Германците обръщат тренда: Замириса на лято в BG

Силен летен сезон у нас прогнозират експерти
25 яну 2016 18:00, Бойчо Попов
52
Германците обръщат тренда: Замириса на лято в BG
Снимка: архив, БулФото

С малко пo-благоприятни цени, много реновирани хотели и много по-голямо присъствие в каталозите на туроператорите, България стартира подготовката за туристическото лято на 2016 г., пише в свой анализ германското седмично специализирано издание Touristik Aktuell.

"Страната се представя по-професионално. Мирише на лято в България", казва Франк Тиел, мениджър продажби в Schauinsland-Reisen.

Към неговото мнение се присъединява и директорът на Thomas Cook Щефани Берк. България е "изключително атрактивна", както по отношение на по-младите купонджии, така и на семействата, смята тя.

Нежеланието на много авиокомпании да летят до Тунис, настоящата ситуация в Турция и увеличението на цените в Гърция също са козове за родината ни според германските специалисти. България вече не е толкова евтина, както преди, но е алтернатива за туристите, които искат едно нещо: мързелуване на плажа, пише Touristik Aktuell.

"България е сериозна алтернатива на Тунис", казва Ролф-Дитер Малцан, директор на DER Touristik Köln. Още през миналото лято България е спечелила от срива в Тунис, а това ще се повтори и през 2016 г., смята той. 

В България DER Touristik гради собствената си програма за годината преди всичко с фокус над Златни пясъци, които през миналата година са били оперирани от Riu. Alltours разширява предложенията с цели 30 нови хотела, сред които за първи път има два от веригата Sentido, Golden Star и Golden Family в Златни пясъци до Варна. Те принадлежат на агенция Grifid, която работи в България в сътрудничество с Alltours.

1-2-Fly също увеличава присъствието си в България – с нови концептуални хотели като първия Suneo Club, докато Öger Tours влиза в новия сезон с пет хотела по българското Черноморие.

Thomas Cook и Schauinsland предлагат за първи път почивки за германците и в Албена, който се счита за идеално място за семейни почивки и на много места предлага безплатен W-LAN достъп.

Още новини за туризма четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
17
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 години
Да са живи и здрави да си харчат милионите от немски бабички, английски алкохолици и полски колхозници :) На Черноморието нормален човек с пари няма да стъпи никога. Това са фактите. Сравнени с Гърция сме пълна, ама пълна нула.
6
6
 
19
 
! Отговори
yea преди 8 години
всяка година ги пишете същите глупости, и за имотите и за икономиката и тн тн. а реалноста говори друго. на немците не им е до купони
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наще хотелиери се надяват на 100 годишни немски бабки да им пълнят хотелите. Само че елитните западни курорти по море вече са си запълнили сезона , а ние тепърва рекламираме. Нали вече руснаците ги бяхме зарибили, защо са ни бабки от Германия?Кой нормален западен турист ще избере България пред Палмите на Хърватия ? В България идват са западни пубертети за алкохолен туризъм.
4
33
 
22
 
! Отговори
Мирела преди 8 години
Сидеров е нашият водач. Ние, всички истински българи му вярваме безрезервно, защото той ще ни изведе от колониялното робство в което се намираме от повече от 25 години. С помоща на Русия можем.
3
3
 
18
 
! Отговори
нЕма файда преди 8 години
В това ,че алкохолните туристчета пак ще дойдат няма съмнение ние сме им евтина дестинация въпроса е каква ще е ползата от тях . Оставам с впечатлението ,че при тях цялата пара отива в свирката добре е ,че купонясват ,но в останалото са гола вода.
2
10
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Супер, ще пропуснеме значи черноморието, отиваме в Гърция. Тука нека си ги канят нашите гостоприемници, да ги напиват и да им взимат жълтите стотинки, като си мислят че са направили големите пари!
1
4
 
28
 
! Отговори
работник преди 8 години
Еха обещанията на хотелиерите за заплати ще нарастнат, но както винаги ще останат неизпълнени. За какво да се радваме - на 400 лв заплати по морето?