Метежът: 200 викнаха "Оставка!" пред парламента

Протестът – кротко и спокойно, без провокации и платени агитки
Обновена: 28 яну 2016 16:37 | 28 яну 2016 16:20,
304

Снимка: Dnes.bg

Над 200 души се събраха пред парламента, за да поискат оставка на правителството и нови избори.

Протестът започна на жълтите павета около 15 часа. Заседанието на депутатите вече бе приключило и сградата на парламента бе вече празна.

Още по темата

Организираното недоволство е било замислено като метеж за сваляне на правителството, обявиха преди дни от кабинета. В протеста трябвало да участват и платени футболни агитки.

Те обаче предупредили кабинета за готвения сценарий и така превратът бил осуетен, се разбра от изявленията.

Въпреки това десетки полицаи и жандармеристи обградиха протестиращите. Няколко бусове на жандармерията бяха заградили сградата на парламента. Още в началото на деня шефката на Народното събрание Цецка Цачева обясни, че днес няма да се удължава продължителността на заседанието.

Очакванията за многолюден протест обаче не се оправдаха и дори не се наложи спиране на движението на автомобилите.

"Ние не сме платени, искаме по- добър живот", каза оратор от импровизираната трибуна пред Паметника на цар Освободител.

Момчето, внесло искането за протест в общината, обясни, че недоволството е срещу ГЕРБ, но и всичките 240 депутати. "Не сме взели стотинка и сме с най-чисти намерения", каза младежът.

Хората на протеста избягваха да отговорят на въпроса кой ги организира. Много от тях обаче носеха знамена на БНС на Боян Расате.

"Мафията е в кабинета" и "Незабавна революция", призова друг оратор. Хората пък скандираха "Смяна на системата".

През това време част от протестиращите се хванаха на хоро пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Смяна на системата при демокрация се прави със смяна на начина по които се формира управлението - смяна на избирателната система МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ за парламент в два тура и България ще бъде различна. Първо трябва да го осъзнаете после да го наложите на партиите. За сега даже не сте го осъзнали. Всякакви други прилагателни към изборите са само финтифлюшки предназначени да ви отклонят от основаната промяна.
162
4
 
5
 
! Отговори
bc преди 8 години
към тия които осмиват протеста -- значи вие харесвате правителството на Боко, а? харесвате да ви правят на маймуни едни необразовани простаци, а и заплатите сте съгласни да им плащате? щото на Боко и компания народа им плаща заплатите
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da Botev ne be6e s kaska,ama i vie ako slojite 4almi 6te vi se razmine
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо сайта на Днес се хоства на руски домейн?Нема ли ДАНС за вас?
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Нима Бандеровците не са избили 800 000 хиляди евреи. И над 150 000 хиляди поляци във,, Волинската резна ,,И не поддържа ли НАТО И Брюскел наследнищите на фашистите в Крайна - убиици на евреи.Че и България изняся оръжие за Крайна . Днес в Бургас ,на кораби, за Крайна се товарят БМП . -
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оттук нататък ,всеки протест на унизеният народ ,дори и за защита на Историята ни ,ще бъде обявяван за метеж ,пуч от потъналите в лой ,туркомани от ГЕРБ-БКП, поругали гробовете на дедите си . А и страх ,лозе пази А и цензура и манипулация тук не липсва .Ама хич.
156
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен,, История славяноболгарская,, ,,Под игото,, ,,Даваш ли даваш ,балканджи Йово ,,,,Вятър ечи ,Балкан стене ,, Ей за това протестират . Ама туркоманската ти душа само за пари мисли .Па били и рубли . Турски ибрик .
155
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп Едно е да искаш ,второ и трето ....четвърто . А че НАТО е фашистко и слепите видяха . НАТО и ЕС поддържат наследниците на ,,Бандера,,избили над 800 000 хиляди евреи . А за поляците ,,Волинската резня,, е като Баташкото клани . Нещо по въпроса за избитите евреи от Бандеровците .Фашистите са НАТО и Брюскел .
154
2
 
0
 
! Отговори
Шишман преди 8 години
До anonimen 250Одобрявам! Започваме от неграмотните.
153
3
 
5
 
! Отговори
Шишман преди 8 години
Мдааа, свършиха рублите и угасна ентусиазма на революционерите. Само неколко наакани пенсионера останаха да ни вардят от НАТО ...
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто ме е яд как всички протестиращи изкарват някакви "принципи", а като се смени правителството, се оказва че си е просто срещу определена партия. Дори абсолютно същите безобразия да продължат - протести няма, принципи няма , вече мафията не е във властта, или пък е, ама само си го говорим, не протестираме...
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Бойко беше назначил Пеевски за шев на ДАНС нямаше да има никакъв "Национален протест срещу безобразията в България" и никакви "граждани" на София!
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 233 Що ,ти турски агент ли си,че злорадстваш ?И ти ли искаш да се махне ,,История словено...,,или ,,Балканджи Йово ,, И не е ли имало турско робство ?ТУРмак!
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестната мрежа къде е? Нали щеше да се занимава с такива положителни неща, да бъде коректив на всяко правителство? Как не ги е срам! Абсолютни слуги на ГЕРБ!
148
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
mnogo ot protestira6tite ne razbirat 4e da se smeni sistemata trqbva da ima raztreli
147
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До чичиСрива се срива рублата, май яко те е треснала по куфалницата.
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 233Ама то си е вярно.То вие от опит знаете. Кой има силна валута и плаща той прави добри протести.Питайте протестърите те знаят .
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Цецо да ни осветли как тези ще направят метежа? Че нали МВР имаше сведения,имаше доказателства. Е то бива страх бива ,ама и толкова не бива.
144
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези ли десетина и малко отгоре изкукуригали некролози ще ми искат оставка ли бе ? По бай тошово време да са ги натоварили на автобусите за Белене и поправителен труд докато им дойде акъла