България с най-малко убийства с оръжие на Балканите

Лидер в негативната класация е Албания
Обновена: 24 яну 2016 10:51 | 24 яну 2016 09:32, Красимир Ангелов
121
България с най-малко убийства с оръжие на Балканите
Снимка: flickr

В Албания има най-много, а в България - най-малко убийства с огнестрелно оръжие  на Балканския полуостров, съобщава БТА, като се позовава на изследване на сайтът "Франс Те Ве енфо"

Ако дебатът за оръжията грабва общественото внимание с всяко ново масово убийство в Съединените щати, същото не би могло да се каже за Албания. В тази малка южноевропейска страна с население от едва 2,8 милиона души има 1,5 пъти повече убийства с огнестрелно оръжие, отколкото в САЩ, сочи анализът на специалистите.

Фактите са категорични - през 2013 г. в Албания е имало 5,86 убийства с огнестрелни оръжия на всеки 100 000 души срещу 3,55 в Съединените щати.

Цифрите правят Албания първенец по този показател на Балканите, а зад нея се нарежда Черна Гора с 2,13 смъртни случая.

Статистиката сочи, че най-малко засегнатата страна в региона е България с едва 0,64 смъртни случая на 100 000 души.

Проучването, на което се позовава сайтът, е направено от институт към Вашингтонския университет в Сиатъл, занимаващ се с изследвания на световното здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХАПак облъчват плебса в боковите мантри "Живеем прекрасно".Тези нямат срам но ще последват съдбата на Чаушеско.Скоро...
20
3
 
16
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Генади, шефа ти беше охрана на Тодор Живков. И сега е пръв антикомунист и приятел на ангела меркел.
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Генади--........-Реално-убийствата в България са безкрайно много--ЗАЩОТО ГЕРБ извършва масов геноцид над Българският народ в момента...За самозапалилите се,за самоубилите се да ви напомня--това също са убииства на гербадЖЖЖиите.....
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УправляващНаваксваме, през януари започна офанзивата
17
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Значи, да разбираме, че всичко е нарвд в България, така ли?И да сме спокойни?Гати и прасешката пропаганда.Я, каажете на кое място сме по корупция, работеща съдебна система, икон.разтеж?
16
5
 
26
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
До ГенадиГенади най-много поръчкови убийства с патлаци , снайпери и гранатомет при кого ????? - при Бацеееее!!!
15
1
 
23
 
! Отговори
Управляващ преди 8 години
За една седмица гръмнаха 2 *** и сме на последно място
14
2
 
14
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
Патроните са скъпи 1 патрон=1 лебецНожове и ятагани само , Хюсеин мириканеца каза ,че треба да следваме пътищата на пазарната икономика!
13
7
 
18
 
! Отговори
ооо преди 8 години
До Генади 26Сравнението със соца е неуместно товариш...След 26 години без соц тук останаха старците и политиците разграбили страната ни.А вие герберистите само се заблуждавате ,че страната се оправя.докато има хора като вас да мисляр как да чопнат европейските пари тук нищо добро няма да се случи освен асфалта ....
12
2
 
11
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
И все пак още нямам отговор след пускането на документите ми в служба КОС !!!
11
22
 
9
 
! Отговори
Генади преди 8 години
Най-много убийства в България е имало по времето на соца преди 1989-таПрочетете за подземията на ДС и за лагерите на смъртта Белене и Скравена
10
7
 
17
 
! Отговори
se преди 8 години
Дали умишлено ни се натякват такива статистики.Защо изобщо се дискутира тази тема.Смешни агенции със неадекватни проучвания.Е и сега от грозната страна на нещата че умират хора от огнестрелно оръжие да насочим мислите си към уж позитивното.Т.ес у нас има малко гръмнате видите ли и тук е остров на стабилност и разцвет.Да ама Терминал 2 - изход е пълен уважаеми статистици и агенции.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На българина му дай да плюе по родината си, класически комплексар! За доказателство прилагам коментарите под мен.
8
2
 
9
 
! Отговори
mario преди 8 години
На последно място сме , това е добре за нашата страна.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V BALGARIA NAY- MNOGO UBIISTVA SE IZVARSHVAT CHREZ NZOK(NACIONALNA ZDRAVNO OSIGURITELNA KASA). PLASHTASH SI ZDRAVNI OSIGUROVKI ZA DA TE KRADAT I UBIVAT.
6
6
 
28
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Да умреш от смях. Или да плачеш. Ще си спомняте за милиционерите. Те биеха престъпниците. Защитаваха и власта, но но нямаше гейпарад. Вратата във къщи никога не се зайлючваше, и си играех на моята улица до 11 през ноща. Единствения страх беше, че ще ми опъват ушите като се прибера.
5
19
 
17
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
Червените *** са в лошо настроение тази сурин, поредната им лъжа беше опроверганаСлед като се оказа, че не само в България спира тока след снеговалеж и не само в България пътищата не са изчистениСега нов удар - оказва се, че по убийства сме на последно мястои още по-лошо - оказа се че любимата им Русия била по-напред в убйстватаРубладжиите са в шок
4
13
 
12
 
! Отговори
Жеко преди 8 години
Толкова сте досадни в коментарите си, едно с и също под всяка статия: "гроб, боко, цвъко, тиквата, ***, ........." Винаги недоволни, като класически онанисти!
3
4
 
26
 
! Отговори
жаба всезнайка преди 8 години
В България най-много убийства има с коли... Кого самоубили кого го прегазили... а иначе 5-6 души умират... Така е гроб рулит!!!
2
3
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Я, раздайте оръжия на останалата и не избягала *** тука от всякакъв етнос и пак направете класацията!!