28 рани по тялото на Тодор! От какво си отиде Тодор?

Бави се заключението от аутопсията, извършена от столични лекари
21 яну 2016 07:00,
116
28 рани по тялото на Тодор! От какво си отиде Тодор?
Снимка: Facebook

18-годишният ученик от Враца Тодор Йорданов бе погребан вчера без официалното заключение на столичните лекари, които извършиха втора аутопсия. Очаква се то да е готово до петък.

В града обаче се тиражира неофициална версия, според която заключението на патолозите посочвало, че няма следи от травми по тялото на младежа, които биха причинили директно смъртта му.

Още по темата

Според слуховете по-голямата част от изброените от патолозите 28 рани и охлузвания на момчето са получени при падането му на земята.

Близки и приятели на нелепо загиналото момче заподозряха, че официалното заключение на столичните лекари се бави нарочно от тях или от врачанската прокуратура. Целта била да не се създава допълнително напрежение след трагедията, пише "24 часа".

Недоволни от правосъдната система врачани дни наред протестираха заедно със съучениците на Тодор и настояваха за най-тежкото наказание на двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди - Десислав и Иван Дамянови.

Напрежението нарасна особено след като Врачанският окръжен съд освободи братята, известни с прякора си Поничките, от ареста и замени мярката им за неотклонение с домашен арест.

Недоволните от това решение подозират, че прокуратурата е побързала да даде разрешение за погребението на Тодор, преди да огласи официалното заключение от реаутопсията, за да успокои страстите в града.

Момчето бе погребано в кв. "Кулата", а стотици близки, съученици, приятели и съпричастни към трагедията на почерненото семейство се събраха още сутринта пред дома им, за да си вземат последно сбогом с ученика от XII "а" клас на гимназия "Васил Кънчов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
31
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
абе не знаех, че някой ако слезе да ме бие с бокс на пешеходна пътека нямам право да го ударя в корема, с риск да му изкарам въздуха и да лежа 20 години за умишлена смърт! Ти кво предлагаш, да ме поцепи с бокса, да ме на...бе и ако случайно оживея да правя курбан всяка година?
31
18
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ако са му изкарали въздуха и за това се задавил с храна,и си е глътнал езика-значи,че братята имат вина за смъртта му.
30
6
 
11
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Бави се медицинското заключение, защото не им е спуснато още от Пуркуратурата ! Столични, столични --- ама и те деца хранят !!
29
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и да имаше сериозни травми, включително черепно-мозъчни,ако смъртта е настъпила от задушаване с храна.няма умишлено убийство. Пълно е с такава практика на съдилищата - един потрошава от бой друг заради псувня, пострадалия умира от усложнения по-късно и съдът го приема за убийство по непредпазливост,ако не е налице неизбежна отбрана.
28
27
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драга Емилиана, смъртната присъда по този случай е вече произнесена. Тя е за хулигана с бокс- Тодор. Той е убиецът. Убиец на моралните ценности, убиец на доброто, убиец на справедливостта. Убиец, който уби себе си преди да убие други. И не, не скърбим за него.
27
32
 
22
 
! Отговори
Емилиана преди 8 години
Смърни присъди за убийците . Срам за цялата държава понички,пет6ли,кюфтета и прочие *** убива децата ни ,а вие се упражнявате на мъката на родителите на бедната душичка.Нямате ли срам.Имайте малко поне човещина
26
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как са братята, на които това *** съсипа живота? Дано съдът не се подхлъзне по обществения натиск на стадото.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От прокуратурата споменаха за 28 ОХЛУЗВАНИЯ ,а сега четем по медиите за рани и травми и така до като се спука медийния балон щото и на лаиците е ясно, че от охлузвания причинени явно от падане на земята - трудно се умира
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От прокуратурата споменаха за 28 ОХЛУЗВАНИЯ ,а сега четем по медиите за рани и травми и тока до като се *** медийния балон щото и на лаиците е ясно че от охлузвания причинени явно от паданите на замята - трудно се умира .
23
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да преговорим:Осемнадесет години Тодор е напълно здрав, след което в рамките на един ден сърцето му внезапно се разболява, гълта си езика, задавя се с храна, и после пада на земята 28 пъти един след друг!Феновете на научната фантастика сигурно са очаровани.
22
5
 
23
 
! Отговори
Пали лула преди 8 години
Хора, разберете, съдебната система е проядена. Съдии, прокурори, следователи, вещи лица - всичко е една мафиотска пирамидна система.Няма контрол, няма корективен орган, който да овладява цялата им пасмина и държава няма, защото такава не съществува.Който има акъл - просто да се изнася от ***, ако не може, поне децата си да изкара извън границите на този абсурд.
21
5
 
15
 
! Отговори
do 12 преди 8 години
,,82 рубли за 1 долар нефт 27 долара за барел масква гари" - Да ама и Dow Jones горит. Стягай компотите за зимата, че кризата от 2008г се повтаря. Този път наисина ще ползваме петродоларите за тоалетна хартия и разпалка на огнъня. Голем студ се задава :)
20
8
 
23
 
! Отговори
Владо преди 8 години
А не може ли тези травми да са от тренировките му по таекуондо?Това е контактен спорт и синини от ударите имат всички,които го спортуват и не изчезват бързо...
19
7
 
36
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Тълпата иска линч... Това не е право. Да се изяснят обстоятелствата и тогава да се тиражират заглавия. А който има елементарна представа от право знае, че това не е умишлено убийство. Умишлено означава предварително да са имали намерения за това, да са го планирали и тн.
18
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната статия по случай за отвличане на общественото мнение от сериозните проблеми на държавата - високи цени срещу нищо насреща - горива, винетки и т.н. и безобразно ниският стандарт на живот. Всички управляващи през последните 25 години трябва да си ходят да дойде експертно правителство, което да почне да стабилизира държавата!
17
22
 
15
 
! Отговори
Nina преди 8 години
Медицинската експертиза ще посочва, това, за което са платили. Щом Поничките плащат, всичко е възможно, дори да заключат, че момчето никога не е било бито. В мутренската държава права няма. Играят парите
16
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами бавят се, бавят се, чаааааааааакат, чааааакат...... Да видим сега кой ще плати повече, кой ще сложи по-големи пачки на везните на Темида и съответно на коя страна ще се наклонят...... и хоп - заключението ще се появи.
15
5
 
28
 
! Отговори
Kaleidoscop преди 8 години
Къде е правораздавателната система? Какво става в тази "държава"? УБИЙЦИ и социопати се разхождат и трепят наред. Вчера съдиите във Враца пуснаха бабаита и бъдещ убиец - синът на Ценко Чоков /онзи дето с кметска заплата си купи власт и вилнее ли вилнее.Къде е ВСС да провери що за магистрати работят в този съд?
14
21
 
11
 
! Отговори
Fal преди 8 години
До Анонимен под номер седем,Ти да не си някоя от държанките на братята или и на двамата се пускаш, та ги защитаваш тези УБИЙЦИ във всеки форум?
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От сърдечен удар, как от какво.