Германците обръщат тренда: Замириса на лято в BG

Силен летен сезон у нас прогнозират експерти
25 яну 2016 18:00, Бойчо Попов
52
Германците обръщат тренда: Замириса на лято в BG
Снимка: архив, БулФото

С малко пo-благоприятни цени, много реновирани хотели и много по-голямо присъствие в каталозите на туроператорите, България стартира подготовката за туристическото лято на 2016 г., пише в свой анализ германското седмично специализирано издание Touristik Aktuell.

"Страната се представя по-професионално. Мирише на лято в България", казва Франк Тиел, мениджър продажби в Schauinsland-Reisen.

Към неговото мнение се присъединява и директорът на Thomas Cook Щефани Берк. България е "изключително атрактивна", както по отношение на по-младите купонджии, така и на семействата, смята тя.

Нежеланието на много авиокомпании да летят до Тунис, настоящата ситуация в Турция и увеличението на цените в Гърция също са козове за родината ни според германските специалисти. България вече не е толкова евтина, както преди, но е алтернатива за туристите, които искат едно нещо: мързелуване на плажа, пише Touristik Aktuell.

"България е сериозна алтернатива на Тунис", казва Ролф-Дитер Малцан, директор на DER Touristik Köln. Още през миналото лято България е спечелила от срива в Тунис, а това ще се повтори и през 2016 г., смята той. 

В България DER Touristik гради собствената си програма за годината преди всичко с фокус над Златни пясъци, които през миналата година са били оперирани от Riu. Alltours разширява предложенията с цели 30 нови хотела, сред които за първи път има два от веригата Sentido, Golden Star и Golden Family в Златни пясъци до Варна. Те принадлежат на агенция Grifid, която работи в България в сътрудничество с Alltours.

1-2-Fly също увеличава присъствието си в България – с нови концептуални хотели като първия Suneo Club, докато Öger Tours влиза в новия сезон с пет хотела по българското Черноморие.

Thomas Cook и Schauinsland предлагат за първи път почивки за германците и в Албена, който се счита за идеално място за семейни почивки и на много места предлага безплатен W-LAN достъп.

Още новини за туризма четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Да бе, да. Освен, ако са наумили да ни пратят ония палавници от Кьолн. И да ги срещнат с руски туристки, които според прогнозите на Ангелкова щели също да се върнат масово. А, ако и ние обърнем трендЯ, пей сърце. Ще теглим по един кредит, седмична винетка и сме на море, колко му е.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Извинете Ама наистина не си прав. Аз не понасям мърльовщината и в чужбина, както и старата храна, мръсната вода и евтината тарикатщина. Това, че Гърция и Турция вече са се излекували от тези пороци, не означава, че и нашите бизнесмени няма да се излекуват, но това не става бързо. А до като се излекуват немските пенсионери ще им правят компания, все пак парите не миришат, макар и да са малко.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i az OTIVAM NA MORE DA GI TARASHA KATO ZA POSLEDNO INIKOHGA DA NESE SESHTAT DA IDAT TUK KVISA TEA NEKOI PITALINI ISKME LI ES TATIA CHE IDAT TUK NA EVTINIIKA MAA.M,KA.IM.FA.SHI.ST.KA ITARASH DO DUPKA
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама плюете и винаги Русия намесвате. Някой дс помни годините когато идваха на палатки и в комплексите имаше хотели 1 и 2 звезди. Нямаше и ресторанти и закуската беше на смени.Сега лошото е - обслужване, не знаене на езици и натрапване
23
1
 
14
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
ISKAM RUSKINI....
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека, нека, но надали.
21
1
 
1
 
! Отговори
3S преди 8 години
Много си ***, Саше.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
германците оставят по 20 евро за цялата си ваканция у нас и то в супермаркета
19
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горките хора, сега ще видят що е то мутра и бетон.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АтакистаТе Атака ако са бедна партия, как имат теливизионен канал хахаха. А от Сидеров по-голям демогог няма. В предишния парламент се нагушиха с милиони за да подкрепят турците и комунистите!
17
18
 
20
 
! Отговори
Балкантерорист преди 8 години
Елате на нашето хубаво ченоморие! За удобство всичко е бетонирано, водите са феклани - полезно е за кожата! Имаме лесни жени и алкохол за малко пари, вярно ще ядете кофти храна, но вие така или иначе сте свикнали у германско, а и ще си плащате като попове за нея, ине само за нея. На качване в самолета, ще ви текат сълзи от радост, все пак сте стигнали до него, въпреки няколкото обира.
16
17
 
23
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
Ама настина си заслужавате съдбата всички там дето сте останали в България!!хората се опитват да помогнат с малко пропаганда а вие не спряхте да плювате по собствената си държава и по собствения си народ!!!май ще излезе вярно че почти всички там сте психично болни и злобари!!!!къде ли не почивате турция,Гърция само собствената си държава не понасяте!!!!!БАЙ ГАНЙОВЦИ И ТО ПРОДАЖНИЦИ!!!!!
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12Вземи си пий хапчетата редовно , защото ставаш смешен. АТАКА не купува гласове с пачки, защото първо не е толкова богата партия и второ ако твърдението ти е вярно, то тези купувачи до сега да бяха давани по всички поръчкови телевизии като хора от АТАКА и да бяха осъдени вече.Купувачите на гласове са партиите с пари от Америка- ГЕРБ, Реформатори , АБВ и ДПС. Тях никой от прокуратурата не ге преследва , а напротив. Това ,че не харесваш Волен не значи че не е прав. Помисли малко.
14
9
 
6
 
! Отговори
Атака-патрул преди 8 години
За целта, на чужденци (като британци и немци) сме сформирали екип от роми, които на плажа ще им тикат атрибутите си в лицата им и ще записваме видеа на тези сцени. Ще ги пущаме в Ютюб, за да знаят догодина дали да идват. На ромите ще се заплаща добре, за да не ни обвиявате, че сме безсърдечни расисти.
13
2
 
8
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Dobro e be.... vo Varna odam sekoj godina i nema problem i da se napies i da vikas nikoj ne te giba. A vo Grcija sekoja porano stalono se tepav so gaarcite..... site tie se kradciiiiiiiiii.
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МирелаСамо като кажеш Сидеров и някои европедераси ги обзема мозъчната смърт и започват с минусите. Умните хора гледат АЛФА нонстоп, слушат Сидеров и компания и осмислят всяка негова дума. А когато за десерт ти пусне последният видеоклип на Олег Михайлович Газманов посветен на величието на Русия ти доставя истинско душевно удоволствие. Както казва Сидеров с този клип Атакистите ще посрещнат и новия *** щатски посланик. Ни си гаси туй що не гасне.
11
1
 
10
 
! Отговори
дон Мафиозо преди 8 години
Държа възможно най-ниски цени и винаги ще имам клиенти.Да му мислят алчните и прости печалбари, загробили се със големи наеми!
10
12
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Като дойдат дойчовците и нашите им смъкнат по три кожи, за всяка услуга - чадър, шезлонг и пр. за 50 лева, като ги натровят с развалена храна и ги напият с метилов алкохол, като ги заразят със сифилис нашите ***, ще им излезе през носа почивката! Ще има да мечтаят за Тунис, Испания и дори Турция, но реалността ще ги срази тотално! Нашите хиени срам нямат - ще оберат и последното евро на западняка и дори ще го накарат сам да си почисти стаята в хотела, за довиждане!
9
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МирелаСидеров е нашият водач..............Мирела, ... нямаме нищо против Сидеров да е ТВОЯ водач, само не мога да разбера защо вие атакистите говорите непрекъснато от името на народа ?На база на 2-та купени процента, който имате ?
8
12
 
4
 
! Отговори
Атака-патрул преди 8 години
Това лято ще обикаляме и ще се грижим за комфорта на нашите братушки-руснаците. Те да се чувстват добре и комфортно е най-важно за нас. Естествено, че чежденци, като немци и англичани са също важни за нас, но приоритет ще отдаваме предимно за осигуряване на техният дискомфорт.