ДПС предупреди: Зреят бунтове заради тютюна!

Приетите на първо четене промени щели да създадат проблеми
22 яну 2016 13:22,
34
ДПС предупреди: Зреят бунтове заради тютюна!
Снимка: архив, Булфото

Сред производителите на тютюн зреят напрежение и бунтове заради неработещи промени в закона за тютюна. Това предупреди ДПС след среща с представители на бранша преди второто четене на промените.  

"В бранша има изключително много проблеми. От една страна тече изкупната кампания, цените са ниски, не се изкупува. От друга страна решаването на проблемите в закона за тютюна удари на камък", каза депутатката от ДПС Ферихан Ахмедова.

Тя припомни, че движението е предложило чисто нов закон, който бе отхвърлен. Според нея приетите сега текстове за изменение повече ще създадат проблеми, отколкото ще ги решат.  

Ахмедова нарече закона формален.  

Зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов обяви, че партията ще иска да се отмени приемането на второ четене и да се направят консултации с ГЕРБ с участието на браншовите организации.  

"В момента зрее напрежение и протести сред тютюнопроизводителите. Очакваме реакции от ГЕРБ", обяви Имамов.  

Председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов обяви, че иска да се изчистят подробностите, свързани с дребните производители. "Даваме предложения, но те не намират приложение. Производителите са недоволни, тръгнали са на протести, ние ги възпираме засега", обясни още той.  

Сред исканията на бранша са да има заложено начало и край на изкупната кампания, реален срок за раздаване на семената, да има колективен договор между фирмите и сдружения с представители на производителите и земеделското министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
Добре гледайте тютюн,но си му намирайте сами пазари.Норвегия забранява въобще продажбата на тютюневи изделия.Да ви изкупува държавата тютюна и след това да го изхвърля ли?Отглеждайте култури които се търсят.Тютюнът е отрова!Спрете да ни избивате с него!
20
0
 
4
 
! Отговори
medi doganov преди 8 години
Kolkoto i da saprosti se sabudiha.nay golyamata greshka na tatarina.shte gebardyasa.zaedno s volen agata.krayno vreme beshe.shte sajalyava che pishtaka beshe gazov.
19
2
 
5
 
! Отговори
османец преди 8 години
тия земи са наşи турски , ден тше дойде тия земи пак ще са турски
18
0
 
3
 
! Отговори
ами да се отделят преди 8 години
До Анонимен 12но да върнат българските паспорти и всичките техни тарикати които само по документи се водят Българи но благодарение на това работят в европа да бъдат експулсирани !! освен това да нямат право да гласуват за дпс....което е нормално защото няма да са повече български граждани.
17
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
стига с този тютюн мислете с какво може да се замени учените от бан да кажат каквоможе да вирее на тази почва и климат и хората да се преориентират към новипроизводства екологични и полезни за хората защо да внасяме боб от китай по5 лева за кг
16
0
 
13
 
! Отговори
иван преди 8 години
НАЛИ ДПС ОТКРАДНА БУЛГАРТАБАК, ЗНАЧИ ПРОБЛЕМ НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТЕ! ПРОБЛЕМА Е ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС ДЕТО ДЪРЖАВАТА НЕ МУ ДАВА РАБОТА И СРЕДСТВА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, А ГО ИЗСЕЛВА ОТ СТРАНАТА! НАД 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ВЕЧЕ СА ИЗСЕЛЕНИ!
15
3
 
11
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Турското население в Родопите съвсем не е местно- турците са пришълци в хилядолетната Българска земя и нямат работа в страната ни,в която са случайно попаднали гости (да не казвам натрапници),ако не знаят да се държат възпитано и с подобаващо уважение към коренните Българи. От всички мюсюлмани за нас са важни само помаците- тук те са в своята си земя и никакви други мюсюлмани нямат работа в нея нито права,а само повинности и задължения!
14
0
 
10
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Не на нас със тия будалкания- бунтовете не могат да узреят самички,ако ДПС умишлено не ги подклажда! Бунтовете се нуждаят от водачи,а кои са водачите на тютюнопроизводителите? Естествено ДПС- значи тъкмо ДПС подготвя тези бунтове!
13
1
 
12
 
! Отговори
до ДПС преди 8 години
А бе бейове, ВИЕ изобщо знаете ли как се работи тютюнът, та се правите на големи експерти?
12
3
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Е как така те ще решават за колко да продават? Ще продават за толкова, колкото им даде купувачът. Не стига, че сега държавата им дава пари наготово, а са и недоволни. Ми отделете се, кого плашите.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля прокуратурата да се самосезира: на практика това е директна заплаха!Всички знаят, че тютюнопроизводителите са електората на ДПС и послушно правят точно това, което ДПС им каже. ДПС са тия, които дърпат конците на тютюнопроизводителите.Цацаров, задействай се.
10
2
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
ДПС ги организира и контролира тютюнджиите, така че да се сърдят и да протестират пред сараите!
9
4
 
18
 
! Отговори
охо преди 8 години
Питам министерски съвет:защо като е вреден тютюна,забранявате да се пуши във заведения,вдигате акциза,вие министри убави и любоми защо спонсорирате производството на тютюн със данъците на всички.пушачи и не пушачи????докога ще ни правите на балами?защо не супсидирате пенсионерите?до кога българите от "Турски Произход"ще бъдат субсидирани за сметка на Бългаските българи?
8
4
 
18
 
! Отговори
тютюна е вреден преди 8 години
Писна ми от тези.Да произвеждат нещо полезно.Ако не им изнася да се оплачат на Пеевски.Той ги притежава.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PETATA KOLONA NA ERDOGAN.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С този неузрял тутун,к'ви па да са тия бунтове!?
5
6
 
27
 
! Отговори
Които си преди 8 години
отглежда тютюн да си го пласира и продава,хора няма какво да ядът-тия бунтове заради тази отрова!
4
4
 
25
 
! Отговори
Голямата екскурзия преди 8 години
Искат хем да са в турция хем в България е как да стане???
3
1
 
22
 
! Отговори
Коки преди 8 години
ако отиваха при робите от полето - ОК, но голямата баница отива при мутроагенти от ДС - ДПС
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде стига с този тютюн ! Нали цигарите са вредни - пък искат повече пари за тютюна си... да се преквалифицират ! Или да бягат към турция...