 
! Отговори
Ваймс преди 8 години
А икономическите интереси които са свързани с ваксините са от страна на големите фармацевтични компании на чието мнение ти предпочиташ да се осланяш без да проверяваш. Има сериозни данни че ваксините се използват от едни от най-богатите хора в света привърженици на доктрината за евгениката като средство за масово поразяване с цел редуциране на човечеството. Време е да започнат сериозни критични изследвания по отношение на това какво съдържат ваксините, каква е вредата от тях и каква ползата!
43
1
 
4
 
! Отговори
Ваймс преди 8 години
Москов през елизабетинската епоха в Англия било нещо нормално да се боядисват стените с оловна боя, тя отговаряла на всички изисквания и била използвана навсякъде в Англия. Имаш ли представа колко хора са измрели от това? Сегашните ваксини са днешния еквивалент на оловната боя. Хората ти казват че има сериозен проблем с тях и причиняват трайни увреждания на мозъка и дегенеративни заболявания след които и аутизъм. Време е за пълноценно разследване на т.н. ваксини.
42
0
 
1
 
! Отговори
истина! преди 8 години
С "Пентаксим "в България се работи от 1998 гПървоначално платена и имащите семейства си я закупуваха и носеха риска на някакво ниво да не е нарушена хладилната верига , а нямащите финанси си правеха ДТК -дифтерия ,тетанус и коклюш - една ваксина с много странични реакцииОт около 5 години се внесе безплатно за всички подлежащи" Пентаксим" и това е една от най- леко приеманите ваксини!!
41
0
 
1
 
! Отговори
of 48 преди 8 години
Много съм в час с проблема.Значи нямаме пари за изпитания за Наши ,но проверяваме производаството на Франция?!?!Брей ,*** ние сме били велики бе,по твоето внушение.Истината е ,че ваксините са френски само транстферирани от Турция!Истина е ,че Агенцията ще ги разреши само на хартия ,което никак не е безплатно.Истина е ,че мнозина дават хиляде евра за да се лекуват с доверие в Турция , а сега се реве с/у продукт от ЕС прилаган на децата н Турция.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от извораНе що ни си разбрал за какво иде реч. В България се правят клинични изпитания на лекарства но не се правят на български защото разработваните на ново лекарство е много скъпо и няма нови български лекарства. Но клинични изпитания на чужди лекарства се правят. Освен това България признава лекарствата които имат сертификат от ЕС. А при пентаксима произведен в Турция проблема е че той не е признат в ЕС и в България.Така че интересно Москов на какво се базира да го е пуснал за употреба?
39
0
 
2
 
! Отговори
от извора преди 8 години
В България се правят предимно клинични изпитания на нашите хранителни добавки. "Специализираните ни лаборатории не тестват наши лекарствени препарати, защото струва много скъпо. Това съобщи доц. Павлина Долашка, експерт по органична химия в БАН."Въпросните ваксини Нямат разрешение от Агенцията по лекарствата ,Но какво от това?Няма налична лаборатория ,която да установи безредността им....всичко е само съгласуване по документиИ движение на комисионни! И с цел - политически дивиденти
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих искала да уточня, че ваксините не са разрешени за употреба, а не опасни за здравето.Такива изводи не бихме могли да направим.С оглед на тези констатации, считаме, че е допуснато закононарушение, във връзка с осъществения внос на тези ваксини и съобразно правомощията ни, сме указали на министъра на здравеопазването, както и на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата да вземат необходимите мерки, да не допуснат употребата на тези ваксини, каза Петрова.КАКВО СТАВА?
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проверих и ваксината не е забранена. Правени са много клинични изследвания по въпроса.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратурата: Ваксините Еувакс и Пентаксим не са разрешени за употреба в БългарияМосков-Менгеле КАКВО ПРАВИМ СЕГА???
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
House, звучиш като един арогантен самонадян трътльо от Пирогов, който искаше да оперира детето ми без причина за да налапа парици от здравната каса, Слава Богу, че ми е дал разум. Изборът как, кога с какво и къде ще се лекувам е лично мой и никой няма право да ми се бърка, со хит дъ роуд House
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стадото има Светлина от своя Господ да го води, не сме слепи вече, Господ е който решава кой ще живее и кой ще умре и Господ ни е създал перфектни, не се нуждаем от ваксини и още по-малко от псевдо специалисти, които лекуват по теория от 1882, лекувайте се вие с нея, ние си имаме Господ, Той е най-добрият лечител.
33
7
 
5
 
! Отговори
Dr.House преди 8 години
Тъпотата народна продължава, единият гледап продажна джурналистка, другия чел блиц.бг.Стадо!!!! Не мое по медицински въпрос, да вярваш на медии, а да не вярваш на Специалисти, Лекари които са КОМПЕТЕНТНИ. Повтарям К-О-М-П-Е-Т-Е-Н-Т-Н-ИСтадото българско се манипулира по всички въпроси и затова е топлова зле.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Dr.Houseнищо не съм чела лично аз в и-нет, докторче, гледах предаването на Валя Ахчиева, има го в ютюб, гледай го, пък после обиждай.
31
0
 
3
 
! Отговори
кака преди 8 години
До АнонименПентаксим е вксина, която се поставя в България от 2010 година.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако лъже Москов да гушне чемшира
29
4
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Щом Москов се кълне, вероятно не е вярно.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знанието се дава от Господ, а не от обезумели от алчност мениджъри на фармацевтичния картел ако ще 20 години да учат пак ще си останат невежи.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Швеция, Германия ваксините са по желание, защо в БГ са задължително, дали защото робите от третоазредната колония БГ са нежелани живи, питам, къде са демокрацията и равните права
26
18
 
11
 
! Отговори
Dr.House преди 8 години
Писалите отдолу определено са за психиатрични заведения. Какво разбирате вие от Ваксини бе, БГМами, Таксисти и Мазачи???Прочел нещо в интернет и вече Капацитет, жалка работа.За да се изказва някой по темата се учи МИНИМУМ 6 години медицина!!!!Ще си затриете децата от простотия!Смешен народ, дето напълно си заслужава нелеката съдба.
25
6
 
5
 
! Отговори
Mna преди 8 години
Няма безопасна ваксина, нито ефикасна такава, днешната медицина се базира на фалшивата теория на Пастьор. Всички организми се разболяват от вътре, а не вирусите те заразяват - това е истината, а Пастьор твърди обратното. Всъщност вируси не съществуват, това което те наричат вирус е част от рнк -то, което е част от имунната система. хив и вируси на хепатит не съществуват.