Кучи студ и днес. Ледената епоха обаче си отива

Температурите стигат до 10° до края на идната седмица
Обновена: 24 яну 2016 07:39 | 24 яну 2016 07:38, Красимир Ангелов
16
Кучи студ и днес. Ледената епоха обаче си отива
Снимка: Булфото

Днешната неделя ще бъде последния ден с изключително ниски температури. Студеното време в последната седмица скова страната в лед, като няколко последователни дни в Кнежа и Севлиево температурите паднаха под минус 20°. В София пък в последните няколко дни температурата не се качи повече от минус 5 градуса.

В по-голямата част от страната минималните температури и тази нощ паднаха до минус 15°, минус 18°. Неделният ден ще бъде предимно слънчев, но все още много студен, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В 16 области в страната, предимно в Северна България, както и в София-град и София-област, остава предупредителния оранжев код за опасност. В останалите 12 области в Южна България и по Черноморието кодът за предупреждение е жълт.

В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността ще започне да се увеличава. Максималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а в Южна – между минус 4° и 0, в крайните южни райони до плюс 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха между минус 2 и 2 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

С настъпването на новата седмица ще дойде и подобрението на времето. То ще се усети слабо в понеделник, когато ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Преди обяд ще има по-значителни разкъсвания на облачността. На отделни места в Южна България ще има мъгла. По-късно облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите обаче ще се повишат, като повече дневните и максималните ще са между минус 5° и 0°, в Южна България до 2-3°.

Значителното повишение на температурите ще започне от вторник, когато градусите ще скочат на много места в Южна България по 6-7. Към края на работната седмица температурите на много места в страната вече ще достигнат до 10°. Следващият уикенд също ще бъде слънчев, с температури около 10 градуса над нулата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
СЛЕД 19 ГОДИНА ,КАТО СПРЕ РУСКАТА ГАЗ,ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКЪВ СТУД ЩЕ ВИ СПРЕТНАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ СЪБЕРЕТЕ КОКАЛИТЕ.ЩЕ СТАНЕ САМО НА ХЪБОВЕ.ХОРАТА ПРИ ТЕЗИ ТЕМПЕРАТУРИ ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО И ДАЖЕ СЕ ТРУДЯТ.КОГАТО ИМАХМЕ ПАРНО И ПЛАЩАХ 18 ЛВ НА МЕСЕЦ И АЗ БЯХ СМЕЛ РУСОФОБ.
10
4
 
3
 
! Отговори
тонката преди 8 години
само ще ти кажа,че,ако не живееше в БГ,а в любимата ти Русия при Путин,досега да си умряло от глад и студ някъде по улиците.Дръж се за бате си Бойко,че иначе лошо.Аз такива като тебе ги храня ежедневно,защото ми е жал,ама много,на другаря Путин обаче мислиш ли,че му пука?
9
0
 
3
 
! Отговори
ДО 7 преди 8 години
До neo5,ще си стоиш на топло,я как няма да си стоиш,нали ви е без пари отоплението
8
5
 
5
 
! Отговори
тонката преди 8 години
Бездомно куче,стига с тези глупости,а я кажи ко стана с рублата:)
7
1
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Случва се да е студено през зимата , петъка се наложи да си прибера акумулатора ,за всеки случай ,че нямам пари за нов ,
6
1
 
6
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Само по-бързо да дойде топлото, сега си показах носа навън, едвам ми запали колата на -7, за смяна е акумулатора :) Ще си стоя на топло в неделя.
5
2
 
3
 
! Отговори
gost преди 8 години
атака писна ми и без това от него *** зима е по иван е така всяка година
4
8
 
10
 
! Отговори
$ливен България преди 8 години
хахах аз пък днес ходих да се гмуркам в големия бариерен риф в язовира до града и правих снимки на полярни животни в джунглата наблизо.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
statiqta e napisana v piqnska krachma (kuchi stud)!!!
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онзи ден по три телевизии дадоха различни прогнози.
1
2
 
22
 
! Отговори
Панайот преди 8 години
След тази новина започнаха да ми се причуват птички да чуруликат,а може и да съм вдигнал кръвното. ;)