Игумен, обвинен в разкол, се жали от дискриминация

Софийската митрополия пък го хванала, че си купил джип
Обновена: 22 яну 2016 18:31 | 22 яну 2016 18:24, Камелия Цветанова
2
Игумен, обвинен в разкол, се жали от дискриминация
Снимка: Булфото, архив

Протойерей, доскоро изпълняващ длъжността игумен на манастир "Света Богородица - Седемте престола" в село Осеновлак, се е оплакал пред Комисията за защита от дискриминация.

Той твърди, че докато бил игумен на манастира, бил обект на атаки от местна фамилия, която години стопанисвала манастира, а конфликтът започнал, когато им поискал документ за собственост на кръчмата до манастира, съобщиха от Комисията.

Оплаква се още и от системни атаки от Софийската митрополия, както и от унизително и враждебно отношение, обвинение в кражби, хомосексуални деяния, констатации, че не може да води служба.

Смята, че отношението е такова, защото е ръкоположен от Пимен. Целта според него била да бъде смачкан, тъй като носи "печата на разколник".

От Софийската митрополия обаче в своя защита са обяснили, че след проверка са хванали игумена, че е купил и после е продал джип без знанието и съгласието на епархийския съвет.

Освен това той не успял да издържи успешно изпит пред епархийското ръководство и бил изпратен на 40-дневен стаж в столичен храм.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Протойереят заслужава категорично низвержение. Недопустимо е крадец да е свещеник.