Скандалът с ваксините хранил сектата "родители"

И Мирослав Ненков смята, че историята "Пентаксим" е политическа
26 яну 2016 09:37,
76
Скандалът с ваксините хранил сектата "родители"
Снимка: архив Reuters

Скандалът с ваксините е чисто политически и налива вода в мелниците на тази секта родители, които не си ваксинират децата, настоя бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

"Това е ужасно, защото ваксинирането е от изключително значение за здравето не на конкретното дете, а за здравето на цялото общество за много опасни болести", коментира той пред bTV.

Още по темата

Две фирми произвеждат тези ваксини, те планират производството за 4-5 години напред. В техните планове нас ни няма, защото нашият Закон за обществените поръчки забранява да се обяви обществена поръчка за 2017, 2018 и 2019-а, отчете Ненков.

Има някакъв вариант в сегашното ни законодателство да се сключи рамково споразумение, което е напълно законно, но не е дефинирано съвсем ясно, допълни той.

"Нашите народни избраници трябва да намерят начин за ваксините с която и да е от двете фирми да се сключи рамково споразумение за следващите 3 години", препоръча Ненков.

Той изтъкна, че другите държави си планират разходи за ваксини за години напред. Фирмите могат да правят каквото си искат, защото са само две, заяви Ненков.

Той препоръча на родителите, на които им предстои ваксиниране на дете, да го направят задължително.

"Има вариант да се намери друга ваксина, да не е притеснителната турска ваксина, дори ако трябва да се плати от джоба", обясни той, като отбеляза, че сумата не е непосилна.

"Когато е такъв залогът, парите нямат никакво значение, защото полиомиелитът много по-скъпо се лекува", заключи Мирослав Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де,така и така стана скандал,защо не направим бартер с тези ваксини с друга европейска държава,да речем за аспирин? Защото отсреща,ще ни се изсмеят и ,ще питат бъзикаме ли се,или вече живакът силно е увредил мозъците ни!
35
0
 
11
 
! Отговори
We преди 8 години
Интересно къде ли работи сега този ексминистър и интересите на чия фирма защитава?Гледайте руския филм ,,Ваксина на страха ,, и ще ви стане ясно!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагло , цинично тоз ако се изкаже така в някоя бяла държава това ще бъде края на кариерата му и единствената работа която ще хване ще е боклукджия .
33
1
 
14
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
До Анонимен 17Ама Вие наистина ли вярвате, че ваксините против холера са само за мигрантите?Нали ако избухне епидемия, ще ваксинират всички подред - и нас, и нашите деца и мигрантите.Не вярвам на нито една дума на управляващите, защото досега сме били лъгани непрекъснато и във всичко.
32
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
36 - Във ваксините НЕ се съдържа живак.Има живачни съединения. Но те са напълно безвредни, така както натрият в трапезната сол няма да ти изгори езика (чистият натрий ще го изгори).
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Москов и тоя пъпеш от снимката, като са толкова отворени, защо не ваксинират децата си публично в студиото на някоя от телевизиите, които непрекъснато обикалят да лъжат хората. Интересуват ги единствено комисионните, с които се нагушиха, а дечицата - кучета ги яли. Нали не са техните.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
32 - И не, Европейската харта НЕ Ви дава абсолютно никакво право да бягате от отговорност и да застрашавате живота на околните.Стегнете се и си ваксинирайте бъканите гнусните деца!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един бездарен гербераст, специалист по обикаляне на сутрешни блокове е пуснат на амбразурата да защитава крадците.
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
32 - Не сте права, защото Вашето решение да не ваксинирате детето си може да изложи на опасност други хора.Не може да плъзват епидемии заради капризите на хора като Вас!
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да няма прблем пентаксим.Има проблем с турският Пентаксим и ваксината за хипатит В.ЕНито една от двете няма разрешение за ЕС.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азПо твоята логика няма проблем да ползваме и сомалийски ваксини,стига да са евтинки.За това сме в ЕС,за да спазваме някакви стандарти,а иначе при силно и често главоболие навремето са лекували с трапанация
25
1
 
16
 
! Отговори
гтф преди 8 години
проблема е, че ваксината е турска, както знаем от турция нищо хубаво не може да се очаква.
24
2
 
10
 
! Отговори
Площад Оставка преди 8 години
За тез пребоядисани комунисти щом и родителите станаха сектанти ...
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента от общо 316 болници в България, 103 са частни.Инвестициите за създаването и развитието само на най-големите 10 клиники са грубо около 700 млн. лева, като основна част от тях са направени през последните пет години. Собственост - пряка или скрита - на лекари. Министри, зам.министри на търговията със здраве.
22
1
 
5
 
! Отговори
Проблемът е цар $ преди 8 години
През октомви 2014 г. избухва скандал относно обществена поръчка на шествалентни ваксини за деца, която министър Ненков спира и обявява пряко договаряне с фирмите доставчици.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анестезиолог към възрастна пациентка:- Бабо, предлагаме два вида упойка за приспиване - немска, която е по-добра, но скъпа, и българска, която се покрива от здравната каса.- Щом касата я покрива, приспи ме с българската, докторе.Анестезиологът запява: "Аз съм Сънчо, ида от горица..."
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE SE VAKSINIRAITE SHTE SE ZARAZITE S AOTIZAMOT JIVAKA
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колумб открива Америка през 1492 г. После над 100 милиона индианци отиват в по-добрия свят. Нашите добри приятели американците са спомогнали за това - например с награда 25 цента за скалп. Имало е и по-хуманни методи - с ваксинация, например. Щатските лекари открили ,че ваксината за едра шарка е безопасна за европеецза - дългосрочен имунитет, но смъртоносна за ***. Така че, драги индианци, не роптайте - продавайте земите си и се ваксинирайте. Казах!
18
5
 
18
 
! Отговори
222 преди 8 години
А С ТИЯ ТУРСКИ ВАКСИНИ НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ ЕС ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИЗПИТВАНЕ ,ЗА ДА СЕ ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ..ВСИЧКИ КАТО СЕ ПРАВЯТ НА ЗНАЕЩИ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ ОТ ЕДНА СТРАНА ЩЕ ОСТАВЯТ ДЕЦАТА БЕЗ ВАКСИНИ, ОТ ДРУГА ГИ ОБРИЧАТ НА АУТИЗЪМ И СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ ОТ ЖИВАКА..
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да не съм фен на ,,мигрантите",обяснението,че ,,живачната"ваксина била за тях направо ме ужасява,че ние да не сме някакви нацисти!?