Цените на плодове и зеленчуци скачат през седмицата

Най-много поскъпват краставиците и мандарините
24 яну 2016 08:29, Красимир Ангелов
24
Цените на плодове и зеленчуци скачат през седмицата
Снимка: Булфото

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 1,50 на сто до 1,423 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

От началото но годината ИТЦ се е повишил с 2,6 процента.

Доматите поскъпват тази седмица с 0,9 на сто и се търгуват по 2,14 лева за килограм. Цената на краставиците от внос се понижава с 4,1 на на сто до 1,68 лева за килограм. Зелето поскъпва със седем стотинки до 0,83 лева за килограм, а картофите се продават по 0,64 лева за килограм на едро.

Ябълките пък поскъпват с 3,9 процента до 1,07 лева за килограм. Цената на лимоните се понижава с 0,5 на сто до 1,94 лева за килограм. Портокалите поевтиняват с 2,9 на сто до 1,00 лв./кг., но мандарините поскъпват с 4,2 на сто и се търгуват по 1,22 лв./кг.

Кравето сирене поевтинява с 0,4 на сто и се продава средно по 5,55 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува по 10,00 лв./кг.

Олиото поевтинява с 0,9 на сто и се търгува по 2,13 лева за литър. Цената на каймата се понижава с 0,9 процента до 4,63 лева за килограм.

Зрелият фасул поевтинява и се купува по 2,08 лв./кг. Цената на ориза се качва с 1,5 на сто до 1,98 лв. средно за килограм. Яйцата се търгуват по 0,19 лева за брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Бойко тТиквата преди 8 години
Вие имате и пари за маслини?Веднага ще го поправим Роби ,ще вдигнем цените на тока,водата,данъците.Ще ви ръцкаме и както турчин не ви е еб......
14
3
 
3
 
! Отговори
работодател преди 8 години
до Бай Иван Абе и аз досега се чудих защо работниците ми носят буркани на работа да ядът.Взимат си отпуска или през почивните си дни сменят ангренажна ролка и зъбен ремък,масло или да лепят гипскартон или стиропор,плочки и т.нАз никога не съм правил подобни неща и си мислих ,че това е нещо като тяхно -хоби.Дали найстина ще да е от това ,че им давам 500лв.?
13
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
До ВАШ ПРОБЛЕМПроблема е ,че БГ работодателя има работнците си за роби!Плаща само и само да не умрее от глад за да може утре пак да отиде на работа!Дава 400-500-600лв и работника е ПРИНУДЕН да прави буркани,да вари ракия,да си сменя сам маслото ,шарнири,накладки,ремонтирва перални,фурни,бойлери,да шпаклова и прави гипскартон,плочки дори и сам се подстригва да не даде 5 лв за фризьор!Това го прави защото НЯМА ДОХОДИ а не защото го кефи да е олят с масло в канала януари месец...
12
1
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До ВАШ ПРОБЛЕМ.дори да се спрат санкциите на русия. русия си намери други пазари за купуване.и много неща си произвежда т самипроблема е че бг правителство се подчинява като куче на ес и сащ.да махнат визите с русия пак ще печели бг бизнес от рустур.
11
0
 
3
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
трябва още малко да се качат цените нали много добре живеем това са жълти стотинки трябва с левове да увеличите това ще е многопо добре.нарда ни е богат ще истърпи на този напън не е за първи път
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mаслините последните месеци също скочиха драстично.Под 6лв почти не се намират вече.
9
0
 
5
 
! Отговори
Отец Инфлациййй преди 8 години
Това е заради ОБЕЗЦЕНЯВАНЕТО на БГ левчето!Очаквайте скоро и метално 5 лева и дивки на тази цеца....
8
0
 
12
 
! Отговори
Dadan преди 8 години
Това е заради ниските цени на горивата ! - А преди това беше заради високите цени на горивата !
7
0
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
до анонимен 8Не е вярно ,че при баце всичко е нагоре!Виж всяка година ни НАМАЛЯ с 50000 човека,съответно намалява и безработицата!Намалява ни покупателната способност съотвятно килограмите съответно и холестерола!Знаеш ли колко народ чака да мине зимата и да се хване на зелено я лапад я маруля...и да го огрее слънцето да му падне сметката за отопление...
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкол***ндия е страна на парадоксите:Цената на петрола пада на горивата не, лилетките поскъпват, градския транспорт поскъпва, ел.енергията поскъпва, храните поскъпват, застраховките поскъпват. Но те поскъпваха когато и петрлола поскъпваше. Или казано по поросто при баце требда е винаги нагоре.
5
0
 
19
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Нали полските ябълки щяха да ни ги дават даже без пари ,да си раним "прасиеята",че имало ембарго срещу СССР?Па, нали и "бенджина" стана с лев надолу "Само във Варна де,дано Марешки отвори навсякъде",таа пак тая икономика,дето я учих в Свищов и Търново не е такава икономика!!!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди два дни гледах в един хипермаркет как отделят сдуханите мандарини за да може да продадат поне здравите, та незнам как ще вдигнат цените. Продажби няма. Пазарът е забулен почти.
3
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
25 години всичко скача нагоре това е територията наречена българияслед каго има санкции срещу русия защо ще скачат цените защото туканяма икон правила защото живота ни се упралява от алчни и неграмотни хора
2
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 8 години
Не съм очаквал друго след като шайката ГЕРБ е на власт. А в следствие на ембаргото пазарът би трабвало да се наводни с евтити непродадени на Русия стоки.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екстра :) Тъкмо си мислех спра купувам развалени ***. Спирам да купувам в знак на протест и дано всички ламтящи търговци да фалират!!!