Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия

На форума не бяха издигнати други кандидати за поста
Обновена: 24 яну 2016 17:12 | 24 яну 2016 15:34, Петя Славова
51
 Мустафа Хаджи беше  преизбран за главен мюфтия
Снимка: архив, Булфото

Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия на днешната редовна Национална мюсюлманска конференция в НДК. Други кандидати не бяха издигнати на форума.

Още по темата

Ако не ни регистрират, ще направим още една конференция, защото законите се правят в услуга на хората, а не хората да са подвластни и да са роби на законите. Това заяви на пресконференция Мустафа Хаджи, след преизбирането му. Той коментира темата в отговор на въпрос какво ще направи Главното мюфтийство, ако съдът откаже да признае легитимните решения на днешната конференция.

Ако тази конференция не бъде регистрирана, ще съберем отново тези хора /делегатите/, да кажат какво да правим, посочи главният мюфтия. На въпрос какво ще направи през новия си мандат, за да паднат съмненията, че Главното мюфтийство има запорирани сметки и получава пари от Турция, Мустафа Хаджи каза, че е представен на НАП погасителен план, който се следва стриктно. Т

рябва да издължим това, което дължим, и да получим решение от съда за тези задължения, които са ни надписани неправилно, защото са ни третирали като бюджетна организация, а ние не сме, посочи главният мюфтия.

По повод на твърденията на бившия главен мюфтия Недим Генджев, че участниците в днешната конференция, начело с Мустафа Хаджи, ще участват в нов проект на Лютви Местан, главният мюфтия отговори, че не се занимава "с клюките на Генджев, на Николай Панков и на Иван Костов".

Преди това той направи отчетен доклад какво е свършено през последните пет години. Според обявените от него данни, за последните пет години са реконструирани 13 вакъфски имота и са придобити 61. Ремонтите на джамии в някои населени места са част от дейността на отдела "Вакъфи" на Главното мюфтийство, каза Мустафа Хаджи. Той допълни, че през мандата са ремонтирани 36 джамии и са построени 27 нови джамии. 

Главният мюфтия каза още, че през изминалия период е била въведена и централизация на финансово-счетоводната дейност на изповеданието, като за целта е бил въведен нов счетоводен софтуер и нова счетоводна система.

Както Dnes.bg писа, в страната има общо 1317 регистрирани настоятелства, като излъчените делегати за днешната редовна Мюсюлманска конференция са 1177, а към тях се прибавят и 47 делегати - по право.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
8
 
! Отговори
САЛИ преди 8 години
Стига с тази асимилация!Да живее Делиорманската Турска Република!
26
3
 
7
 
! Отговори
Ali преди 8 години
До Шабанали Мемедсвет? Пишман българин!
25
6
 
6
 
! Отговори
Завоевателя преди 8 години
Малко остана. Няма вечно да търпим репресии от страна на българите. Вие ще си имате отделна държава и ние от Южна България също.
24
3
 
5
 
! Отговори
Емин преди 8 години
"туркофилията" няма нищо общо с религията и е грешно понятието "турска вяра"
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От туркофилията на два примитива тук да му се доповръща на човек.
22
4
 
5
 
! Отговори
Емин преди 8 години
Много ми пука как пишеш "Турция" !!!! Но се засегна темата защото правиш забележки за правопис , а сам ти си спал в часовете по български език..ха..ха
21
6
 
7
 
! Отговори
Емин до 32 преди 8 години
Никъде няма да ходим. На който не му отърва да се маха!!!Ние не сме родени в Турция. А като те гледам как владееш ти българската граматика....ха..ха ти си наштъ гордост...ха..ха
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мразя исляма, а това, че в България е проводник на чужди икономически и политически интереси във вреда на родината ми! Исляма тук е смокиновото листо на турските неоосмански амбиции и претенции. Турската държава е най неприятният от всичките ни съседи и ни създава най много проблеми непрекъснато. Това е!!! И непрекъснато се гаврят с историята ни, непрекъснато се изкарват ангелчета закрилници, при третирането ни като ***, рая, безправна, с кръвен данък и ангария. Бунтове и смъ.рт е история
19
7
 
8
 
! Отговори
Емин до 29 преди 8 години
Като чета коментарите като твоя се радвам че съм роден мюсюлманин...ха..ха Не случайно всички прасета и магарета носят християнски имена..ха..ха
18
9
 
9
 
! Отговори
Емин преди 8 години
Всевишния да е доволен от избора. А тези които плюят това нали не е тяхната религия. Не ни интересува тяхното мнение.Я ми кажете един град където християнството не е наложено с кръв,меч и изтезания?
17
6
 
10
 
! Отговори
TURKIYE преди 8 години
Kircaaliden tum turklere ve Turkiyeye selamlar
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази новина искат да зарадват онази пакистанка от Благоевград, която някой услужливо докарал в България преди 25 години.
15
7
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
- Г-н Динков, във вашата книга твърдите, че присъединяването на България към Османската империя е спасило българския народ. Защо смятате така?- Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стоян Динков: Османската империя спаси българския народnovinar.bg/news/stoian-dinkov-osmanskata-imperiia-spasi-balgarskiia-narod_MzY0MTs0MA==.html
13
3
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
27 нови джамии? В страна с преобладаващо християнско население?Защо ли като четох всичко това,си мисля че живея в Турция,а не в БЪЛГАРИЯ!В коя държава с преобладаващо мюсюлманско население,християните имат права и не са преследвани?В Рим,при построяване на джамията,осветена през 1995 г.саудитската преса отбелязва като капитулация пред исляма!"Очевидец:Странджа ври от араби,само млади мъже"-към 16 и 17 -може би за това са и новите джамии или още не ви интересува?БЕЗРАЗЛИЧИЕТО ЩЕ НИ УБИЕ!
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е айде сега да не се правим на луди , и вие си имате Дасикане Рома-българеещи се Роми в България , като по време на пристигането ви по тези Земи никога не сте били християни а по нареждане на Византия
11
3
 
8
 
! Отговори
до: 17 преди 8 години
Как да не те интересува , ние сме живяли точно 485 години в Османска Империя , та Османците са част от История на България , нима може да се отрече това , може да се излъже но не и да се отрече
10
5
 
12
 
! Отговори
ффф преди 8 години
Пълна ликвидация на исляма,до безусловната победа на научната цивилизация.
9
2
 
18
 
! Отговори
Оногондур преди 8 години
Редакцията,защо не допълните настоящата новина с "На конференцията присъстваха както представители на настоящото ръководство на ДПС в лицето на Мустафа Карадайъ,така и бившият председател на партията Лютви Местан.Гост на събитието беше и посланикът на Турция у нас" ?Или трябва да го научаваме от други медии?
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муслиман на муслиманите с две думи талибан