Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия

На форума не бяха издигнати други кандидати за поста
Обновена: 24 яну 2016 17:12 | 24 яну 2016 15:34, Петя Славова
51
 Мустафа Хаджи беше  преизбран за главен мюфтия
Снимка: архив, Булфото

Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия на днешната редовна Национална мюсюлманска конференция в НДК. Други кандидати не бяха издигнати на форума.

Още по темата

Ако не ни регистрират, ще направим още една конференция, защото законите се правят в услуга на хората, а не хората да са подвластни и да са роби на законите. Това заяви на пресконференция Мустафа Хаджи, след преизбирането му. Той коментира темата в отговор на въпрос какво ще направи Главното мюфтийство, ако съдът откаже да признае легитимните решения на днешната конференция.

Ако тази конференция не бъде регистрирана, ще съберем отново тези хора /делегатите/, да кажат какво да правим, посочи главният мюфтия. На въпрос какво ще направи през новия си мандат, за да паднат съмненията, че Главното мюфтийство има запорирани сметки и получава пари от Турция, Мустафа Хаджи каза, че е представен на НАП погасителен план, който се следва стриктно. Т

рябва да издължим това, което дължим, и да получим решение от съда за тези задължения, които са ни надписани неправилно, защото са ни третирали като бюджетна организация, а ние не сме, посочи главният мюфтия.

По повод на твърденията на бившия главен мюфтия Недим Генджев, че участниците в днешната конференция, начело с Мустафа Хаджи, ще участват в нов проект на Лютви Местан, главният мюфтия отговори, че не се занимава "с клюките на Генджев, на Николай Панков и на Иван Костов".

Преди това той направи отчетен доклад какво е свършено през последните пет години. Според обявените от него данни, за последните пет години са реконструирани 13 вакъфски имота и са придобити 61. Ремонтите на джамии в някои населени места са част от дейността на отдела "Вакъфи" на Главното мюфтийство, каза Мустафа Хаджи. Той допълни, че през мандата са ремонтирани 36 джамии и са построени 27 нови джамии. 

Главният мюфтия каза още, че през изминалия период е била въведена и централизация на финансово-счетоводната дейност на изповеданието, като за целта е бил въведен нов счетоводен софтуер и нова счетоводна система.

Както Dnes.bg писа, в страната има общо 1317 регистрирани настоятелства, като излъчените делегати за днешната редовна Мюсюлманска конференция са 1177, а към тях се прибавят и 47 делегати - по право.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-мpъceн . Този ни гласи шериат.
6
8
 
9
 
! Отговори
Бобчо преди 8 години
Щи бръсна скоро мустака с ятагана....Мустафа Хаджи....
5
9
 
9
 
! Отговори
скинхед преди 8 години
Какво ме интересува някакъв фес!? Да ***!
4
6
 
14
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
На пристанището, има жълта лента, която християни не могат да пресичат, що сме длъжни да те търпим тебе хаджи, теб и джамиите ти?
3
5
 
15
 
! Отговори
от Кърджали преди 8 години
Доган и ДПС да го духат, стана това, което каза Турция! Сега омразния фикри сали ако искате го правете депутат, ние си искаме Мустафа Хаджъ!
2
2
 
11
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До вгрНо броят на мюсюлманите съвсем не е нула.Във Виена също няма но половината виенчани вече са от ***.
1
13
 
28
 
! Отговори
вгр преди 8 години
... и си казваме че сме християнска държава ... СРАМОТА !!! Да си вземем пример от Словакия - там броя на джамиите е 0 (НУЛА)!