Скандалът с ваксините хранил сектата "родители"

И Мирослав Ненков смята, че историята "Пентаксим" е политическа
26 яну 2016 09:37,
76
Скандалът с ваксините хранил сектата "родители"
Снимка: архив Reuters

Скандалът с ваксините е чисто политически и налива вода в мелниците на тази секта родители, които не си ваксинират децата, настоя бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

"Това е ужасно, защото ваксинирането е от изключително значение за здравето не на конкретното дете, а за здравето на цялото общество за много опасни болести", коментира той пред bTV.

Още по темата

Две фирми произвеждат тези ваксини, те планират производството за 4-5 години напред. В техните планове нас ни няма, защото нашият Закон за обществените поръчки забранява да се обяви обществена поръчка за 2017, 2018 и 2019-а, отчете Ненков.

Има някакъв вариант в сегашното ни законодателство да се сключи рамково споразумение, което е напълно законно, но не е дефинирано съвсем ясно, допълни той.

"Нашите народни избраници трябва да намерят начин за ваксините с която и да е от двете фирми да се сключи рамково споразумение за следващите 3 години", препоръча Ненков.

Той изтъкна, че другите държави си планират разходи за ваксини за години напред. Фирмите могат да правят каквото си искат, защото са само две, заяви Ненков.

Той препоръча на родителите, на които им предстои ваксиниране на дете, да го направят задължително.

"Има вариант да се намери друга ваксина, да не е притеснителната турска ваксина, дори ако трябва да се плати от джоба", обясни той, като отбеляза, че сумата не е непосилна.

"Когато е такъв залогът, парите нямат никакво значение, защото полиомиелитът много по-скъпо се лекува", заключи Мирослав Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, има проблеми с изпълнението на плана - все още 6 000 000 индианци щъкат в резервата. Една идея - безплатно раздаване на одеяла, с едра шарка. Нали така са правели в САЩ, наш пример?
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съпругата му д-р Даниела Гълъбова е анестезиолог в "Пирогов"..Оттам е и д-р Менгеле Москов, вкарващ жандармерия и SS в гетата. Шефът на БЛС София е оттам, началник на "Пирогов" е племенникът му, въобще - лекарската мафия. Изградила 40 частни болници в София с крадени пари от здлавната каса.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не сме били предвидени от френския производител,че кой ви пречеше миналата година да си дадете заявката,включително вие,г-н ексминистър?!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Овцете, които се водят по това кой какво е казал, и приемат наложеното мнение без да са компетентни изглежда имат мнозинство. Пpocт народ - слаба държва!
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си ваксинира неговите деца с тази ваксина. Или за неговите ще има от "хубавите"...За да е забранена в целия ЕС, значи има защо!!! И всеки, който твърди противното, значи хубаво се е облажил от "промоцията"...
11
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Епитетът е по избор.
10
0
 
9
 
! Отговори
ANYTHING TO SAY преди 8 години
Политическа кариера[редактиране | редактиране на кода]През 2013 г. в периода март - май е заместник - министър на здравеопазването на Николай Петров в служебното 91-во правителство на България с ресор "лекарствена политика".[1]След подадената оставка от правителството на Пламен Орешарски през 2014 г. е назначен с президентски указ за министър на здравеопазването в служебното 93-тото правителство на България в периода от август до ноември през същата година.[2]През октомви 2014 г. избухва скандал относно обществена поръчка на шествалентни ваксини за деца, която министър Ненков спира и о
9
3
 
13
 
! Отговори
валя преди 8 години
Ако един загрижен родител е член на секта, то това означава, че този човек или никога не е имал деца, или е подлизурко, треперещ за далаверката си! Не Ви прави чест, хипократови изменници! Търговци със здравето на българския народ.
8
8
 
21
 
! Отговори
Гражданка преди 8 години
Ей, човече, какво си позволяваш ?! Тази секта плаща част от заплатата ти!!! Или достатъчно получаваш от далаверки като тази, та не ти пука за тях?!
7
7
 
24
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 8 години
АБЕ КАКВО ЩЕ МИ ОБЯСНЯВАТ РАЗНИ П...ЛОГИ НА ГРОБ, КАТО СТО ПЪТИ СЕ КАЗА, ЧЕ ТЕЗИ ВАКСИНИ СА ЗАБРАНЕНИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АРЕ СТИГА СТЕ ОМОТАВАЛИ И ЗАМАЗВАЛИ!!!!! МОСОВ ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е НА ТОПЛО!!!! И НЕ САМО ТОЙ!!!НЯМА ПО-ГОЛЯМА И СМЪПТОНОСНА СЕКТА ОТ ГРОБ И ДЕФОРМАТОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БГ Мама определено е опасна секта.
5
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей много нагли нещастници. Опитват се да ви обяснят че нещо което е забранено за продажба в ЕС, заради съдържанието си, не е вредно. Оставка мършляци.
4
15
 
11
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Най-после един честен и компетентен човек да формулира какъв е проблема.
3
3
 
14
 
! Отговори
този човечец преди 8 години
Надлежен пример за илюстриране на поговорката : "От три кладенеца вода кара, а тя пълна с фе.алии"!!! Или на притчата :"Когато си н***ср***н, не си отваряй устата"!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека гледаше да не разсърди или да обиди някого,както прави целокупния български народ,особено ако е настанен някъде да получава заплата
1
4
 
25
 
! Отговори
Няма не искам! преди 8 години
Ни ся бойте, бат Боко е подсигурил ваксини за всички ви - млади и стари. От скъпите, с повече живак.