През 90-те убийствата и агресията бяха повече!

Тихомир Безлов: Ситуацията сега не е по-лоша
34
През 90-те убийствата и агресията бяха повече!
Снимка: архив, БулФото

Агресивността през 90-те години е повече и има много повече убийства, смята Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Не мисля, че ситуацията в момента е по-лоша и от средата на кризата през 2009-2010 г. Броят на убийствата и самоубийствата тогава са повече", коментира още той пред БНР.

Мисля, че точно този подход на тотален контрол над обществото, включително и на интимни неща на хората като семейния живот и възпитанието на децата, създаде тази ситуация в момента. В момента, в който държавата престана да се бърка в личните отношения на хората, изведнъж те се оказаха недостатъчно подготвени да поемат отговорността за себе си, каза Безлов.

По думите му очевидно няма заместване на тези институции, които са разрушени, като семейство и училище.

Относно доклада на Европейската комисия, Безлов коментира, че отново някак се опитваме някой друг да ни реши въпросите, някой трябва да ни каже какво трябва да направим. Трябва някой да ни се скара, да ни накаже, ако може, и ние да вземем да си свършим това, което зависи от нас, посочи той.

Безлов коментира, че подобен доклад е балансиран политически документ и не знае защо някой очаква, че ще има убийствени критики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Тихомир Безлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи от 1990 год тъпчем на едно място Браво много бързо се развива държавата!само нацията дето изчезнаи се подменя със сирийци
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
безлов !имаше 2500000 човека повече тук!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, но не са и по-малко. И пак остават неразкрити.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поне един път си признайте бе некадърници че унищужихте българина
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безлов кой лъжеш ти бе ?Ние да не сме паднали от Марс такава деградация и такъв упадък на нацията и такава агресия не е имало никога до сега какта сеганарода откачи за 26 годпреля чашата