И след спорните учебни програми – уволнения!

Танев поема на "ръчно управление" въпроса с учебниците
72
И след спорните учебни програми – уволнения!
Снимка: БТА, архив

Просветният министър Тодор Танев призна, че ще има корекции в екипа му заради скандалите с учебните програми за 2-6 клас.

Още по темата
27 яну 2016 13:22
203

Той не посочи име, но уточни, че става въпрос за човек от най-близкото му обкръжение - политическия кабинет.

Затова и в понеделник свиква заседание на политическия си кабинет, за да се вземе решение кой каква отговорност да понесе и за какво.

"Решението ще го вземем колективно", отсече Танев след среща с депутатите от ПФ.

Той уточни, че иска на заседанието да бъде отговорено на някои въпроси, свързани с това дали е имало лобиране в полза на някои издателства.

Засега обаче заместникът му Ваня Кастрева, която отговаря за средното образование, остава на поста си.

Танев припомни, че заместник-министрите по закон се назначават от премиера и министър няма възможност да се освобождава от тях.

"Ние сме един екип", каза той и добави: "Когато се види това, което правим и не получи обществена подкрепа, каквато търсим, тогава може да се мисли за мои писма до премиера за нея".

"Поемам на ръчно управление въпроса с учебниците, имам един месец и нека тогава съдим дали съм направил добре. Не съм Киряк Стефчов, имам род, шест поколения в един и същи гроб и всичките са били патриоти. Това са ми първите седем години. Въпросът е, че трябва да го направим по европейски", отсече Тодор Танев.

Той добави, че е склонен да удължи срока на общественото обсъждане на учебните планове, ако се окаже, че този от един месец е недостатъчен.

Според него удължаването на срока няма да се отрази на печата на учебниците, защото има време.

Просветният министър съобщи, че вероятно ще предложи комисиите, които ще утвърждават учебниците, да бъдат избирани на случаен принцип от един пул, който е предварително тестван за това какви връзки - "тайни или явни, чрез подставени лица или директно с издателства, има".


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
По гнусно престъпление от това на Кастрева и подобните и няма.Тоя път парите са лири,"ама османски".
Ей, че *** се извъди.На тая службите трябва да и проверят всички сметки и имотно състояние.И не само на нея.Оная дето преди години написа, че не е имало Баташко клане трябва да я съдят за държавна измяна.
52
0
 
0
 
! Отговори
Радецки преди 2 години
До сюлейман - Не помниш ли как дойдох на Шипка едно време, и ти бръкнах дето слънце не те грее? Е, подготвяй се, понамажи се малко да не боли чак толкова. Виж колко съм човечен !
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55

Със знака *** е скрита думата ГЯYP - неверник, прозвище, след което е следвало нещо по-физически осезаемо. А така е било наричано християнското население на територията на България. Но това са дребни подробности, те нямат отношение към робството. Робство не е имало, само ГЯYPИ...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54

Твоите прадеди, разбира се, че не са били РОБИ, те са били поробители. Или в най-добрия случай КИРЯК СТЕФЧОВЦИ. Гордей се, с това че си бил ЧАСТ, но НЕ ЦЯЛО.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вики
А, тя е в Британия за 5 дни, на обмяна на опит, финансирана от "Cravaria versus Bulgaria" Така каза велик историк по БТв тази сутрин,докато ни убеждаваше че баш турско робство не е имало, но и "съжителство" не било правилно. Само не се разбра "робство" имало ли е или ДА, но трябва да се нарича "османско". Май за да не комплексираме комшиите, щото турското робство си е като всички робства - РАЯ, *** с всичко произтичащо. Зер, и в Рим е имало роби с дюкяни. Дори теляци е имало!
48
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.ЕСТЕСТВЕНО,че не е имало Турско Робство...И това го знае всеки ,който има елементарни познания,култура и чест....Моите прадеди не са били РОБИ,а са били в състава на една Империя....Това е истината,която бе изкривена и е крайно време това да излезе наяве...Че терминът СЪЖИТЕЛСТВО е неуместен-това е пределно ясно...Това което трябва да се учи е че: 500 години Българите сме били част от Османската империя,но сме запазили своите традиции и самосъзнание,и сме успели да възродим собствена държавност
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мюслюм Шебек

Е, как става тая работа? Османската империя по твоите изключително верни и логични, а освен това и научнообосновани сведения, излиза, че сама себе си е завоювала. А има ли народност "ОСМАНЦИ", или "ОТОМАНЦИ"? Щото империалистите-ятаганаджии са величаели и като"ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ". Ама турците на рояци са завоевателите - просветители, носещи висока култура, допълнително облагородяваща ОТОМАНПЕРИЯТА. Ма може и да се пренарече "Ердоганска империя", както е ръгнала манията
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мюслюм Шебек

А къде е афиширано робството като институция, ако обичаш? Какъв високо научен термин "робство като институция"! Дали пък не имало "Министерство на робуването", "Агенция по експорт и импорт на роби от Африка, Азия и Атлантида", "Съвет по правата на робите", "Арктически комитет за защита правата на робите", "Школа за обучение на роби за ключови знания". Ех, дървени философи, просто е имало различни средства и различни степени на обезправяване на покорени с меч хора - т.е. РОБСТВО!
45
0
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 2 години
Има съществена разлика в семантичен аспект между понятията "РОБСТВО" и "ТУРСКО РОБСТВО". По-просто казано, те не са идентични едно с друго, но тази разлика се игнорира от БЪЛГАРОФОБИТЕ и така вадят от десет кладенци вода, че у нас не е имало робство, ДА АМА НЕ, имало е "ТУРСКО РОБСТВО".
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До gerbist-evroatlantis
Ти си "образУвание", неграмотнико!!! Има една римска поговорка "Обущарю, не по-горе от обувката". Къде се буташ, като не си завършил и началния курс? Коментирай неща, за които имаш представа.
43
0
 
7
 
! Отговори
Недостойно е! преди 2 години
Министърът готов на всичко, само да не стане от стола си! Сега запя, че е имало робство и родът му бил стар и патриотичен. Вън от правителството, безличен и вреден чиновнико! А за останалите хубавици и хубавци да се установи какви връзки имат с разни фондации и фондацийки, стремящи се да заличат националното ни съзнание, откъде получават пари, кой ги насърчава да посягат на най-свидното ни в историята и литературата Не може всичко това вече 25 години да е случайно! Безродници, срам ни е за вас!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10

Като си станем федерация с комшиите, кво ти пука. И за тях добре - стават европейска държава, и за нас добре - връщаме се преди 150 години - султанът се грижи за нас, не сме роби а съжители, и както каза приблизително оня историк - museum boss - Дж. Вашингтон си чу.кал 4-те робини-нerъpkи и имал деца от тях, значи това е робство. Логиката: при нас българките не са ч.укани и завличани в харем щото са робини, а от уважение, значи ТОВА НЕ Е БИЛО РОБСТВО! Аферим, перенде ефенди!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с протеста в София или Борисов е заповядал на всички медии пълно затъмнение !
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18

Този си прилича на гербер, но е от реформаторския ***.
39
7
 
3
 
! Отговори
Мюслюм Шебек преди 2 години
Но заробване е имало,особено по време на завладяването ни.В мюсулманските общества е имало роби,това не може никой да го отрече,макар,че самия пророк е освободил робите на първата си жена Хатиджа веднага след като се оженил за нея!Явно са намерили вратичка в шериата за да притежават роби.Робията е произтичала от многобройните данъчни тегоби,и начините за тяхното събиране,а също така и от администрирането на отделните селища и области в империята.
38
0
 
7
 
! Отговори
до Мюслюм Шебек преди 2 години
Ти в час ли си за какво робство става дума,а? Или си чел само "Чичо Томовата колиба"! Не дразни хората с твоя посредствен умствен багаж...
37
1
 
11
 
! Отговори
Големанов преди 2 години
До gerbist-evroatlantis
Такива продажни шyшyмиги като теб винаги е имало, но за късмет сте малцинство. Колкото до социализма засега се оказва по-добър строй поне за хора като нас българите. Тогава имаше ред и дисциплина за които сега можем само да мечтаем.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пред Народното събрание има сам 100-тина протестиращи.
А уж сте недоволни.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормалници , не ви е срам , всички сте за боклука
34
1
 
18
 
! Отговори
вики преди 2 години
Пратете Кастрева да съжителства за една седмица в някой бежански лагер. И после да разказва как е! И да твори учебници...